2019-07-26
難得母親大人黎香港探我,當然要帶佢食好西啦, 母親大人一向鍾情MO,雖然小編偏愛FS多D,就一於帶佢黎MO既CAFE CAUSETTE肯定唔會令佢失望,呢度無論食物,服務水準都KEEP到, 小編最愛佢地既LUNCH MENU其中一款叫SOYA SAUCE COD FISH,世界級既正!好可惜最近轉左MENU,所以呢排都冇去。今次黎呢度是夜晚, 星期六既夜晚唔好以為中環特別靜,系,其實都本來應該好靜,可惜有D家庭食客帶D幾歲O靚仔,嘈到呢, 好彩我地食到7788渣,否則小編我真心嘈底!講返今次D食物啦,小編叫左個GLUTEN FREE冇麩質既青咖哩蝦飯,母親大人就點左個三文魚沙律同埋芒果卷, 呢三樣野都係水準之上,母親大人都非常滿意, 小編仲特意安排一件OPERA幫母親大人提早慶祝生日, 最窩心系酒店STAFF一早幫我準備左個好靚既生日牌,真係好滾動, 呢D星級酒店服務埋單都只系1000元,真心抵到爆, 母親大人開心到呢, 兩個人慶祝生日唔洗買個蛋糕又食唔曬,好浪費架嘛, 呢個生日蛋糕仔別緻又靚,真係極度抵贊呀!
Tailor Made Happy Birthday Cake - Opera
Gluten Free Green Curry
Mango Roll