今日朋友搵到呢間開係韓國街嘅日本嘢😆Lunch時間嚟到,竟然座無虛席,小小嘅舖頭入面裝飾擺設都好靚,和式嘅屏風好似去咗日本啲溫泉旅館咁樣😍突然好掛住日本🇯🇵,哈哈午飯時間除咗有lunch set之外,都有Omakase,我地叫咗兩個餐開心share所有lunch set都附送沙律、茶碗蒸、味增湯及甜品,全部都好精緻,茶碗蒸好嫩滑,上面仲有少少蟹肉*炙燒魚生丼 $158*我自己食日本嘢其實鍾意食炙燒魚生多啲,無咁生冷😆燒完之後油脂嘅香味出啲,食落口肥美好多,今次呢個魚生丼有三文魚、左口魚邊、帆立貝、鰻魚、銀雪魚&拖羅!每塊都唔細,仲要厚切,呢個價錢食到咁多款其實都幾抵!*Lunch Omakase $398*刺身5款師傅擺盤好靚,刺身個樣非常不錯,當日嘅有拖羅、碟魚、赤貝、油甘魚。整體嘅質素都幾好,又新鮮,我就最鍾意油甘魚壽司6件🍣而家睇返啲相都覺得好吸引,6件壽司包括深海池魚、牡丹蝦、北寄貝、燒海鰻、海膽、拖羅。我好好彩被分配到拖羅😍真係超肥美,係一食入口就幸福到爆嘅感覺令和之怪物隻生蠔🦪益咗朋友,望落去超大隻,仲有幾粒魚子同金箔喺面最後甜品有哈密瓜配日式蕨餅,蕨餅軟綿綿又少少moch

*炙燒魚生丼 $158*

*Lunch Omakase $398*
刺身5款
壽司6件🍣

令和之怪物

隻生蠔🦪益咗朋友,望落去超大隻,仲有幾粒魚子同金箔喺面

最後甜品有哈密瓜配日式蕨餅,蕨餅軟綿綿又少少mochi嘅口感好好食😋