2024-01-12 118 瀏覽
去鵝頸橋附近買嘢兼搵食,估唔到依家商業大廈裏面竟然醞釀咁多美味嘅餐廳,而且價錢非常公道。餐廳環境雖然不是很大,但簡約得來仲有舞台可以睇band show, 落地玻璃可以清澈看到外面的高樓大廈,樓底超高,感覺好舒服,係一個令人可以好好地享受個人me time的好地方!今日set lunch食咗一個美國牛板腱餐,呢個餐二百零蚊,但係包括咗一個餐前沙律菜,香橙柚子腰果沙律菜,好大碗及新鮮,醬汁係蜜糖芥末醬,酸酸甜甜好開胃。仲有餐湯同麵包,麵包質感係我個人好鍾意食的那種,個湯都好creamy,好好飲!美國牛板腱扒起碼有3cm厚,刻意地揀了全熟,看看廚師的手藝及牛扒是否優質,果然沒有令我失望,雖然係全熟,但係入口好嫩口,沒有半點硬的感覺,肉汁依然能夠保存得很好。薯蓉配上黑松露,好香好滑,呢件扒值得加分!加咗$48食埋甜品,焦糖蘋果蛋糕,原來係三小塊好精緻的蛋糕,蛋糕的底層夾咗一些碎粒的蘋果蓉,食落好清新,一啲都唔會太甜或者太「漏」嘅感覺,非常好食,所以便再叫多兩款甜品,分別係比利時脆朱古力,(入口有脆感),同栗子合桃蛋糕(同樣有合桃碎粒),三款蛋糕擺設同囗感類同,但味道不一,同樣好食!因為唔係太

加咗$48食埋甜品,焦糖蘋果蛋糕,原來係三小塊好精緻的蛋糕,蛋糕的底層夾咗一些碎粒的蘋果蓉,食落好清新,一啲都唔會太甜或者太「漏」嘅感覺,非常好食,所以便再叫多兩款甜品,分別係比利時脆朱古力,(入口有脆感),同栗子合桃蛋糕(同樣有合桃碎粒),三款蛋糕擺設同囗感類同,但味道不一,同樣好食!因為唔係太大件,所以可以完全KO它們,這個lunch實在太滿足了!
2024-01-12