2022-11-28 378 瀏覽
食得多連鎖/商場餐廳都想試下幫襯隱世小店🫡今次兩位小編就嚟到大角咀覓食🤤小島料理無論係裝修食物同氣氛🎐都俾到我地番鄉下嘅感覺🇯🇵岩曬想幫襯隱世小店/思鄉嘅朋友仔🎏🌟👼🏻慢煮肉眼牛丼🐮 $75店員話今日個肉變咗牛小排😋一食落去真係哇!出聲😦脂肪分佈均勻充滿油香好重牛味🐄好嫩滑完全唔會咬唔開😚粟米條同翠肉瓜都用牛油炒過絕對唔hea🫡加埋椰菜絲充滿口感🥬撈混面頭乳酪蛋汁食落好滿足🫄🏻牛肉嘅油香滲咗落啲飯度🤤令個飯就咁食都好香好有日本嘅感覺🥹👅味道:9/10🙋🏻‍♂️推薦:9/10👼🏻沖繩豬肉塔可飯🐷 $58本身肉有少少辣帶有香料嘅味道🌶加埋蕃茄🍅同埋乳酪嘅酸🥛令成碗飯好開胃🤩另外當你將所有配料撈埋一齊因為每一啖都會有啲蕃茄粒同洋蔥粒🧅每一啖都會有唔同嘅口感🧐👅味道:7/10🙋🏻‍♂️推薦:7/10🤷🏻‍♀️薏米水🫘 套餐加$10咁岩想試嘅綠茶汽水售馨🥲清涼清甜無添加足料飲到粒粒薏米但無咩特別唔太推薦🫡👅味道:7/10🙋🏻‍♂️推薦:5/10📌小島料理舖位比較細、座位比較少🪑有機會要等位,同埋唔係好近地鐵站🚝但真係超級推薦大家試下慢煮肉眼牛丼🥹呢種隱世小店加埋餐廳裝修真係好有日本嘅味道🇯🇵繼續支持良心
食得多連鎖/商場餐廳都想試下幫襯隱世小店🫡

足料飲到粒粒薏米
但無咩特別唔太推薦🫡
👅味道:7/10
🙋🏻‍♂️推薦:5/10

📌小島料理舖位比較細、座位比較少🪑有機會要等位,同埋唔係好近地鐵站🚝但真係超級推薦大家試下慢煮肉眼牛丼🥹呢種隱世小店加埋餐廳裝修真係好有日本嘅味道🇯🇵繼續支持良心小店💛

‼️以上食評只反映當日食物質素及本人主觀感受
沖繩豬肉塔可飯