2024-01-26 108 瀏覽
有次行行吓街見到有間日本餐廳仲有鐵板燒食見天氣咁凍,就試吓啦食過返尋味😩😩😩 我叫咗個京都鐵板餐都幾抵食!幾乎要乜都有而且仲好飽😍 不過大家唔好介意,可能個餐有啲嘢我影唔晒因為我掛住食,唔記得影🤪🤪🤪首先第一道菜係日式蒸蛋,超級香同好有蛋味!另外就係日本嘅田園沙律!之後就嚟咗杯,京都梳打🍸 ,配上時令嘅刺身我本來打算只係你食鐵板燒,嘩!冇諗過佢啲刺身都咁好食,下次真係要嚟試吓🤪我頭先食師傅就整另一道菜,就係南非鮑魚!就咁睇已經好靚!可能我本身鍾意泰式嘅味道,配上青檸更加特別同開胃!而且鮑魚好新鮮,拎出嚟嗰陣時仲係郁㗎跟住下一道菜就係鐵板燒大蝦,🤣我平時其實都唔係特別鍾意食蝦,但係又估唔到都幾好食,佢好彈牙,有口感仲好有蝦味! 配埋個碟,直頭Perfect下一道菜就係鵝肝,唔好介意我唔記得全名係乜🤭佢佢個鵝肝都幾好味,不過如果下次再煎得冇咁熟就更加好,可能我食慣生嘢🤪 應該會更加Juicy佢配埋個醋汁,其實真係好好味呢個牛肉係我成餐飯 ,Number one推介日本和牛絕對係世一簡單煎幾煎已經發揮佢嘅好味之處5成熟,配上蒜片 剛剛好!每一舊仲有唔同嘅口味俾你試最後係特式炒飯講真個炒飯我都
有次行行吓街見到有間日本餐廳

仲有鐵板燒食
見天氣咁凍,就試吓啦
食過返尋味😩😩😩

我叫咗個京都鐵板餐都幾抵食!幾乎要乜都有
而且仲好飽😍

不過大家唔好介意,可能個餐有啲嘢我影唔晒
因為我掛住食,唔記得影🤪🤪🤪

首先第一道菜係日式蒸蛋,超級香同好有蛋味!
另外就係日本嘅田園沙律!
應該叫做田園沙律掛😂

之後就嚟咗杯,京都梳打🍸 ,配上時令嘅刺身

我頭先食師傅就整另一道菜,就係南非鮑魚!

拎出嚟嗰陣時仲係郁㗎

下一道菜就係鵝肝,唔好介意我唔記得全名係乜🤭
佢配埋個醋汁,其實真係好好味

呢個牛肉係我成餐飯 ,Number one推介
日本和牛絕對係世一
簡單煎幾煎已經發揮佢嘅好味之處
5成熟,配上蒜片 剛剛好!每一舊仲有唔同嘅口味俾你試

最後係特式炒飯
講真個炒飯我都覺得係好出色
可能我本身鍾意食濃味嘅嘢
有時我食鐵板燒最後個飯我係唔可以食得晒
佢係可以令我全清!鍾意重口味嘅人,應該都會好啱口味😂

食完成餐飯,非常滿足
開心🥳丫
應該叫做田園沙律掛😂