2020-12-13 2813 瀏覽
朋友介紹今日嚟咗呢到試食, 點解我會話係隱閉餐廳呢? 因為間餐廳唔太容易搵到, 你唔會諗到行到最入會有間餐廳, 門口有好多唔同既攤位賣紅酒或其他日用品精品, 好彩有指示牌, 一早訂咗位, 接待位行入去就會見到個開放式既廚房, 見到所有廚師喺到煮嘢食, 店內環璄都好舒適, 地方夠大而且位與位之間都冇壓迫感, 好開揚既感覺, 侍應都幾好禮貌亦都會主動介紹有咩好推介餐包炸魷魚圈配千島醬 - 炸粉唔算太多, 恰到好處, 魷魚好新鮮芝士蘑菇釀雞翼 - 雞翼裡面餡料好足, 芝士溶化晒落蘑菇裡面, 好食慢煮清酒鮑魚 - 冇諗過呢到會有得食鮑魚, 仲要係小食嚟, 咁樣整既鮑魚反而帶出到佢本身既鮮味, 酒味唔太濃, 但有鮑魚既香味同煙韌感, 幾好食蟹肉牛油果羅馬菜沙律配田園醬 - 沙律最醫要係食材新鮮, 呢到就做得到, 菜好新鮮爽口配以牛油果食, 感覺好FRESH日本頂級帶子蕃茄汁意大利飯 - 賣相真係好吸引, 帶子好新鮮, 外層有輕輕煎過, 內層就好軟熟感覺食緊半生熟既帶子刺身一樣是日野玩甜品拼盤 - 甜品拼盤真係有好多種類, 有蛋糕, 布甸, 雪糕, 千層酥等等, 睇得出廚師既用心既製作天然碟豆花伯

餐包

天然碟豆花伯爵茶湯力 - 賣相真係好特別, 要自己倒落去, 而碟豆花就應該係雪成圓形波既冰粒, 味道還可以

紅菜頭沙冰 - 賣相唔錯, 濃濃既紅菜頭汁, 有益

羽衣甘藍沙冰 - 味道唔錯, 營養價值好高

總結 : 值得去試, 每款食物都睇得出廚師既用心製作, 價錢雖然係中位價, 但食物品質更加重要, 一分錢一分貨, 呢到做得到, 值得推介俾大家

溫馨提示 : 可以俾餐廳少少既意見, 餐牌方面可以再加多少少既小食類, 沙律, 意粉, 飯同扒類都足夠, 如果再加多啲小食供客人選擇會更加好, 因為餐牌越多選擇會令食客有選擇困難症, 而令客人有機會再返嚟試食之前未食過又想試既菜式
2020-11-09