2021-06-03 894 瀏覽
上網睇駱駝漆有咩食,呢一間係第一名、最出名,所以前排同咗朋友試咗佢哋個二人餐($796/2)🥰。原來有好多嘢食,一餐可以食到刺身、壽司、燒肉壽喜燒🤩,有選擇困難症嘅朋友都一定啱。時令沙律我哋撈勻先食,沙律主要嘅味道係香橙味🍊,我哋覺得比較特別,仲有啲橙皮添。因為一般前菜沙律可能都係和風沙律或者柚子醋沙律🥗,呢個新鮮感高。除咗有基本沙律菜之外,仲有雞肉喺入面😚。整個感覺好fresh,係一個好好嘅醒胃菜🤪。刺身盛當日刺身有廣島蠔、三文魚腩、拖羅、油甘魚、海蝦同時令嘅螢光魷魚。廣島蠔相當大隻,同電話差唔多🤩。店員指廣島蠔🦪比較淡味,建議可以加啲檸檬汁或者cocktail sauce. 不過我就咁齋食有夠味。(唔聽話🙈) 蠔味清新,帶海水味,唔會好鹹。食落去好滿足,蠔身大隻又厚肉,好想encore😋。其他刺身都好高質,三文魚肥美;拖羅入口即溶,師傅特意斷筋;海蝦大隻,有好多鮮甜蝦膏,唔會有陣腥臭味,唔新鮮咁😛。壽司盛當日有三款壽司,其中一款係海膽,另外係深海池魚同帶子,仲加個咗特色嘅柚子啫喱。海膽大件,其實都幾厚身,新鮮鮮甜😚。深海池魚肥美,帶少少爽。帶子都大粒,甜身。壽司飯軟硬適中。而柚子啫
上網睇駱駝漆有咩食,呢一間係第一名、最出名,所以前排同咗朋友試咗佢哋個二人餐($796/2)🥰。原來有好多嘢食,一餐可以食到刺身壽司、燒肉壽喜燒🤩,有選擇困難症嘅朋友都一定啱。

壽司
當日有三款壽司,其中一款係海膽,另外係深海池魚同帶子,仲加個咗特色嘅柚子啫喱。海膽大件,其實都幾厚身,新鮮鮮甜😚。深海池魚肥美,帶少少爽。帶子都大粒,甜身。壽司飯軟硬適中。而柚子啫喱面上鋪咗蟹柳絲,柚子啫喱幾清新,可以清一清之前食刺身有啲肥膩嘅感覺🤓。

日式燒肉
原來會有店員專人幫你燒肉,咁我哋有三款燒肉,包括薩摩牛、牛小排同牛舌😍,咁佢嘅牛肉係冇經過醃製🥩,所以食到原汁原味。

薩摩牛係A5和牛- 雖然係高級和牛,但佢唔會淨係得牛脂味,仲會出到香濃肉味🤤,做到一個平衡。因為佢係空腹部位嘅牛肉,所以食落就比較爽口。

牛小排- 睇牛小排個樣,佢嘅油脂分布都唔會比和牛遜色,呢款肉味更重,肉質軟冧。店員特別建議牛小排可以略加岩鹽調味,更出肉香😙。

牛舌- 牛舌大片薄身,口感爽身😘,正常發揮。

鍋物 (壽喜燒)
壽喜燒配咗M9和牛同北海道豚肉,每款都有五大片。和牛輕輕淥一淥已經夠晒,食落香牛味,又冇筋位,唔會韌,加埋生雞蛋就變得更滑身。豚肉來自北海道,肉味相對較重。壽喜燒入面仲有金菇、粉絲等食材,湯底帶甜。

總括而言,其實二人餐份量好多,我哋兩個都食到好飽🤤,仲有雪糕添。最好係餐廳可以一次過食到幾款日式料理,味道同食材都幾好。
2021-04-19 1247 瀏覽
本來只是到駱駝漆工廈逛小店,行下行下到了七點,唯有在這裡找食。工廈大多數都有些隱世食店,上網一查見到這間掌壽司好多讚,仲咁啱就在我身處那一層,咁又點可以唔試。這間店主打日本菜。原來都好多人慕名而來,幸好時間尚早,walk-in 都仲有位。餐後見門外很多人在等候,要食最好先訂位。餐廳門面裝修一般,但內裡就很日式,座位很寬敞。我和朋友都好懶,見到有二人套餐($769/兩位)就不想諗直接點了。這個餐非常豐富。首先是時令沙律沙律菜配上帶子刺身和滿滿的蟹籽,味道和賣相都很好,第一道菜已經覺得這餐會有驚喜。刺身盛六點二人份量來說相當豐富。有生蠔,吞拿魚腩,三文魚腩,牡丹蝦,油甘魚和小墨魚。生蠔手掌般大,很肥美。吞拿魚腩,三文魚腩油份很充足,魚肉亦很鮮甜。牡丹蝦也非常爽口鮮甜。這款小墨魚是第一次食,雖然帶點腥味,很都幾爽口,幾得意。這裡的刺身值得推介。壽司盛六點壽司包括北寄貝,吞拿魚,碎吞拿魚腩各兩件。可能刺身太好味,相比之下壽司變得一般,但其實壽司都不差的。另外店員說那杯啫喱上面有些蟹肉和蟹籽是送的。啫喱是酸酸甜甜的,配帶鹹的蟹肉和蟹籽有點怪,我唔太識欣賞。但令我覺得奇怪的是二人套餐竟然送一杯這個

餐廳門面裝修一般,但內裡就很日式,座位很寬敞。

首先是時令沙律

壽司盛六點
壽司包括北寄貝,吞拿魚,碎吞拿魚腩各兩件。可能刺身太好味,相比之下壽司變得一般,但其實壽司都不差的。另外店員說那杯啫喱上面有些蟹肉和蟹籽是送的。啫喱是酸酸甜甜的,配帶鹹的蟹肉和蟹籽有點怪,我唔太識欣賞。但令我覺得奇怪的是二人套餐竟然送一杯這個啫喱?!好似唔送反而冇咁奇怪。

日本燒肉
燒肉有美國頂級牛小排,日本A5和牛,特選牛舌心。店員首先教我們燒的方法,用碟上的牛脂肪燒出牛油,然後才把肉放上去。牛油加上和牛,非常重的牛肉味,入口即溶,好享受!不單止牛肉好味,牛舌心也是ichiban!牛舌的牛味不及和牛,但牛舌肉質爽口,帶出另一種享受!推介這個燒肉!

壽喜燒焗鍋物
鍋物內有蔬菜,冬菇,蒟蒻粉絲。另配一碟澳洲和牛片,北海道豚肉片。這個和牛片和豚肉片的級數也不太差,放入鍋內輕輕10-15秒就可以食。蒟蒻粉絲給湯煮過後變成了深啡色,湯底的味道滲入在每條粉絲內,加上粉絲彈彈的,好味又不太膩!

是日甜品
可選海鹽雪糕和伯爵茶雪糕。
雪糕是香港製造的。味道一般,只有奶味和甜味,海鹽和伯爵茶的味道都不突出。
是日甜品

餐廳的服務和食物質素非常高,令我忘了自己身處工廈。雖然價格稍微有點高,但仍覺得這麼高質素的日本餐廳是值得推介。
6天前 0 瀏覽
這間位於觀塘工廈的掌壽司已經食過兩三次,不過都是食午市套餐,今次朋友生日終於可以訂枱試下晚餐。餐牌上有很多種類的食物,每樣都想試小小,所以決定點了一個二人套餐。時令沙律🥗沙律的材料切得非常細小,容易入口,蔬菜配料多又新鮮爽口,醬汁酸酸甜甜很開胃。刺身盛日本廣島生蠔🦪蠔味香濃,而且食完之後的味道留在口腔十分持久。三文魚腩非常肥美,油脂分佈平均,油甘魚咬落肉質實而彈牙,魚味先甜,拖羅油脂滿滿,絕對是入口即溶。牡丹蝦大大隻,爽口鮮甜。壽司盛帆立貝壽司好滑清甜爽口,海膽壽司海膽味道甘甜,幾乎入口即溶。日式燒肉日本A5和牛,油脂甘香豐腴,肉質軟嫩細緻,肉味同你油香齊全。美國牛小排油花呈大理石紋,肉質柔軟有嚼勁,牛味香濃。牛舌切得好薄好爽口。壽喜燒鍋物牛肉選用了澳洲M9和牛,還有北海道豚肉,肉質軟嫩入口即溶,之後就會加入野菜同醬汁,野菜解膩,同時將蔬菜嘅甜味融入醬汁當中,再加入肉類味道就會更加香甜。特別係同煮至軟腍嘅洋蔥一齊食,甜味同肉味都更突出!

時令沙律🥗

壽喜燒鍋物
果然係一間唔會令我失望嘅餐廳😆以前有去食過一次下午菜,質素都可以叫okay,今次試埋佢個精選二人套餐,真係好正👍🏻佢個menu都包左唔少嘢,有時令沙律、刺身盛、壽司盛、精選燒物(汁燒野菜雞肉卷同鹽燒日本茄子)、壽喜燒鍋物🥘(澳洲產M9黑毛和牛同北海道豚肉)同是日甜品🍈第一道上嘅菜係沙律🥗佢嘅沙律酸酸甜甜,食到有少少帆立貝,同埋食完都會令人覺得開胃,唔會太飽肚🤤通常佢係食完一碟上一碟🥢仲有員工會不停過嚟幫我地加茶,佢地嘅服務態度都幾好👍🏻下一碟會上嘅菜係刺身,每種刺身數量有限,但係真係夠鮮甜,甚至連生蠔🦪都有,都比較少見🤭另外,佢嘅壽司盛🍣有吞拿魚蓉、帆立貝、立魚,仲有一個比較特別嘅柚子啫喱配蟹柳,個啫喱未必個個鍾意,少少重口味。我覺得好味嘅刺身壽司嘅首要條件係佢哋唔腥,呢個一定係基本🥸但係又要有埋鮮味,就唔係間間都可以有嘅水準😎所以係呢方面,其實佢做得幾好🤣個人覺得,汁燒野菜雞肉卷同鹽燒日本茄子嘅味道冇我想像中咁吸引,必須承認有少少落差,不過🍆就放咗一陣都係脆嘅,證明佢技術都唔錯。佢嘅壽喜燒鍋物就係非常吸引😍甜度適中,肉質都幾好,如果本身對壽喜燒都有興趣嘅人,都可以食下呢個餐,會扺食過

佢嘅壽喜燒鍋物就係非常吸引😍甜度適中,肉質都幾好,如果本身對壽喜燒都有興趣嘅人,都可以食下呢個餐,會扺食過散叫😂

最後係甜品,佢嘅甜品就係幾塊🍈整體嚟講,佢嘅食物質素同服務水平都係好好嘅,一間唔可以錯過嘅日式餐廳🥰

2021-06-14
  • 時令刺身盛
  • 黑毛和牛壽喜燒
2021-06-15 0 瀏覽
見到有新menu 推出二人套餐,好似幾抵食咁,於是就book左今晚黎食~刺身,壽司+鍋物都好好食👍前菜係一個豚肉菜沙律,酸酸地都幾開胃。刺身六款,有三文魚、油甘魚、赤貝、赤蝦、拖羅&生蠔🦪刺身款款都非常新鮮,厚切三文魚+油甘魚口感爽化,油脂豐富,赤貝特別鮮+爽,冇腥味;厚切拖羅好肥美,入口即融;赤蝦好大隻又鮮甜。壽司盛有吞拿魚蓉、帆立貝&池魚。壽司都係一貫高質~壽喜燒鍋物-有M9黑毛和牛+北海道豚肉。和牛係牛板腱部位,見到紋理都知道正😄肉質嫩,又帶有些少嚼勁👍甜甜的壽喜燒湯汁蘸上日本🥚生雞蛋漿,非常好食😋豚肉雖然冇和牛咁正,但都幾嫩,厚度適中👍唔會太厚/太薄,都係好食嘅。🍆燒茄子+野菜雞肉卷,燒茄子好食,配搭鰹魚碎味道唔錯~食埋個雪糕就完美結束。
見到有新menu 推出二人套餐,好似幾抵食咁,於是就book左今晚黎食~刺身壽司+鍋物都好好食👍

前菜係一個豚肉菜沙律,酸酸地都幾開胃。

壽司盛有吞拿魚蓉、帆立貝&池魚。壽司都係一貫高質~

壽喜燒鍋物-有M9黑毛和牛+北海道豚肉。

🍆燒茄子+野菜雞肉卷,燒茄子好食,配搭鰹魚碎味道唔錯~

食埋個雪糕就完美結束。
2021-06-08 0 瀏覽
再次黎到我最愛之一既日本嘢!真係次次都滿意我地叫左呢個二人套餐,由頭食落尾,真係飽到上心口,堅抵食。刺身盛六點,新鮮就緊架啦,件件都係超級厚切!拖羅大舊之餘,一咬落去d油脂爆曬出黎,好滿足既感覺生蠔🦪都係誇張,差不多成個手掌咁大隻,生蠔最緊要係新鮮 佢就做到曬d要求,再加埋d海水味同檸檬,咬落去成個口都塞滿曬真係正壽司盛六點,其中最正亦都係我最愛,帶子壽司,帶子包圍住舊飯,d飯份量啱啱好,帶子既口感真係正,好想食多幾舊再加埋澳洲M9和牛壽喜燒,d和牛係有驚喜既,職員都超好態度同我地介紹,有d咬口之餘d肉又超級嫩,好滿意!會繼續黎呢間食!
再次黎到我最愛之一既日本嘢!真係次次都滿意

我地叫左呢個二人套餐,由頭食落尾,真係飽到上心口,堅抵食。

真係正

會繼續黎呢間食!
2021-06-07 0 瀏覽
觀塘依家好多好多好嘢食晌一幢大廈行行地都幾十間真係日日食都食幾個月先食得晒😀今日同西哥行下駱駝漆行到攰就咁啱有間日本菜正天氣熱食壽司最啱我☺️入到去有吧枱位置睇住師傅切刺身不過我地都係坐對面😛我地一個叫左個壽司定食另一個就要個鰻魚定食 🍱我個壽司定食好快黎左除左壽司🍣 仲有得揀多個烏冬或者迷你丼迷你丼竟然有呑拿魚腩蓉 同 蟹膏 👀好糾結 兩樣都好想食最終我揀左蟹膏丼畢竟出面好少有蟹膏丼😛個定食仲包埋前菜 茶碗蒸 同湯睇到都覺得食唔晒😅今日前菜係關東煮以為係豆卜 原來係煮揚物 好彈牙👌🏻茶碗蒸都唔錯 正常無overcooked👌🏻壽司刺身都新鮮嘅蟹膏就都好難唔好食嘅👻至於鰻魚定食鰻魚飯上面d脆紫菜出色配搭新頴 但食落無違和感 欣賞🤟🏻雖然天氣熱應該要食雪糕不過好似飲嘢解暑d所以我地都要飲品唔要雪糕叫左個凍白桃青茶點知用茶包 雖然無乜色 不過又出到味喎味道仲要唔錯添另一杯就要荔枝梳打正常味啦無特別總括黎講掌壽司性價比都幾高唔貴之餘份量都幾多!唔錯👍🏻
觀塘依家好多好多好嘢食

另一杯就要荔枝梳打
正常味啦無特別

總括黎講
壽司性價比都幾高
唔貴之餘份量都幾多!
唔錯👍🏻
2021-06-06 0 瀏覽
好耐之前有食過一兩次,都覺得食物幾有質素,價錢都合理,而且餐牌亦會不時轉換,為客人帶來新鮮感!睇睇餐牌,有各式各樣嘅和食,見到有個二人套餐非常豐富,就決定來一份。先有頭盤沙律,份量頗多,味道清新,我哋無一次過食哂,keep住慢慢食。壽司亦非常岀色,特別係油甘魚壽司,上面加了黑松露醬,一入口有好香嘅黑松露香味,配上充滿油脂香味嘅白身魚,好好味!另外附上嘅蟹肉柚子啫喱,店員話可以食到咁上下,用嚟清一清口腔味道,非常貼心。刺身拼盤超級豐富,象拔蚌刺身好爽口,生蠔🦪好新鮮,有海水味🌊仲有紅蝦刺身好大隻,蝦肉鮮甜爽口,連蝦頭嘅膏都好香跟住有熱食,汁燒野菜雞肉卷。接住係壽喜燒火鍋🍲,裏面有粉絲,冬菇,菜,豆卜,全部都吸收左甜甜嘅湯底,非常好味。肉方面,有澳洲M9黑毛和牛&北海道豚肉,一食就知係靚野最後食埋個甜品,呢一餐好滿足

跟住有熱食,汁燒野菜雞肉卷。

肉方面,有澳洲M9黑毛和牛&北海道豚肉,一食就知係靚野

最後食埋個甜品,呢一餐好滿足

2021-06-01
  • 壽司盛六點
  • 時令刺身盛
2021-06-05 94 瀏覽
之前有黎過呢間餐廳食嘢,好鍾意呢度充滿日本🇯🇵風情嘅環境,昏暗嘅燈光,令人感覺好舒服好放鬆。我地點咗個精選二人套餐,因為咩都有齊晒,唔洗自己慢慢揀。豚肉胡麻沙律🥗呢個沙律有肉有菜,胡麻醬好香,比較特別嘅係有橙汁嘅清新味道。壽司盛🍣帶子好鮮甜,吞拿魚蓉口感好鬆好棉又好肥美刺身盛最impressive 一定係拖羅刺身,油花好靚,仲要厚切,非常肥美。其他刺身都好新鮮!燒物。汁燒野菜雞肉卷雞肉卷外皮燒得好香,肉又嫩滑,配上野菜一齊食,唔會覺得好heavy。壽喜燒鍋物。澳洲產M9黑毛和牛。北海道豚肉壽喜燒嘅湯好甜好好味。高級嘅牛肉豚肉,配上甜美湯汁加日本生雞蛋🥚實在是無懈可擊甜品。蕨餅係我最鍾意嘅日式甜品,好鍾意呢個煙韌口感,入口有驚喜,原來裡面係柚子,增添一抹清新味道

我地點咗個精選二人套餐,因為咩都有齊晒,唔洗自己慢慢揀。

豚肉胡麻沙律🥗

壽司盛🍣
帶子好鮮甜,吞拿魚蓉口感好鬆好棉又好肥美

刺身

燒物。汁燒野菜雞肉卷

壽喜燒鍋物。澳洲產M9黑毛和牛。北海道豚肉

甜品。蕨餅

2021-06-01
  • 拖羅
2021-06-03 146 瀏覽
觀塘作為商業區,工廈林立,好西都特別多,不是朋友帶上去,根本不會留意到像這間一樣,好吃又有氣氛的日本餐廳,《掌壽司》。.午市的餐牌選擇頗多,雖然對各種肉類的套餐很感興趣,但既然是日本餐廳,應該要試一下他們的魚生。說是如此,最後我點了火炙魚生丼。雖然是夏天,但是久坐在冷氣房裏,加上碰巧我們入座的位置並不是餐廳中心,而是走了一小段路的獨立空間,只有我們一張連桌的客人,感到有點寒冷,就點了一樣熱食。火炙三文魚、帶子、鰻魚,這個配搭非常吸引。我們還點了一些小食,$30的廣島生蠔,還有吉列雞軟骨。.先是別人的帆立貝海老丼上桌,看賣相已經覺得吸引,海老🍤大條到伸個碗外,可惜沒有拍照。.之後就到小食吉列雞軟骨,冒着熱氣,香氣撲鼻。不得不說這碟小食炸得滿好吃的。咬下去不會有一團炸粉的觸感,反而覺得他們用的炸粉很好吃。還有廣島生蠔🦪很大隻,雖然我不喜歡生蠔,但其他人似乎很滿意的樣子。.火炙魚生丼的賣相也很吸引,還有沙律、茶碗蒸、蜆肉味噌湯,只是看着亦覺得很滿足。大大粒帶子加上火炙的味道超級好吃,火炙三文魚個人覺得少了鹽燒,味道上不夠豐富,不過還是很不錯。至於鰻魚就比較薄身,吃下去沒有甚麼感覺。茶碗蒸很好

火炙魚生丼的賣相也很吸引,還有沙律、茶碗蒸、蜆肉味噌湯,只是看着亦覺得很滿足。大大粒帶子加上火炙的味道超級好吃,火炙三文魚個人覺得少了鹽燒,味道上不夠豐富,不過還是很不錯。至於鰻魚就比較薄身,吃下去沒有甚麼感覺。茶碗蒸很好吃,雖然有評價說比較淡味,不過個人喜歡這種淡淡的味道。
火炙魚生丼

我們又後加了一些小食,不過他們的侍應好像對數字的理解有點奇怪,我們點的小食數量都有小出錯,不過既然他們的小食好吃,所以也沒有甚麼問題。
最後還有雪糕,朱古力或海鹽味二擇其一。這頓午餐非常滿足,一個套餐包含了各樣食物,感覺特別開心。可能價格上會比較貴,不過覺得值得,食得開心就足夠了💕

火炙魚生丼
Happy Friday 又出發覓食lu~ 觀塘區真係有好多好正嘅隱世好地方,今次俾呢間餐廳嘅壽司刺身加燒肉套餐吸引住!精選套餐二人前 $796 呢個套餐就勁了,total有6道菜式;沙律、刺身盛、壽司盛、日式燒肉、鍋物再加甜品😆超豐富啊!!香橙雞肉沙律 店員好貼心咁提醒我哋先撈勻再食🥰首先一食落去係甜甜地嘅橙味,再落就有完全唔苦嘅紫椰菜絲,再加雞肉,打左一個好好嘅頭🤣刺身盛😍第一眼係望到同我手掌一樣大嘅生蠔!第二眼就係肥美到爆嘅拖羅!!生蠔係廣島蠔,店主話個味偏淡小小,但我食完係覺得味道都好夠,有時反而太重味、或者有腥味嘅更加唔好。拖羅魚腩更加係入口即溶,油脂味爆曬出嚟😍另外螢光魷魚係時令,店員話就快完季節,要食嘅就要快啲嚟haha。壽司盛🍣個海膽壽司正到呢😍😍個海膽仲大塊過啲飯,omg 入口係濃濃嘅海膽味,而且一啲都唔腥,正到!!另外油甘魚同帶子都係食得出好新鮮!餐廳好窩心仲配左一個柚子啫喱,啫喱嘅味道比較酸,啱啱好可以令我哋冇咁飽滯,再食下面嘅燒肉大餐~~燒肉🐮有三種唔同嘅燒肉,而且係店員幫我哋燒,唔洗驚自己燒到老曬!分別係鹿兒島薩摩牛,佢比較高油脂,但都好有肉味,而且係胸腹嘅部

精選套餐二人前 $796

香橙雞肉沙律

刺身盛😍

壽司盛🍣

燒肉🐮
有三種唔同嘅燒肉,而且係店員幫我哋燒,唔洗驚自己燒到老曬!分別係鹿兒島薩摩牛,佢比較高油脂,但都好有肉味,而且係胸腹嘅部位,入口比較爽口。仲有牛小排同牛舌,肉味就更加濃、牛舌薄薄一片但都十分爽口。店員燒嘅時候都細心,見到煎pan油太多會抹走😝

鍋物🥘
係有澳洲產M9和牛同北海道豚肉嘅壽喜燒鍋物🫕望到啲和牛,見到佢哋個油脂分布好均勻,每塊都厚切,點埋蛋汁就更加和味~

最後仲有雪糕作結😻超級飽,大滿足!同埋其實套餐嘅食物可以根據客人嘅要求有所加減,例如唔想食鍋物嘅人,餐廳可以相對比多一啲刺身壽司,好貼心。😼
2021-05-27
2021-05-27 163 瀏覽
朋友邀請我到觀塘品嚐日本美食,疫情雖然並不是完全好轉,但是餐廳竟然是座無虛席,相信食物質素一定不錯。沙律沙律菜清新爽甜,很開胃!刺身盛刺身共有六款,油甘魚刺身新鮮肉質較結實,口感厚而爽,牡丹蝦刺身,肉質肥美,口感帶有少少黏口,但蝦肉的味道十分鮮甜美味,粉紅的厚切拖羅表面的油花密密麻麻,入口魚脂極為充沛,很滿足!廣島蠔大大隻脹卜卜,入口蠔味濃郁。壽司盛海膽壽司新鮮又香又甘甜,很好吃。帆立貝壽司鮮甜。日式燒肉一碟有三款,日本A5和牛入口即溶肥美,油花豐盈,肉嫩油香半融口中,美國牛小排是美國最高級別的牛肉,肉質同脂肪比例均勻,令牛肉入口肉質非常嫩滑。壽喜燒鍋物日式熟食比較喜歡壽喜燒,湯底出名味道夠濃郁,又甜又鹹的味道不錯,澳洲M9和牛肥瘦均勻,牛肉味香濃,北海道豚肉點上生雞蛋一齊食口感滑溜,粉絲、金菇和皇帝菜等,都勁入味。
沙律
沙律菜清新爽甜,很開胃!
壽司
海膽壽司新鮮又香又甘甜,很好吃。帆立貝壽司鮮甜。
2021-05-26 157 瀏覽
同朋友小聚,朋友特別推薦依度二人餐,不過我見依個價錢,可以有咁多野食,相信應該係有數量無質量~?又竟然令我大趺眼鏡,所有食物都好有水準!😳二人餐首先有蟹籽沙律,跟住六點刺身盛竟然有生蠔,相當有驚喜。跟住有六點壽司,壽司同刺身都吾錯,夠新鮮。牡丹蝦刺身入口蝦味清甜肉質紮實,係好懷念嘅日本味道!店員上菜時亦都會簡單介紹。燒肉有A5薩摩牛絕不馬虎,食完燒肉已經好飽啦!不過仲有和牛壽喜燒,最後仲要有雪糕。我地兩個女仔真係食吾晒,我地放棄左杯雪糕😜依個二人餐又豐富又好味,相信兩位男士都夠飽,性價比真係相當相當之高!餐廳會有屏風間隔,提高私人度,環境尚算舒適,同幾位朋友可以黎飲幾杯亦係一個地方!店員親善有禮,性格比又高,會再有下一次!另外建議大家電話提早BOOK 位,有優惠架~ 😉二人餐$796/2 +10%

二人餐首先有蟹籽沙律,跟住六點刺身盛竟然有生蠔,相當有驚喜。跟住有六點壽司壽司刺身都吾錯,夠新鮮。牡丹蝦刺身入口蝦味清甜肉質紮實,係好懷念嘅日本味道!

另外建議大家電話提早BOOK 位,有優惠架~ 😉

二人餐$796/2 +10%
2021-05-22 117 瀏覽
好耐之前都有食過呢間, 記得我都有寫過食評, 今次又再食過, 一早訂咗位, 所以嚟到就唔駛等位, 環境都OK, 冇擠逼感覺而且又唔會好嘈, 今日揀咗個壽司定食壽司定食配烏冬 - 刺身壽司都好新鮮, 壽司飯好軟熟, 沙律菜好似冇乜特別, 烏冬好食好煙韌壽司定食配蟹膏飯 - 蟹膏份量都算多而且新鮮, 配飯食不錯, 蒸蛋好滑跟餐甜品(牛奶味同玄米茶味) - 雪糕都係一般, 記得以前食係送雪米滋一粒總結 : 價錢其實都偏貴, 但食物質素係唔差既, 個餐有甜品送同一杯飲品, 因為特飲我加咗$10試咗蘋果梳打同葡萄梳打, 味道都唔差既, 值唔值就睇食家點睇