2018-07-22
上星期仔仔話同我慶祝生日 佢話唔好成日食中菜 不如轉下食第二樣 阿仔就帶咗我嚟尖沙咀 the one 呢間越南餐廳Le Viet之前同朋友去越南旅行差唔多餐餐都食都係食生牛肉湯河 估唔到喺呢度都可以食番嗰種味道 甚至可以話 畀越南嗰啲仲更加好味 湯底極之出色呢個牛油雞翼係我仔仔叫我一定要試一試 本來唔係好食雞翼嘅我 食完一隻之後 都忍唔住 要再食 皮脆肉嫩 好香牛油味這間的炒芥蘭做得好好 好夠味好夠鑊氣 不過係辣的 如果完全唔食辣嘅朋友就未必啱 但對於我嚟講就真係 超好味本來煎炸嘢我的確係小食 但係真係唔可以唔讚下佢個串燒 有好香嘅燒肉香味 我覺得最好食嘅係 串燒雞 肉我飲咗個椰汁綠豆冰 椰汁同綠豆 match 得 啱啱好其實有時試多啲其他嘢食 就會發掘到好多唔同嘅口味 而且好好食 今餐真係食得好滿足 我都開始鍾意食越南菜
我飲咗個椰汁綠豆冰 椰汁同綠豆 match 得 啱啱好