平時去cafe食野多數都係以比較平價既西餐🍴為主,質素都係麻麻地,難得比小編我搵到一間mix左西式、日式同串燒🔥🍢於一身既,幾有驚喜👍🏻 啲野食比較有新鮮感,唔貴之餘又好食😋 個環境係以柔和既木系風格🪵為主,燈光暗暗地,主要用暖色,感覺幾舒服😌 就算要包場gathering都唔錯~(5 😍 係滿分,🤩係半分)慢煎果園雞配薯條 🔥🐥🍟 - $178 (好味指數:😍😍😍😍🤩)雞🐥係比左雞髀🍗,煎到金黃香脆,皮唔會好厚,脆口加上煎過突出到油香,肥瘦適中,裡面肉質嫩滑juicy,雞味🐥幾濃郁,惹味香口,唔會好多冰鮮肉咁無咩味~ 上面配左一串燒左既蔬菜,包括係爽脆既翠玉瓜🥒同酸甜爆汁既番茄仔🍅, 另外旁邊仲配左薯條🍟,上枱既時候仲係熱既,粗幼度啱啱好,金黃酥脆,裡面質感綿密~自製雞肉棒 + 明太子醬 🍗🟠 - $48 (好味指數:😍😍😍😍)小編幾鍾意食雞肉棒🍗所以就叫左黎試下,感覺唔錯~ 個雞肉棒🍗係由免治雞肉🐥整成既,幾有咬口又唔會鞋,幾有雞味🐥~ 上面就加左惹味有鹹香既明太子醬🟠,感覺層次更加豐富,不過有少少搶味~ 旁邊就配左經典香甜creamy既月見醬🟡,令到整體鮮味更加出~鹽燒多春魚 (

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
慢煎果園雞配薯條

自製雞肉棒 + 明太子醬

鹽燒多春魚 (4條)

鹽燒多春魚 (4條) 🧂🔥🐟🟡 - $38 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
由細到大我都鐘意食多春魚🐟🟡🤤 今次既多春魚🐟🟡脹卜卜咁,幾肥美飽滿,燒到🔥酥脆可口,唔會燒得太燶,味道鮮美,有種獨特濃厚既香味又唔腥,仲有卜卜脆既魚籽🟡幾正🤤

燒牛舌 🔥👅 - $38 (好味指數:😍😍😍😍)
啲牛舌🐮👅幾厚身,彈牙爽脆又唔會韌有幾香既油脂味,夠juicy 又有幾香濃既牛味🐮,唔會覺得有羶味~ 而且鹹鹹辣辣🌶️咁夠晒惹味開胃,一啲都唔漏~

燒雞軟骨 🔥🐥 - $18 (好味指數:😍😍😍😍)
雞軟骨🐥通常係黎自雞胸骨既轉接位或者雞膝屈摺既位置~ 今次既雞軟骨🐥細細粒咁幾易入口,燒到🔥卜卜脆咁幾有咬口,唔會太硬,而且痴住既肉都唔少,嫩滑juicy有雞味,配埋惹味既調味粉就更加開胃~

燒花枝丸 🔥🦑 - $22 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
第一次食炸既花枝丸,感覺幾得意~ 除左都係爽口彈牙之外,表皮燒完🔥會硬啲,但蒸發緊啲水分之後就感覺更加煙韌~ 而且有墨魚🦑既鮮味,唔會淨係靠粉漿,面頭亦搽左啲甜甜地既燒汁就感覺好食😋

蜜桃乳酸沙冰 🍑🍧 - $58 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
估唔到咁大杯,真係飲極都有😂 質感細緻幼滑,有清新芳香既蜜桃🍑香味,個果味唔會好假,亦唔係太甜~ 一路食熱辣辣既串燒🔥🍢,一路飲凍冰冰既沙冰🍧真係幾爽🤩

芒果乳酸沙冰 🥭🍧 - $58 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
呢一杯都一樣係king size, 大杯大到好似平時既兩杯咁🤩 質感細緻幼滑,有幾濃郁誘人既芒果🥭香味,果味幾自然~ 一邊食熱辣辣既串燒🔥🍢,一路飲凍冰冰既沙冰🍧真係幾正🤤

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩
慢煎果園雞配薯條
自製雞肉棒 + 明太子醬
鹽燒多春魚 (4條)