2017-07-19
之前睇過openrice介紹手工啤既餐廳/bar, 見到依間玩gimmick既何蘭正就決心要黎試一試!地點唔算難搵,只係soho區間7仔上少少,不過我發現之前經過咁多次都好似發現唔到佢,可能因為佢開4點。同朋友約左放工過黎happy hour同食飯,黎到7點幾都仲未有太多人,一入去個Leon light 好正地「鬼佬涼茶」四隻字,又係打卡扼like既好地方😂之前睇其他人介紹都知佢除左手工啤之外,野食都幾出色,我地叫左個beer flight可以揀4杯唔同味既啤酒,如果第一次黎既話我都幾recommended。野食我地叫左個crab cake, fish & chips先,因為份量唔多其實唔夠飽,所以後來叫左個french fries。個crab cake真係好食!佢上面有d酸酸地既sauce令人好開胃,感覺似nachos果種。不過得4件兩個人share先夠數!個fish & chips都唔錯,無平日咁炸到成舊都係粉,但份量太少了,感覺唔係幾抵食。French fries既辣粉都幾辣,所以點完佢個醬就好食d, 但佢炸得幾好唔會太油或者太乾身。份量反而ok。下次佢想試佢其他手工啤同野食,好
下次佢想試佢其他手工啤同野食,好少可酒吧既野食都咁出色。最岩同朋友黎chill