2011-08-25
生日通常都會去間平時少去既餐廳慶祝, 有新鮮感嘛! 就試試去皇家太平洋酒店既 Cafe on the Park 啦! 一去到, 見到大約有 20人企響門口等, 原來要等到夠鐘先安排入坐, 平時好多餐廳都俾人坐低先, 所以覺得呢點要考慮改善.食評如下 ~安排坐位後, 沿途都係食物, 種類不少, 而且以甜品居多, 睇落都唔錯.其中以 紅酒燴牛胸, 藥膳雞湯, 長腳蟹, 燒羊扒最令本人感興趣, 而甜品方面, 好多都係布甸, 但 芝士餅, 金薄咖啡撻一定要試, 而且有小杯裝名牌雪糕以供不停享用, 很多客人都食 2 杯以上不滿意的是, 刺身全都要配給制, 大家都要捧住碟向師傅講出想要的刺身, 以 $398 自助餐價錢來說, 此舉令人有點無奈服務方面, 侍應大多以二十歲出頭的年青人為主, 但很有耐性及禮貌, 其間不時會有推廣東西捧到客人面前供試食, 因將近中秋節, 今晚有月餅試食, 可說是錦上添花.總括黎講, 都好滿意, 下次會再黎架 ! 順帶一提, 如有揸車朋友, 請記得問職員取回收據, 可以享有中港城 2 小時免費泊車架!
食評如下 ~
總括黎講, 都好滿意, 下次會再黎架 !