2020-09-03
星期日咁啱去附近嘅studio影相,搵吓有咩好食嘅午餐先。見到呢間掌壽司評分咁高,就一於試吓。排隊等𨋢等咗好耐,因為得返一部客𨋢,建議可以去搭貨𨋢。早咗到喺門口等咗陣,中午12:30準時開門,員工問有冇Booking,我無,不過可能時間尚早嘅關係,所以walk in不用等(食完走嗰陣全院滿座了)。叫咗五色刺身飯定食$138,堂食都有八折,折左埋單大約$122。刺身飯入面有三文魚、甜蝦、帆立貝、碎蔥吞拿魚同埋一款好似係油甘魚,都好肥美同埋新鮮,份量都好多,就係豉油唔係好夠要再添加。定食仲包左枝豆、茶碗蒸、麵豉湯同埋飲品,整體來講食物質素真係唔錯,飲品叫咗個巨峰提子梳打,唔好飲,好似嗰啲冇乜氣嘅雪碧嘅味道,應該係支裝咁樣倒出嚟嘅,唔係梳打水溝糖漿。價錢來講其實lunch略貴,不過折咗就算可以接受啦。
價錢來講其實lunch略貴,不過折咗就算可以接受啦。