2021-01-15 676 瀏覽
平時拉麵沾麵都食唔少,呢間啲人話隱世,我都想睇吓有幾隱。果日係平日午餐時間,睇著google map都搵咗成10分鐘,鋪頭附近仲要有大廈裝修緊,唔細心睇根本搵唔到間拉麵入口係邊。好彩只有兩個客人係前面等緊,唔駛等好耐就有得入去。呢間沾麵鋪主打係自己做唔同嘅麵,每日都有三款麵提供,小麥麵同黑胡椒麵每日都有而另一款就睇出邊款。由伯爵茶去到檸檬茶嘅沾麵都有得做,但最緊要都要睇當日佢出邊一款,今日佢Special係紅辣椒麵。今日叫咗個豚骨湯配小麥麵,湯底味道雖然唔鹹,但豬骨味十足,湯底裏面仲有啲柚子絲係到,食落好有清新感覺,麵質有咬口,掛湯能力唔錯、仲食到有小麥細粒同麥香,讚!!!仲有佢哋個溏心蛋,好似係即整咁,成粒蛋都好熱,完全唔似平時食開果啲常溫,蛋味係完全唔同仲香好多添呀!!!
好彩只有兩個客人係前面等緊,唔駛等好耐就有得入去。