2022-07-10 737 瀏覽
今次要介紹一間係大西北既隱世咖啡店叫做隱啡🥷🏽☕️ 咁啱個日👧🏻要去做facial 👦🏽就獨自去偷啡等。當日有fruity or nutty 兩款豆選擇,而我當然揀nutty味。以Espresso and Piccolo Set 一種豆兩個品嘗方法去試一試。香濃烘焙加上 Caramel aftertaste 又唔會太過過酸,好balance 既口味。而menu 都好user friendly 可以幫大家揀到想飲邊款咖啡同show 埋咖啡同其他配搭ratio。仲有其他special coffee都好值得一試🥺🥺 食物方面就要密切留意佢哋社交平台 ,因為會有daily special 🤫 就好似個冰包一樣,加熱少少就外暖內凍仲要係好順滑奶油涵🤤 本身想試抹茶,可惜遲咗一步🥺 不過朱古力都好好味😋 另一個special 係tiramisu 。雖然呢個無Coffeeology 個tiramisu 咁正,但個酒味好香同都係自家製造。 佢哋既scones 非常吸引,可惜之後要同👧🏻食嘢要留返個胃,亦都有借口下次再去🤭Overall 味道: 4/5 性價比: 4/5 ——————————————
Overall 味道: 4/5 性價比: 4/5
———————————————————————
隱啡 (Hidden Coffee & Roaster)
屯門青山公路新墟段109號好運洋樓地下6號舖
11:00-19:00