2018-06-14 2507 瀏覽
AVA restaurant and Bar 係第一間令我寫食評既餐廳,整體黎講環境係好舒適。提前打上餐廳訂座係會有7折,同時間可以訂座時講番坐window side,服務員都盡力幫手安排。原本坐既位置比較窄,但服務員都好好幫手調大位。食物質素整體都唔差,有set dinner同散叫,單點叫左一個海鮮拼盆、蟹肉二重奏、玫瑰雪糕甜品。值得一提係就算單點都會有頭盤一個牛肉他他,鮮味不太濃,但係配埋個醬感覺幾清新。麵包拼盤係幾好,份量足夠,牛油係十分出色,甜中不油。主菜份量係絕對夠兩個人食,我同朋友兩個食完都好飽,擺盤好吸精。先講龍蝦,雖然係雪藏,但係配埋個牛油蒜蓉汁,味道就平衡得好好。牛扒嗌左medium-well, 比較多筋,肉質還好,但味道不夠濃,配菜都係調味不足。甜品就有小小失望,本身book位已經訂左諗住俾驚喜朋友,但完全冇通知下就出左個廚師係到整,安排有小小差。味道上係好fresh,雪糕會好快融,但個批底夠凍,好好食👍🏻👍🏻👍🏻餐廳好適合情侶黎,當日得我地一張枱係女仔,相信之後好多閏密都可以黎tea同dinner❤️ 大推介💙💚💛🧡

原本坐既位置比較窄,但服務員都好好幫手調大位。

食物質素整體都唔差,有set dinner同散叫,
單點叫左一個海鮮拼盆、蟹肉二重奏、玫瑰雪糕甜品

值得一提係就算單點都會有頭盤

一個牛肉他他,鮮味不太濃,但係配埋個醬感覺幾清新。
麵包拼盤係幾好,份量足夠,牛油係十分出色,甜中不油。

2018-06-13
生日