2020-07-09 3033 瀏覽
係觀塘想食好嘢嘅話,大家都會諗起工廈,有大量唔同嘅小店可供選擇今晚想食日本野,揀咗呢一間好有日本小鎮風情嘅「掌壽司」試吓配上日係風格嘅木桌,配合高樓底,空間感很大,可以盡情舒舒服服咁食一餐進入餐廳之前,必須探熱,食得更加放心刺身定食 $218價錢實惠,卻配上唔同種類嘅高質刺身。份量一啲都唔吝嗇,各種刺身都以厚切嘅形式奉上,更有口感橙黃色嘅海膽,充滿水份,表面有光澤,入口係一啖啖嘅鮮甜。油甘魚非常厚實滑嫩。肉厚肥嫩,魚肉甘甜多膠質,油花均勻。夾上一件帆立貝,放入口中停留幾秒鐘,感覺到係海鮮嘅鮮味同鮮甜定食配上枝豆,珍珠飯,味增湯同埋茶碗蒸。呢個茶碗蒸,滑溜無比,在匙羹上的滑蛋,就像一彈一彈似的。日本活赤貝 $68赤貝好食嘅地方,來自肉質及味道。喺芸芸嘅刺身之中,赤貝爽口嘅肉質,相信無與倫比。而入到口,赤貝內會滲透出一種,嘅香且甜嘅味道帆立貝蟹膏沙律$52愛清新,愛吃沙律的,呢個蟹膏沙律係必叫無疑。沙律菜配上沙律醋,從平淡的味道加點開胃的感覺,既酸又甜。而最特別,帶來最有層次嘅味道,就係濃郁嘅蟹膏蟹子再搭配極鮮甜嘅珍珠帆立貝。濃郁嘅味道配上清新嘅沙律,似乎係一個出其不意嘅好拍檔明太子雞翼及
今晚想食日本野,揀咗呢一間好有日本小鎮風情嘅「掌壽司」試吓

進入餐廳之前,必須探熱,食得更加放心

刺身定食 $218

日本活赤貝 $68

赤貝好食嘅地方,來自肉質及味道。

帆立貝蟹膏沙律$52

明太子雞翼及鹽燒雞軟骨$48/$38

燒香了的外層,鎖住了雞翼的肉汁。咬落肉質鮮嫩,再配上分外鹹鮮的明太子,唔怪之得成為日本居酒屋嘅大熱食品

椒鹽雞軟骨,有咬口嘅軟骨配上香氣滿溢的油脂,混合骨膠原,再加上椒鹽,絕對係一個功夫菜

吉列炸蠔 $58

炸蠔飽滿,上枱夠晒熱辣辣,外層炸漿炸得非常脆口。

外面炸得乾身,沒有油膩的感覺,因為經過高溫油炸,蠔肉仍然保持鮮嫩,咬落去嘅時候,鮮蠔汁滲透口腔

雪糕

定食包括一杯雪糕,仲喺Häagen-Dazs,真係不惜工本

整體來講,餐廳環境舒適,服務好好,價錢豐儉由人,以日本菜來說,食物質素非常好,餐廳仲做緊優惠,我打電話嚟訂座,原來仲有九折優惠,早知再食多啲野

2020-06-10 3473 瀏覽
真係好耐無出後食飯,今晚同朋友再來觀塘工厦覓食駱駝漆大厦真是選擇困難症發作,最後我們決定要食得高級,人到中年不應該吃太多,吃得精緻更快活五樓掌壽司,以前吃過當時很滿意,以前廚師發板,疫情過後沒有廚師發板。自己跟餐牌選擇,而且有定食套餐,感覺經濟了我選了五色定食刺身海膽刺身秋葵釀蝦滑天婦羅明太子燒雞翼燒虎蝦自己感到有些瘋狂了五色刺身定食,有茶碗蒸,枝豆,大大碗麵豉湯,還有餐飲吞拿魚蓉,甜蝦,帆立貝,油甘,海帶,子薑好吸引近鏡分享,吃得爽口!芝麻葉我都吃了餐飲我選了巨峰提子梳打,好開心這款天婦羅滿足了蔬菜和海鮮要求超喜歡$48 有4件另外搭了1件年藕秋葵釀蝦滑天婦羅燒虎蝦估不到幫我們開邊了,吃時方便很多,不用拆売。揚物: 明太子釀雞翼外皮顏色深了,皮脆內裡超多明太子,滿滿的1件就滿足。海膽刺身好新鮮,片片完整漂亮,高質鮮甜!跟餐茶碗蒸,蛋超滑好味!
真係好耐無出後食飯,今晚同朋友再來觀塘工厦覓食

自己跟餐牌選擇,而且有定食套餐,感覺經濟了

我選了五色定食刺身
明太子燒雞翼

自己感到有些瘋狂了

五色刺身定食,有茶碗蒸,枝豆,大大碗麵豉湯,還有餐飲

五色刺身定食

吞拿魚蓉,甜蝦,帆立貝,油甘,海帶,子薑好吸引

近鏡分享,吃得爽口!芝麻葉我都吃了

刺身定食

餐飲我選了巨峰提子梳打,好開心

這款天婦羅滿足了蔬菜和海鮮要求
超喜歡$48 有4件另外搭了1件年藕

秋葵釀蝦滑天婦羅

燒虎蝦估不到幫我們開邊了,吃時方便很多,不用拆売。

揚物: 明太子釀雞翼
外皮顏色深了,皮脆內裡超多明太子,滿滿的1件就滿足。
明太子雞翼

海膽刺身好新鮮,片片完整漂亮,高質鮮甜!

海膽刺身

跟餐茶碗蒸,蛋超滑好味!

巨峰提子梳打
2020-06-10
五色刺身定食
巨峰提子梳打
  • 明太子燒雞翼
2020-05-27 3032 瀏覽
觀塘開源道除咗outlet 開倉, 都有好多臥虎藏龍嘅食肆。 其中 《掌壽司 》也深受區內上班族或年青人歡心。去到門囗仲見到午市全單八折,正呀!多款午市套餐, 主要分刺身,壽司類和日式料理。刺身定食$168來到《掌壽司》梗係要試佢嘅刺身。嘩,果然一啲都唔手軟,塊塊刺身都厚切。 三文魚肥美夠甜, 赤蝦肉質甜潤, 油甘魚相當肥美 , 有4大塊厚厚的 !! 唔好講笑淨係刺身都食飽 。仲有非常期待嘅海膽刺身, 分量也很可觀! 甘甜味濃, 非常滿足!再加一碗頗大的壽司飯~~ 仲有味噌湯!!茶碗蒸蛋又滑又香!😋👍柑桔檸檬梳打和荔枝梳打夠汽又唔會太甜。西京燒鯖魚定食$98西京燒雖然唔係配比目魚, 銀雪魚之類, 但係條鯖魚燒過後之后逼出好多油份,尤其係腩位! 滿口魚油香, 製作認真。 配菜嘅木耳絲爽脆入味!👍😋追加咗鹽燒雞軟骨$18 (2串), 非常香口!餐飲要埋雪糕再加$8細杯裝 Haagen-Dazs  夠曬滿足。兩款定食非常回味, 性價比超高, 會再來試其他定食。😋👍

去到門囗仲見到午市全單八折,正呀!

多款午市套餐, 主要分刺身壽司類和日式料理。

刺身定食$168
來到《掌壽司》梗係要試佢嘅刺身
嘩,果然一啲都唔手軟,塊塊刺身都厚切。

再加一碗頗大的壽司飯~~ 仲有味噌湯!!
茶碗蒸蛋又滑又香!😋👍

柑桔檸檬梳打荔枝梳打
夠汽又唔會太甜。

西京燒鯖魚定食

西京燒鯖魚定食$98
配菜嘅木耳絲爽脆入味!👍😋
鹽燒雞軟骨

追加咗鹽燒雞軟骨$18 (2串), 非常香口!

餐飲要埋雪糕再加$8細杯裝 Haagen-Dazs

夠曬滿足。

兩款定食非常回味, 性價比超高, 會再來試其他定食。😋👍

西京燒鯖魚定食
2020-04-23 3697 瀏覽
呢日同男朋友去咗駱駝漆買嘢順便食午餐男朋友買咗啲運動用品,我就買咗啲美妝嘢呢度都算幾多嘢買,而且食嘢嘅地方都唔少我哋想食日本野所以揀咗呢間餐廳坐位都算幾多,坐得舒服午餐定食選擇都幾豐富最後揀咗個壽喜燒定食同刺身定食同男朋友share跟餐有沙律、茶碗蒸蛋,味噌湯同嘢飲個茶碗蒸蛋好嫩滑,好食!個人好鐘意食中華沙律,口感脆脆味道酸酸甜甜咁好開胃飲品揀咗凍飲,因為今日實在太熱啦蘋果梳打唔算好甜,味道清新壽喜焼鍋好足料,都有幾多塊牛肉牛肉好嫩,肉味都幾香濃、加埋個甜甜嘅壽喜燒湯汁,兩個字:鮮甜!另外一個刺身定食,有六款刺身全部都好新鮮,切得都算厚身有返d口感最鐘意帶子同甜蝦,好鮮甜彈牙食材新鮮,值得再嚟
呢日同男朋友去咗駱駝漆買嘢順便食午餐
男朋友買咗啲運動用品,我就買咗啲美妝嘢
呢度都算幾多嘢買,而且食嘢嘅地方都唔少

我哋想食日本野所以揀咗呢間餐廳

坐位都算幾多,坐得舒服

午餐定食選擇都幾豐富

最後揀咗個壽喜燒定食同刺身定食同男朋友share

跟餐有沙律、茶碗蒸蛋,味噌湯同嘢飲

個茶碗蒸蛋好嫩滑,好食!

個人好鐘意食中華沙律,口感脆脆
味道酸酸甜甜咁好開胃

飲品揀咗凍飲,因為今日實在太熱啦

蘋果梳打唔算好甜,味道清新

壽喜焼鍋好足料,都有幾多塊牛肉

另外一個刺身定食,有六款刺身

全部都好新鮮,切得都算厚身有返d口感
最鐘意帶子同甜蝦,好鮮甜彈牙

食材新鮮,值得再嚟

• 精選刺身定食
2020-09-03 54 瀏覽
星期日咁啱去附近嘅studio影相,搵吓有咩好食嘅午餐先。見到呢間掌壽司評分咁高,就一於試吓。排隊等𨋢等咗好耐,因為得返一部客𨋢,建議可以去搭貨𨋢。早咗到喺門口等咗陣,中午12:30準時開門,員工問有冇Booking,我無,不過可能時間尚早嘅關係,所以walk in不用等(食完走嗰陣全院滿座了)。叫咗五色刺身飯定食$138,堂食都有八折,折左埋單大約$122。刺身飯入面有三文魚、甜蝦、帆立貝、碎蔥吞拿魚同埋一款好似係油甘魚,都好肥美同埋新鮮,份量都好多,就係豉油唔係好夠要再添加。定食仲包左枝豆、茶碗蒸、麵豉湯同埋飲品,整體來講食物質素真係唔錯,飲品叫咗個巨峰提子梳打,唔好飲,好似嗰啲冇乜氣嘅雪碧嘅味道,應該係支裝咁樣倒出嚟嘅,唔係梳打水溝糖漿。價錢來講其實lunch略貴,不過折咗就算可以接受啦。

價錢來講其實lunch略貴,不過折咗就算可以接受啦。
2020-08-30 21 瀏覽
午餐人均$100訂座8折, 需原價加一壽司定食($118)配是日精選: 蟹膏飯壽司ok, 無想像中有驚喜。反而蟹膏飯有特色, 好味開胃。定食配味噌湯, 茶碗蒸和枝豆, 蛋好滑,有真材實料。 我將飲品轉左雪糕haagen dazs曲奇味😋😋姜汁豚肉定食($88)豚肉不過不失, 有好多紫菜舖上面, 姜汁唔太食到, 米飯軟硬適中, 份量不算多。備註: 壽司刺身類較出色, 以有湯,茶碗蒸, 飲品來說, 8折加一後, 價錢較合理。 下次再試其他壽司😋
午餐人均$100
訂座8折, 需原價加一

壽司定食($118)
配是日精選: 蟹膏飯

姜汁豚肉定食($88)

2020-08-08 93 瀏覽
今次黎到觀塘工業區食午餐哩間餐廳裝修幾特別 係工業風x居酒屋style牆上有啲酒樽做裝飾仲有啲介紹刺身種類嘅posters可以一路食野 一路學下刺身名😂.野食方面呢我地今次嗌左一客鰻魚定食 $98鰻魚份量超級多 燒得剛剛好 一黎到就聞到香味🤤而且用嘅係魚腩位置 所以冇骨之餘 仲超級肥美🙈鰻魚嘅面頭仲有紫菜同埋飯素送飯真係一流🙈.壽喜燒定食 $128牛肉同埋配菜分類都好多相信大食嘅男仔都會食到飽飽😂壽喜燒湯底甜甜地 蔬菜同埋牛肉吸收曬湯底嘅甜味鍾意甜野嘅朋友一定唔可以錯過😝.每份定食都有跟前菜 茶碗蒸同埋味噌湯茶碗蒸入面雖然冇好多配料 但個蛋真係好滑 超級好味🙈至於前菜同個湯就係正常日本料理嘅水準.我地另外再加配左三文魚刺身 $38同埋芝士南瓜餅 $38南瓜餅甜甜地 入面啲芝士多到跌出黎!真係超級好味 係必食推介😆.最後 定食會送野飲/H記雪糕我就揀左曲奇味H記雪糕相信都唔洗多介紹啦😂最近午餐訂坐仲會全單8折真係非常抵食!
今次黎到觀塘工業區食午餐

但個蛋真係好滑 超級好味🙈
至於前菜同個湯就係正常日本料理嘅水準

我地另外再加配左三文魚刺身 $38
同埋芝士南瓜餅 $38
南瓜餅甜甜地 入面啲芝士多到跌出黎!
真係超級好味 係必食推介😆

最後 定食會送野飲/H記雪糕
我就揀左曲奇味H記雪糕
相信都唔洗多介紹啦😂
最近午餐訂坐仲會全單8折
真係非常抵食!
2020-08-05 85 瀏覽
非。常。失。望。現在疫情嚴重,大家都prefer叫外賣。以前叫過掌壽司的外賣,除了點的餐點以外,還會附上蜆湯和沙律,全部都很精緻、味道很好,而且份量足夠,所以我很喜歡點掌壽司的外賣,甚至還推薦朋友去食。😆👍🏻👍🏻👍🏻由於實在太遠,最近有一段時間都不方便落單,今天恰巧有時間,我想也不想就下單了,🤤但是!今次外賣變了許多,首先,沒有了我喜歡的蜆湯和沙律,變成了*一根*炸秋葵和一杯飲品。其次,連餐點的包裝也變了許多,由杯麵狀變成了扁長條狀,份量砍了很多,活像一個兒童餐!😱我點的鰻魚飯其實味道沒有變多少,鰻魚的份量不變,但其他配菜份量少了大約一半以上,拌飯少了原有的風味,飯的份量也減少了,基本上吃上一勺匙羹就到底了,非常失望。😭😭😭明白疫情生意可能有影響,如果有困難,實在可以不用維持69元出售。坦白說我寧可出多一點錢,叫一個飽肚的飯,也不想省幾十元,叫一個不能果腹的外賣,這正正是我不吃*旁邊壽司店*的原因啊。總結而言,今次實在非常失望,希望掌壽司可以在逆境下仍可維持品質,期待他日再嘗到以前的味道。
非。常。失。望。
現在疫情嚴重,大家都prefer叫外賣。

以前叫過掌壽司的外賣,

但是!

今次外賣變了許多,

我點的鰻魚飯其實味道沒有變多少,

外賣蒲燒鰻魚飯
2020-08-05
20 分鐘 (外賣自取)
2020-07-25 35 瀏覽
女朋友係觀塘返工,又指定想試日本菜,我當然要捨命陪君子。去返好耐以前去過的掌壽司,收工時間都要排一陣隊搭電梯上去。發現餐牌同以前唔同左好多,今次就我地叫左兩個定食。我要左牛肉壽喜燒鍋定食,有毛豆、茶碗蒸,仲有一個大鍋。壽喜燒湯底濃郁,湯底沸騰香味飄到鼻尖,未食先餓。可以選配烏冬一齊食,吸收湯底味道,同牛肉一齊入口,齒頰留香。茶碗蒸小巧玲瓏,勝在令味蕾嚐嚐鮮,唔會食到太膩。蛋用上湯蒸,仲有蟹柳,料好充足。餐飲要左巨峰提子梳打稍為甜左啲,但都ok。
女朋友係觀塘返工,又指定想試日本菜,我當然要捨命陪君子。
去返好耐以前去過的掌壽司,收工時間都要排一陣隊搭電梯上去。

發現餐牌同以前唔同左好多,今次就我地叫左兩個定食。

我要左牛肉壽喜燒鍋定食,有毛豆、茶碗蒸,仲有一個大鍋。

壽喜燒湯底濃郁,湯底沸騰香味飄到鼻尖,未食先餓。
茶碗蒸小巧玲瓏,勝在令味蕾嚐嚐鮮,唔會食到太膩。
蛋用上湯蒸,仲有蟹柳,料好充足。
餐飲要左巨峰提子梳打稍為甜左啲,但都ok。
  • 黑毛和牛壽喜燒
2020-07-25 53 瀏覽
駱駝漆一既向係觀觀區隱世食堂,掌壽司係呢度都幾年了!環境唔錯,樓上鋪相對幽靜,人流唔多。牆上掛有好多掛鐘,唔同風格,既好睇又別具特色。燒雞皮。平時肉類燒烤試得多,雞皮好少食。一上碟已經香氣撲鼻,烤串仲係熱辣辣。雞皮烤得卜卜脆,咬落啖啖汁,聲音清脆。活赤貝同象拔蚌刺身。擺盆精緻,而且份量好多。象拔蚌加wasabi,微辣又彈牙,完美配搭,刺激味蕾,口感清新,大滿足!赤貝鮮甜,肉質結實,而且大大份,好抵食!最後以荔枝梳打做完美句點,飲品甜味恰到好處,清涼通透。今次掌壽司體驗極佳,無論食物種類、店鋪環境都非常滿意。
駱駝漆一既向係觀觀區隱世食堂,掌壽司係呢度都幾年了!

環境唔錯,樓上鋪相對幽靜,人流唔多。
牆上掛有好多掛鐘,唔同風格,既好睇又別具特色。

燒雞皮。平時肉類燒烤試得多,雞皮好少食。

活赤貝同象拔蚌刺身。擺盆精緻,而且份量好多。

最後以荔枝梳打做完美句點,飲品甜味恰到好處,清涼通透。

今次掌壽司體驗極佳,無論食物種類、店鋪環境都非常滿意。
2020-05-28
  • 時令刺身
2020-07-14 78 瀏覽
觀塘既工廈近年開咗好多餐廳,今日在openrice俾我搵到間食日本菜既「掌壽司」,即刻搵個朋友黎開餐先!帆立貝蟹膏沙律:帆立貝就食得多,用來做沙律就比較少見,配上蟹膏和蟹籽,配搭非常新鮮。日本活赤貝(1隻)食材新鮮,赤貝好爽口,食落夠鮮甜吉列炸蠔外層非常脆口,內裏保持到蠔的鮮味,用來佐酒或作餐前小食就適合不過!鹽燒雞軟骨多心的我又叫了一款串燒,雞軟骨燒得恰到好處,表皮燒到微微黃金色,食落肉質鮮嫩明太子雞翼真係要讚一讚呢度既燒物/揚物,全部都熱辣辣上枱👍🏻 本身係雞翼控既我真係食到停唔到口,外皮炸到香脆可口,雞翼已起骨,食落啖啖肉牛肉壽喜燒定食配烏東個定食好大份,有枝豆,日式燉蛋和主食牛肉壽喜燒。牛肉份量多,牛味重而口感嫩滑,鍋底配上菜,菇類和豆腐,索晒湯底的精華。烏東用另一個碗裝,爽滑彈牙柑桔檸檬梳打:食咗d刺身同炸物,最啱就係飲返杯凍飲。味道入口清新,夠冰涼!定食套餐仲包一客雪糕,超豐富!餐廳地方闊落,裝修雅致,無論情侶定一班朋友黎都啱

帆立貝蟹膏沙律:

日本活赤貝(1隻)

食材新鮮,赤貝好爽口,食落夠鮮甜

吉列炸蠔

牛肉壽喜燒定食配烏東

個定食好大份,有枝豆,日式燉蛋和主食牛肉壽喜燒。

烏東用另一個碗裝,爽滑彈牙

定食套餐仲包一客雪糕,超豐富!

餐廳地方闊落,裝修雅致,無論情侶定一班朋友黎都啱

2020-07-12 80 瀏覽
放假的日子相約媽媽到觀塘駱駝漆大廈行街買東西食午飯,我們比較喜歡食日本定食所以選擇了去掌壽司食過午餐🥣這裏午市定食都有很多款,由A-M共十三款👍我們選擇左刺身定食,包括前菜、茶碗蒸、味噌湯、飲品或雪糕🍦三文魚刺身新鮮好食,肉質肥美😋海蝦有手掌般長度,咬落啖啖肉,爽口鮮甜美味👍油甘魚肉質爽口,厚切,食落甘香又有口感👍海膽海膽份量亦不少,非常幼滑甘甜,沒有腥的味道,鮮甜,有入口即溶的感覺😋提子巨峰梳打食完刺身之後飲埋呢杯冰凍嘅提子梳打,好滿足!😋
這裏午市定食都有很多款,由A-M共十三款👍
我們選擇左刺身定食,包括前菜、茶碗蒸、味噌湯、飲品或雪糕🍦
三文魚刺身
新鮮好食,肉質肥美😋
海蝦
有手掌般長度,咬落啖啖肉,爽口鮮甜美味👍
油甘魚肉質爽口,厚切,食落甘香又有口感👍
海膽
提子巨峰梳打
食完刺身之後飲埋呢杯冰凍嘅提子梳打,好滿足!😋
外賣自取
  • 刺身定食
2020-07-11 69 瀏覽
今日我地2個人去觀塘工廈食嘢,book左收工之後黎食,大概7:30左右個場都好多人係到~刺身方面叫左我最愛的海膽,帶子同赤蝦,全部好新鮮,好鮮甜,啖啖都好滿足,一板海膽仲送埋d紫菜,可以夾住黎食😋帶子厚度適中,好鮮甜;赤蝦好大隻,肉質嫩~刺身非常唔錯~叫左2個炸物,分別係吉列炸蠔🦪同唐揚炸雞,新鮮即炸,特別推薦炸蠔,好好食~最後仲叫左一個set餐,鰻魚定食,入面配前菜枝豆,茶碗蒸,味增湯,飲品/雪糕,係好抵食,味道亦唔錯~下次再黎可以再試其他嘢😁

2020-07-05 46 瀏覽
和朋友到觀塘駱駝漆大廈買東西經過這一間日式餐廳—掌壽司肚餓餓就決定入黎食個飯先下就有午市定食一個set包前菜、茶碗蒸、湯品、主茶、甜品和飲品 好豐盛前菜枝豆開胃小食 清甜好味道茶碗蒸蒸蛋入口細滑 面上有蝦米碎蛋味濃郁不錯蜆肉味噌湯味道濃郁 配上蜆肉海帶 用料十足刺身定食三文魚 肥美鮮甜油甘魚 厚切 油脂比較豐富 海膽 色澤鮮黃 十分甘甜帆立貝 兩片 入口細嫩 鮮甜赤海蝦 肥美大大隻 鮮甜好味蒲燒鰻魚定食鰻魚肥美 燒得好香面上滿滿鰻魚燒汁 好吸引還加入了紫菜和木耳絲整體味覺和口感都更豐富冷萃咖啡甘甜醇厚 一點也不苦澀
和朋友到觀塘駱駝漆大廈買東西
經過這一間日式餐廳—掌壽司
肚餓餓就決定入黎食個飯先

下就有午市定食
一個set包前菜、茶碗蒸、湯品、主茶、甜品和飲品 好豐盛

前菜枝豆

整體味覺和口感都更豐富

冷萃咖啡
甘甜醇厚 一點也不苦澀
2020-06-30 77 瀏覽
[日式風格]在觀塘工作的朋友,帶了我去試這間日系小店!沒想到工廈有這麼多隱匿的美食原來店內的位置寬鬆,樓底高感覺令人舒服午餐有八折優惠,但最好是提早預約,可以用優惠價格食。午餐之選我點了黑毛和牛壽喜燒前菜是毛豆,有蒸蛋;壽喜燒足料,最特別是黑毛牛,夠大片,而且有重牛味,最開心是可以食到甜甜壽喜燒,白飯上灑上黑芝麻,既特別又增加口感精選刺身定食有三文魚、海膽、元貝、吞拿魚等新鮮又好吃,友人說下次可以再點刺身定食都有前菜和蒸蛋!以及味噌湯再配一杯熱茶或冰柚子梳打,絶對好味
[日式風格]
在觀塘工作的朋友,帶了我去試這間日系小店!
沒想到工廈有這麼多隱匿的美食

原來店內的位置寬鬆,樓底高
感覺令人舒服

午餐有八折優惠,但最好是提早預約,可以用優惠價格食。

午餐之選

我點了黑毛和牛壽喜燒

精選刺身定食

有三文魚、海膽、元貝、吞拿魚等
新鮮又好吃,友人說下次可以再點
刺身定食都有前菜和蒸蛋!以及味噌湯