2023-10-15
尖沙咀新開居酒屋 🔥 火赤 🔥款式都幾多: 前菜、佐酒小食、燒牛、燒鳥、燒豚、濱燒、燒野菜、燒飯團,甜品都有,仲有我最中意既濁梅酒,what a perfect Izakaya,重點係新開唔多人,算靜靜地。燒鱈魚 乾香口,岩送啤酒。呢度既燒鳥都幾多內臟同特別部位,燒鳥hardcore人士岩晒。我呢啲安全至上既揀左燒雞皮、雞頸肉、雞翼同雞脾肉,師傅火候控制得特別好,保持到外脆肉嫩多汁既口感。上串燒前會俾7種調味粉既小碟,分別係梅子、抹茶、咖哩、檸檬鹽同七味粉、一味粉、花椒,全部都幾夾串燒,重口味必備。糯米雞肉棒免治雞肉棒上沾上糯米燒,充滿米香,一反傳統。香蔥三元豚肉 五花肉捲上香蔥黎燒,油香四溢而不膩。醬油燒飯團已經調味過嘅飯團, 烤得香口後塗上醬油, 用脆卜卜嘅紫菜包上,鮮香可口。唐揚豆腐燒炸過嘅豆腐再燒一燒更加乾身, 塗上醬汁加上鰹魚乾,就是一道傳統的居酒屋美食。再來上一客燒秋葵和甜品抹茶蕨餅, 營養均衡了, 味蕾亦滿足了。💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐📍火赤🏠 尖沙咀寶勒巷29號寶昌商業大廈5樓💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐#hkfood #hkfoodblogger #h
燒鱈魚
乾香口,岩送啤酒。
糯米雞肉棒
免治雞肉棒上沾上糯米燒,充滿米香,一反傳統。
香蔥三元豚肉
五花肉捲上香蔥黎燒,油香四溢而不膩。
醬油燒飯團
唐揚豆腐燒
💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐
📍火赤
🏠 尖沙咀寶勒巷29號寶昌商業大廈5樓
💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐
#hkfood #hkfoodblogger #hkfoodreview #hkig #hkfoodie #foodstagram #eatstagram #brunch #foodblog #getinmybelly #heresmyfood #foodporn #foodreview #foodhunt #travelhk #必食 #必食推介 #美食 #美食推薦
#sushi #酒 #izakaya #居酒屋 #lunch #hkizakaya #燒鳥 #日本料理 #浜燒 #打卡