2020-06-25 788 瀏覽
.應該係依期最後一間介紹嘅長洲黃店啦。長洲有早餐提供而又係黃店嘅其實唔多。今日就要介紹依間到此一遊。餐廳有戶外位,帶狗黎絕對無問題。坐戶外位都唔會曬住,都唔算太熱,我地叫咗雞扒煎蛋火腿,餐包揀咗牛角包,唔鍾意嘅話揀菠蘿包都得。另一個餐叫咗吉列豬扒煎蛋火腿。首先講下雞扒,雞扒水準一般,雞肉有少少乾身,就算點住雞扒汁黎食都食得出佢好乾。煎蛋火腿就無咩值得講。吉列豬扒份量都有返咁上下,味道正常,都食得出外脆內juicy。雖然豬扒唔係厚切,不過呢個價錢算係咁啦。反而兩款包好值得介紹,菠蘿包皮好脆,包身好軟熟,份量好大。牛角包外皮好脆,咬落好鬆軟,食到一層層嘅口感,相當高水準。跟餐要咗個迷你番茄肉碎通粉,話就話迷你,份量好大碗,通粉份量好多,雖然唔好多肉碎,不過個蕃茄湯底好濃,夠足料。