餐廳: 一杯鐵板燒居酒屋
資訊:

2014-11-24 8181 瀏覽
平日星期四, 放工立即過黎7:15pm, 已經好多人等陣. 我同友人行下坐下, 等左45mins就可以入座.見佢 關西燒 好出名好似好好味, 所以黎試下.入座後見環境好日式, 有鐵阪燒bar枱, 周圍都好多日本裝飾, 店員都好nice. 而且空間感大, 又坐得舒服, 好岩同朋友傾計飲野, 因為好多款酒提供. - 雞蛋石頭燒飯 ($68)飽肚又暖胃, 分量夠又熱辣辣. 上菜後由店員撈勻, 我同友人都食左2小碗.材料簡單, 有雞蛋, 姑類, 少少蔬菜. 味道比較清淡. - 雞肉京蔥燒 ($25)一串有雞肉4件, 京蔥2件. 我同友人2份食, 岩岩好.京蔥好香好軟身, 雞肉燒得唔夠香, 但有肉汁嫩滑. - 關西燒二品 (揀 蝦仁, 魷魚) ($78)上菜後由店員切成9份, 我同友人都覺得醬汁味道好好, 材料都好多好豐富.蝦仁, 魷魚 都彈牙爽口, 不過當然冇咩海鮮味. 但配料既味道都唔錯.睇落成碟分量好少, 但食完就岩岩好飽啦.

見佢 關西燒 好出名好似好好味, 所以黎試下.

- 雞蛋石頭燒飯 ($68)

材料簡單, 有雞蛋, 姑類, 少少蔬菜. 味道比較清淡.

- 雞肉京蔥燒 ($25)

一串有雞肉4件, 京蔥2件. 我同友人2份食, 岩岩好.

京蔥好香好軟身, 雞肉燒得唔夠香, 但有肉汁嫩滑.

- 關西燒二品 (揀 蝦仁, 魷魚) ($78)

睇落成碟分量好少, 但食完就岩岩好飽啦.
雞蛋石頭燒飯
雞肉京蔥燒
2014-11-13
45 分鐘 (堂食)