2021-05-26 41 瀏覽
網上睇左好多餐廳,母親節首選一定係中菜,搵左好耐,見到呢間榮哥廚房私房菜,評價唔錯,價錢適中。前菜🌸本地水耕沙律菜伴芝麻醬+茶燻流心蛋伴黑魚子醬配後茄子前菜,沙律洗得十分乾淨,而且非常新鮮。原鼎海椰皇子燉鷓鴣黑毛豚肉湯呢個湯真係好鮮甜,鷓鴣骨細肉厚,肉嫩味鮮,營養豐富,家人都話好飲。👍椒鹽豬肺椒鹽豬肺呢種煮法都係第一次食,味道相當特別,表面鹹鹹脆脆,還帶點微辣,夠惹味。😋油浸時令海魚呢條魚成條都卜卜脆,唔使挑骨,因為脆到骨都可以咬碎,配埋個醬汁,非常好食呀!江南百花雞(半隻)呢個雞肉好特別,表面舖在芝麻,雞肉入邊又夾左蝦,食落爽脆可口。蟹皇瑤柱時令鮮蔬今日既蔬菜係我最愛的菠菜,菠菜瑤柱同醬汁混合很有特色,小朋友都鍾意食❤️。他鄉炒米絲食呢個炒米粉時已經有7成飽,但係由於米線炒得唔油膩,表面仲有d酸蘿蔔,所以食落唔覺飽濟,非常不錯。😋

前菜🌸
本地水耕沙律菜伴芝麻醬+茶燻流心蛋伴黑魚子醬配後茄子
前菜,沙律洗得十分乾淨,而且非常新鮮。

原鼎海椰皇子燉鷓鴣黑毛豚肉湯

椒鹽豬肺

油浸時令海魚

江南百花雞(半隻)

蟹皇瑤柱時令鮮蔬

他鄉炒米絲