2023-04-04
《申子居酒屋- 旺角》如果想去居酒屋,一般都會去尖沙咀銅鑼灣呢啲地區比較多,其實旺角區都有唔錯既居酒屋呢😉今次呢間居酒屋🏮可以話係極具人氣,好多foodies都推介過,無論係內部裝修定係餐廳既食物都十分有水準👍🏻今次係同我既一位舊同事兼死黨食生日飯,食好啲係必須架嘛🤭💁🏻♀️極上鹽燒牛舌芯 $128知道朋友好喜歡食牛舌,所以呢樣就當然係必點架啦😉牛舌芯勁厚切,咬落彈牙鬆軟有肉汁又唔會有臊味,點埋柚子鹽就最夾啦💁🏻♀️唐揚脆雞 $128呢幾日突然間好想食啲炸野🤭見到隔離枱食炸雞又真係幾吸引咁,所以我地都叫左一份試下😉脆雞全部都係肉無骨的,咬落啖啖肉而且雞肉好juicy😍個皮位炸得好酥脆好香,配番餐廳提供既他他醬就最好不過啦💁🏻♀️蓬松玉子 $108呢個應該係申子既招牌菜式之一,我見好多人之前都有同呢道菜打過卡,個蛋卷出面淋左滿滿既蛋黃醬同大阪燒汁,而入面係流心既滑蛋,食落好香蛋味同埋好creamy,當然啦,佢咁打卡able我地當然唔執輸狂相機先食啦💁🏻♀️海膽炒飯 $238呢個炒飯都真係幾邪惡🤭又有海膽又有三文魚子,而且份量都唔少呢🤓三文魚子粒粒都脹卜卜大大粒,咬落咸香味十足,炒飯入面食
💁🏻♀️唐揚脆雞 $128
💁🏻♀️蓬松玉子 $108
💁🏻♀️海膽炒飯 $238
💁🏻♀️蜜桃乳酸梳打 $68
💁🏻♀️西尾抹茶凍鮮奶 $58
朋友對佢果杯抹茶鮮奶好高評價,佢話個抹茶味都算幾濃郁,有回甘既味道,不過我就覺得相對細杯少少🤭佢三兩下就飲曬啦哈哈
總結,呢個居酒屋既食物水準係唔錯呢,價錢方面算係中位價格啦,不過食得出餐廳對食物既用心,同埋餐廳入面既佈置其實都好有心思好有意思,絕對會encore 既一間居酒屋啦