2017-05-16 378 瀏覽
上星期約左朋友去佐敦high tea, 吾知食咩好,行行下去左渡船街附近,見到間茶記有燒味食,心思思想食碗鵝乃,就入去試下,下午茶時段客人吾系好多,剛好有卡位坐,吹水最好,我叫左碗鵝米(因為冇瀬粉!頂),凍0茶,我朋友就食干牛河,食物好快就上齊,賣相一般茶記feel啦。但食一啖鵝,(嘩嘩嘩)鵝皮仲系脆既,鵝肉暖既,肯定新鮮燒出來冇耐,味道非常好,夠味,比深井果D好成條街,最重要系燒鵝瀬茶餐只系收33蚊,凍飲加2蚊,非常超值,同大記快餐都差不多,而我朋友叫左個干牛河,即炒出來夠曬鑊氣,下午茶份量,我朋友都讚口不絕,話D牛夠滑,炒得吾多油,吾系容易既!酒樓都未必有這水準,讃!坐左個幾鐘再整件西多,夠曬皮. 不過這間茶記要去真系要有緣份,吾系好找!望去佐敦海皮有成好幾座奶黃色既舊大廈就系了!果度有好多野食。 見到裡間茶記仲有魚缸,夜晚有海鲜小炒,下次一定吹雞來!見餐牌海鮮吾貴,好平民價,下次食完再報告!
2017-05-07