餐廳: 魚治 (M88)
資訊:

2019-06-07 1332 瀏覽
已經係第二次幫襯呢間居酒屋,第一次只係同同事叫lunch set,有許多選擇:刺身丼,肥牛udong 🍜都不俗。第二次係朋友生日飯想試單點既菜式,才發覺第一次真的錯過了許多美食。我的No.1👍🏾俾呢道厚揚炸豆腐,十分出色,外表酥脆可口,一點也不油膩,中間的豆腐很厚很滑,放上木魚絲、蒜泥,再沾上梅味,即使是油炸物也感覺零負擔!原隻魷魚🦑煮得岩岩好,唔似有d地方overcook會好韌,最特別係配以Squid liver醬,所以鮮味十足。豬鞍則燒到十分嫩滑,肉色更呈粉紅色,真係第一次見,配以山葵柚子泥,清新、口感一流!最後點咗乾魚籽伴蕎麥麵🍽,乾魚籽分量有誠意,建議沾柚子汁食更清新。本身滿心期待想試海鮮茶碗蒸同maple syrup toast with cheese 🧀🥯🍯 聽講係招牌菜,可惜午市有時不供應,唯有下次再嚐。