有次去完福元湯圓發現隔離呢間蛋香烘焙,一經過就會聞到好誘人嘅蛋香味,每次都會忍唔住買一底雞蛋仔/格仔餅👀雞蛋仔我食過唔少,行街一肚餓想食小食嘅時候,雞蛋仔就成為我嘅首選🤭 呢度除咗有賣雞蛋仔同格仔餅,仲有賣自家製飲品!相信唔少食過嘅人都有發現到佢張單嘅員工名有印住周杰倫呢個名🤣 第一次見到嗰時真係笑咗出嚟,有周杰倫幫我整格仔餅真係萬般榮幸🙇🏻‍♀️ 即刻要唱返首周杰倫嘅《等你下課》:「當我開始學會做蛋餅才發現你不吃早餐~🎵🎶」直覺話我知呢位員工一定係深情嘅人😌❤️ 格仔餅 $20格仔餅厚度唔算好厚,口感偏軟腍,我個人比較偏好外脆內軟。甜度適中,花生醬、煉奶落得唔算多,無砂糖同牛油🤔 有豐富蛋香,比上次食嘅濃,可以睇得出店主一直有改良,有進步👌🏻 但下次再幫襯可能會買返雞蛋仔,佢哋雞蛋仔做到外脆內軟,滋味好多😋好食度:⭐️⭐️⭐️ (3/5)餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️ (3/5)如果你咁啱經過附近又口痕都可以試吓💁🏻‍♀️ 我個人比較推薦佢哋嘅雞蛋仔多過格仔餅!

呢度除咗有賣雞蛋仔同格仔餅,仲有賣自家製飲品!
才發現你不吃早餐~🎵🎶」直覺話我知呢位員工一定係深情嘅人😌

❤️ 格仔餅 $20
格仔餅
好食度:⭐️⭐️⭐️ (3/5)

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️ (3/5)
5 分鐘 (外賣自取)