餐廳: 柏景餐廳
優惠: 食飯都有得賺里數? 仲唔即刻訂枱?
條款及細則:
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
餐廳: 柏景餐廳
資訊:

2020-06-29 1447 瀏覽
不是第一次吃尖沙咀皇家太平洋酒店柏景餐廳的晚餐Buffet這次優惠買二送二變相半價,非常划算疲情回穩,餐廳也取消點菜紙回復正常的出去自助取食物,但必須帶口罩,客人都好自律所有Buffet海鮮位置一定競爭相當激烈左邊是龍蝦魽,中間是龍蝦,右邊有些青口再旁邊其實有長腳蟹腳等等但沒有生蠔供應,只有吉列廣島蠔不輸蝕爭取到三隻龍蝦帶龍蝦膏的非常搶手,剩下的較多沒有膏一分錢一分貨,龍蝦果然較新鮮餐廳補充的速度也算快,一直也有龍蝦取旁邊那杯西柚汁,味道非常酸澀還是鮮橙汁較好飲在場還有些普通罐裝飲品和咖啡機等熱飲熟食區通常只吃一次過過口福必吃的西冷牛肉,可叫廚師切生一點的位置旁邊廚師會一直燒些燒物,如羊架、菠蘿、雞肉腸、菇、雞翼等等燒得不錯,沒有任何燒焦,又有鑊氣旁邊還有些熟食,我輕輕每樣試了一次,味道不錯記得有蒸魚、炒蚌、點心等等最美味的是焗帶子和蟲草花杞子湯甜品區有Movenpick專人分配雪糕所有味道也試過芒果味的是雪芭,較重沙冰感冧酒提子酒味很濃烈,入口較苦澀最美味的是意大利奶凍和雲呢拿,味道較甜另外,斑蘭奶凍和抹茶蛋糕味道很重,不錯朱古力蛋糕有點重油膩感,味道偏淡還有些水果如西瓜粒很新鮮清甜
不是第一次吃尖沙咀皇家太平洋酒店柏景餐廳的晚餐Buffet
這次優惠買二送二變相半價,非常划算
疲情回穩,餐廳也取消點菜紙
回復正常的出去自助取食物,但必須帶口罩,客人都好自律

所有Buffet海鮮位置一定競爭相當激烈
左邊是龍蝦魽,中間是龍蝦,右邊有些青口
再旁邊其實有長腳蟹腳等等
但沒有生蠔供應,只有吉列廣島蠔

不輸蝕爭取到三隻龍蝦
帶龍蝦膏的非常搶手,剩下的較多沒有膏
一分錢一分貨,龍蝦果然較新鮮
餐廳補充的速度也算快,一直也有龍蝦取
旁邊那杯西柚汁,味道非常酸澀
還是鮮橙汁較好飲
在場還有些普通罐裝飲品和咖啡機等熱飲

熟食區通常只吃一次過過口福
必吃的西冷牛肉,可叫廚師切生一點的位置
旁邊廚師會一直燒些燒物,如羊架、菠蘿、雞肉腸、菇、雞翼等等
燒得不錯,沒有任何燒焦,又有鑊氣
旁邊還有些熟食,我輕輕每樣試了一次,味道不錯
記得有蒸魚、炒蚌、點心等等
最美味的是焗帶子和蟲草花杞子湯

甜品區有Movenpick專人分配雪糕
所有味道也試過
芒果味的是雪芭,較重沙冰感
冧酒提子酒味很濃烈,入口較苦澀
最美味的是意大利奶凍和雲呢拿,味道較甜

另外,斑蘭奶凍和抹茶蛋糕味道很重,不錯
朱古力蛋糕有點重油膩感,味道偏淡
還有些水果如西瓜粒很新鮮清甜多果汁
2020-06-28
2020-05-11 10375 瀏覽
喱排全世界都唔開心好彩疫情都有啲退落嚟嘅跡象!一於約埋朋友去勁勁擦一夜放鬆吓先!尖沙咀皇家太平洋酒店嘅柏景餐廳係好地方,而家做緊55折為返唔使4嚿水就可以任食3個半鐘,唯一條件係要喺官網比晒全費同埋只喺星期五至日、公眾假期及其前夕才先有得食! 不過而家將自助餐變做剔紙仔任食,選擇都好多架有前菜、刺身壽司、燒烤、熱盤、麵食點心同埋星洲美食。 而飲品就自助形式有罐裝汽水、紙包裝烏龍茶、生果水、蘋果汁、橙汁和金銀花雪梨茶。 熱辣辣整罐汽水順順氣先好爽呀!  一坐底就送嚟特選刺身拼盤入面有牡丹蝦、北寄貝、帆立貝、油甘魚和三文魚,全部都立立令好新鮮咁樣,我哋一致覺得牡丹蝦就最正斗喇又大隻又甜味十足! 仲有海鮮拼盤都係送架有波士頓龍蝦半隻、凍蝦、藍青口及鱈場蟹腳都係新鮮貨唔錯。 未完仲每人有一盅蟲草花圓肉杞子燉豬腱湯,燉湯夠料就好味食完凍嘢飲番碗好暖胃。 前菜有老婆大人推介嘅夏威夷三文魚及黃鰭吞拿魚沙律,另外仲有她至鍾意食嘅巴馬火腿,見佢食得鬼咁滋味真開心。 好鬼開心見佢有點心任食一連叫咗蝦餃、燒賣和薑蔥牛柏葉幾款嚟食,估唔到又幾掂喎好食到要返兜咗一次添! 中

熱辣辣整罐汽水順順氣先好爽呀!

中式嘅仲有喱個好好味嘅辣酒煮翡翠螺,煮到入晒味嘅翡翠螺辣辣哋又香香哋好鬼吸引,唔辣得嘅我都勁鍾意食喱個螺。

仲有帶子炒鮮奶、花膠頭抽炒珍菌都係好味嘅推介,咪話唔通知大家唔食走寳關人忍事嘻嘻!

仲有喱個廣東鮮蝦雲吞麵又係幾正喎!鮮蝦雲吞好彈牙麵條又爽口,最重要係有韭黄成碗麵有晒靈魂。

鍾意食香口嘢嘅就咪錯過燒烤嘢食喇!我哋叫咗老婆大人至愛嘅燒菠蘿、新鮮嘅大蝦串燒同埋美國肉眼串燒!

美國肉眼串即叫即燒又香又淋又有肉味而且燒得好嫩口高水準呀!

羊架一樣燒得精彩羊味好香濃肉地又軟滑啱晒食肉獸。

仲有喱個日式燒鵝肝飯糰外表平平無其其實內藏玄機,焦香嘅飯糰入面有件鵝肝你話唔好食至奇啦!

香口嘢仲點少得星洲美食!黃金脆魚皮、星洲蘿蔔糕都係香口嘅好代表,真係好食到停唔到口架!

仲有白胡椒肉骨茶任食喱個星洲嘅肉骨茶係充滿胡椒味的,飲完真係流晒汗好鬼刺激啊!

甜品就自己去櫃道點叫入面放滿唔同款式嘅甜品!有蛋糕、水晶餅、泡芙、奶凍、布甸同埋雜果好多得揀。

仲有熱辣辣嘅即焗窩夫同老婆大人至like嘅Mövenpick雪糕食埋就真係夠晒皮喇!真係好驚喜估唔到轉咗形式後質數都高咗唔少抵讚呀!

柏景餐廳                                                                                                                                                                                                                                                                                                                地址:尖沙咀廣東道33號皇家太平洋酒店園景翼2樓                                                                                                                                                                                                            電話號碼:27382322
2020-04-29
2020-04-13 12084 瀏覽
最好友生日,每年我都會跟她吃自助餐慶祝,但今年因疫情關係,很多餐廳都暫時停止自助餐,但…..老實說,即使有,我們也不敢吃。究竟一向推出自助餐的餐廳會有咩對策?會改變什麼形式繼續經營呢? 今晚我就決意來到這裏跟好友安心吃一頓豐富的生日飯。不是第一次來這間餐廳,也有不少好友曾帶我來,我個人就很喜歡。餐廳會定期推出不同主題的自助餐,又有新意,又有質素,環境仲好舒適,從來沒有令我失望。地方寬敞闊落,每枱都有一定距離,正正是現在的需要。因疫情關係,今期不是自助餐,而是以放題形式任食任點晚餐,主題為「吃喝無限點」海鮮及環球美饌盛會,逢星期五、六及公眾假期前夕供應,由6:00-9:30PM,成人收費為$568;長者港幣$488;小童港幣$308 (特別一提,留意openrice有優惠呀!)。話明以放題形式任食任點,故每枱都放有點菜紙讓客人點選喜愛的菜式,職員便會把它們逐一送到枱上,而平時取食物的地方就陳列了各菜式的樣本,精美吸引。******************************未開餐之前,先準備杯食品。飲品是自助形式,分兩處,有無花果南北杏蘋果茶、鮮橙汁、罐裝汽水、紙包茶、咖啡、茶和檸茶
無花果南北杏蘋果茶
未開餐之前,先準備杯食品。飲品是自助形式,分兩處,有無花果南北杏蘋果茶、鮮橙汁、罐裝汽水、紙包茶、咖啡、茶和檸茶。我倆當然看中無花果南北杏蘋果茶,入口暖笠笠,清甜滋潤,甜度剛好,喉嚨都舒服晒。
凍海鮮拼盤
除點菜紙上的菜式外,每位客人均奉送三大美食。先來一大盤冰鎮凍海鮮拼盤,見到就令人喜悅。究竟有咩海鮮?逐一數數,包括開半的波士頓龍蝦、鮮蝦、青口、長腳蟹和翡翠螺配檸檬和咯嗲汁,足足五款,雖然我們不要翡翠螺,但都非常滿足!
凍海鮮拼盤
鮮蝦色澤亮麗,爽口鮮甜;青口肉嫩鮮味;還有大大隻的凍龍蝦,肉厚彈牙,鮮甜美味。最喜歡就是肉質雪白的長腳蟹,雖然我懶得拆肉,但我有一位好友,除了拆出一絲絲的蟹肉外,還擺放得相當精美,太幸福了!! 肉質亮麗,啖啖嫩肉,柔軟鮮甜,正! 當然也甜在心頭。
特選刺身拼盤
第二大美食是冰鎮特選刺身拼盤,賣相同樣精美。本有六款,包括三文魚腩、油甘魚、八爪魚、北寄貝、帶子和牡丹蝦,非常豐富,但我倆就沒有要八爪魚和北寄貝。最喜歡是大大隻的牡丹蝦,鮮甜黏爽,優質! 三文魚腩也吸引,油脂分佈平均,油潤鮮味;帶子就柔軟鮮甜;還有色澤亮麗的油甘魚亦很肥美,肉質稍稍爽口,很鮮味。
蟲草花圓肉杞子燉豬腱
吃完兩輪凍食,是時候暖暖身。第三大美食是蟲草花圓肉杞子燉豬腱,散發着陣陣鮮香。湯身清澈見底,用料十足,有不少爽口的蟲草花、鮮嫩的豬腱和甜美的圓肉,燉得好夠火喉,味道鮮香美味,好滋補養生,岩晒我倆。
食咗咁耐,還未出點菜紙? 是時候啦! 數數看,分五大類,有前菜、刺身壽司、燒烤美饌、熱盤和麵食及點心前菜Appertisers有八款,選了芒果蝦沙律Mango and Shrimp Salad、牛油果蟹肉沙律 Avocado and Crab Meat Salad和夏威夷三文魚及黃鰭吞拿魚沙律 Lomi Salmon and Ahi Tuna Poke Salad,三款都是再encore之選。
三款前菜都是再encore之選
芒果蝦沙律夠香甜,配上爽彈鮮味的蝦仁,簡單而美味;牛油果蟹肉沙律,牛油果非常香滑,伴着啖啖鮮甜的蟹肉,好吃得很。至於夏威夷三文魚及黃鰭吞拿魚沙律牛油果蟹肉沙律就有齊我兩款喜歡的魚,當然不能錯過。兩者都好鮮嫩優質,加了香滑的牛油果和甘香的芝麻,拌入酸咪咪的醋汁,清新開胃。
************************
刺身壽司Sashimi and Sushi 就食咗,所以無再點,但數數看,都有十四款選擇,實滿足到刺身壽司迷。
************************
再睇下燒烤美饌Grills,在十二款中足足揀了七款,分別有大蝦串燒Prawn Skewer、烤扇貝Scallop、燒粟米Corn on the Cob、翠玉瓜串燒 Jade Marrow Skewer、茄子串燒Eggplant Skewer、鮮冬菇串燒Mushroom Skewer和日本甜薯串燒Japanese Sweet Potato Skewer。 齊齊上枱,即點即燒,新鮮熱辣,風味十足。
燒烤美饌
除大蝦串燒外,樣樣都很好味。我就喜歡翠玉瓜串燒、茄子串燒和鮮冬菇串燒,燒製時間剛好,唔會不乾巴巴,保持爽嫩有汁,又唔會油淋淋,同樣淋上甜甜地燒汁,好味! 友人就喜歡日本甜薯串燒,外柔嫩內粉綿,味道香甜,不用添加任何調味料已很美味。烤扇貝雖細細粒,但鮮嫩兼帶點爽彈,有咬口且鮮甜。
***********************
輪到最期待的熱盤Hot Dishes,未坐下之前已被外面的陳列品吸引住。足足有十款菜式,款款都想食,真係攪唔掂呀! 結果我地點咗七款,每款只要一客共享,又唔會浪費又可吃多幾款,讚!
烤羊排
嘩! 碟碟都擺放得好精美,有更高的視覺享受,喜歡! 先來烤羊排Char-grilled Lamb Chop with Thyme Jus,是友人的最愛。友人大讚烤得剛好,腍嫩兼富肉汁,肉味香濃,最喜歡是能嚐到微微的羊羶,滿有羊肉風味。腍嫩的肉質夾雜少許肥膏和連帶筋膜,煙韌兼焦香,再蘸些薄荷醬,滋味得很,再來一客吧!
香煎鱸魚柳伴紅椒忌廉汁
我就必定推介香煎鱸魚柳伴紅椒忌廉汁Pan-fried Seabass Fillet with Red Bell Pepper Coulis,每件大小厚薄適中,一人一客唔好爭。表面煎得好金黃,魚肉潔白,一片片無散爛,嫩滑中帶點爽,味道鮮香,蘸上紅椒忌廉汁更添美味,輪到我再來一客啦!
法式紅酒慢煮牛面頰
平時我倆都甚少吃牛,但這客法式紅酒慢煮牛面頰Slow-braised Premium Beef Cheek in Burgundy Sauce就讓大家讚口不絕。以慢煮方式炮製果然不同,一把其切開便知它有多腍嫩,看到條條肉絲,牛味香濃,加上烹調入味,非常滿意!
花膠抽炒珍菌
西菜一流,中菜也吸引 。先來矜貴的花膠抽炒珍菌Wok-fried Fish Maw and Assorted Mushrooms in Supreme Soy Sauce,花膠爽滑腍嫩,味道鮮香;菇菌就爽口,滿有菇香,兩者都烹調入味,口感和味道都一流。
帶子炒鮮奶
很喜歡這款帶子炒鮮奶 Scrambled Egg White with Scallops and Fresh Milk,上枱時陣陣蛋白香,好誘人。滑嘟嘟的蛋白配上鮮嫩爽口的帶子肉,再加些毛豆和蟹籽才點綴,真係色香味俱全。
黑松露炒蝦仁及時蔬
還有黑松露炒蝦仁及時蔬 Stir-fried Vegetables and Shrimp with Black Truffles,大大隻的蝦仁挺爽彈鮮味,配上清爽的西芹和三色椒,也不錯! 若然黑松露多一點,就更吸引。
魚湯鮮腐竹浸時蔬
最後還點了一碗魚湯鮮腐竹浸時蔬 Poached Seasonal Vegetables with Bean Curd Sheet in Supreme Fish Broth 補一補。趁熱馬上呷一口,真的暖在心頭。奶白色的魚湯鮮香甜美,配上清爽鮮嫩的蔬菜、爽甜的甘荀和滿有豆香的鮮腐竹,既好喝又好吃。
************************
點心Noodles and Dim Sum就有七款,雖然都好吸引,但真係吃唔落,仲要留肚食甜品呢…向甜品區出發啦!
************************
甜品區有專人負責,客人揀選甜品櫃的甜品就得啦! 甜品櫃有藍莓芝士蛋榚、黑森林蛋糕、綠茶芝士餅、蜜桃牛油蛋糕、法式燉蛋、意式芝士餅、什果、朱古力慕絲杯、拿破侖、芒果海棉蛋糕、特濃朱古力蛋糕和泡芙,選擇都唔少,就由壽星女挑選,而我就靜靜準備生日雪糕窩夫
拿破侖和綠茶芝士餅
友人只揀了綠茶芝士餅、什果、拿破侖和芒果海棉蛋糕。吓!? 咁少,唔再encore或留肚食我最愛的Movenpick雪糕。友人最愛是鬆脆的拿破侖,夾着幼滑的吉士醬,吃起來不油膩;而我當然喜歡綠茶芝士餅,單單賣相已令人喜悅。綠茶味和芝士味取得平衡,以茶中和芝士的溜滯感,又唔會太甜,岩岩好。
窩夫配三球Movenpick雪糕
Movenpick品牌雪糕一向是我最愛,而今晚就有意大利奶凍、青檸雪葩、瑞士朱古力、士多啤梨和雲尼拿五款口味,還有六款配料,全程都是要由服務員動手。就請服務員整份三球雪糕窩夫賀生晨,要青檸雪葩、瑞士朱古力和士多啤梨。嘩! 服務員仲悉心地用果醬在碟上畫紋,放上忌廉,很窩心。而我就再請服務員加些香脆Oreo餅碎和杏仁片,靚嗎?金黃的窩夫仲暖暖的,外微脆內鬆軟,配上美味的雪糕,冷暖交融,又香脆又香滑,大滿足!
雖然疫情關係到處都生意難做,但深信有危先有機,就俾了一個機會讓酒店餐廳打破傳統的自助餐模式,試改為放題形式也能讓食客感受另一面的優點。舉例來說,自助餐自己挾,堆得滿滿,一定沒有大廚擺放得如此精美;吃幾多點幾多,惜食不浪費;即點即製,碟碟都新鮮熱辣,自然更添美味。仲有....還是讓你們自己來感受吧!
2020-04-03
帶子炒鮮奶
拿破侖和綠茶芝士餅
窩夫配三球Movenpick雪糕
2020-03-22 9321 瀏覽
因為看到廣告有優惠,可以用$252.2五五折食到個自助午餐。但一定要先在一日前於官網付費成功才可享用此優惠價。之後入座後會有職員核對手機QR碼。一步進餐廳,要先探熱及要用酒精液搓手。步進餐廳後填好點心紙,會有職員自行送上美食。我要在美食填上幾多人食量。如只有我一人,在空格上填上1數字。送上枱之美食是供一人份量。如不清楚點心紙上之美食,可自行走到美食區,全部美食都用透明罩罩好供食客觀看。飲品、甜品、熱窩芙及咖啡等熱飲是要自行拿取。如在官網上備註中填上有食客生日,職員會送上小蛋糕及插上洋燭。但要出示食客之身份證核對是否在該月生日。未能出示有效證明文件,恕不受埋。職員全部戴上口罩及手套。因全部食客都已經進行探熱及消毒,加上餐廳會維持食客只坐滿一半場。每枱客都有充足空間。食客可以安心食用。枱面放好一張摺好咗的A4紙,放便放好口罩。因我是一次過交出點心紙,職員會一次過放滿美食。第一碟先食個日式刺身。用冰填上枱,賣相一流。個日式刺身好嫩口彈牙,屬上等食材。因只點一人食。我拍下別的人六人份量。好大盤。第二盤是海鮮,有長腳蟹、青口及螺肉。賣相同口感都非常好。第三碟是芒果蝦沙律、白汁芝士通粉、馬來喇沙及

第二盤是海鮮,有長腳蟹、青口及螺肉。賣相同口感都非常好。
第三碟是芒果蝦沙律、白汁芝士通粉、馬來喇沙及軍艦壽司。芒果蝦好食但好細份。白汁芝士通粉好重芝士味。馬來喇沙帶有少許辣味,食到有馬國風味。軍艦壽司魚肉新鮮好食。
第四回我食香煎鱸魚、黑蒜海鮮炒飯及大蝦串燒。個香煎鱸魚好鮮嫩。黑蒜海鮮炒飯份量好細,但入口好開胃,可能加咗黑蒜,混入海鮮蝦肉,非常好食。大蝦串燒真係好失望,
根本不是大蝦,
是小蝦,
一般好食。我無點羊排,職員自行送上。但我要求回收。
職員見我食哂全枱美食,問準我是否要上燉湯。是日個湯是瘦肉煲東蟲草。老火湯好滋味。
甜品我點選水果盤、慕絲蛋糕、法式燉蛋及Mövenpick雪糕。水果盤水果好新鮮。慕絲蛋糕好重黑朱古力咖啡味。法式燉蛋甜入心。Mövenpick雪糕好好食兼好抵食。職員會幫你加上彩虹糖。全部甜品賣相一流。
最後自助咖啡。行去咖啡機按cappuccino。
好豐盛的一頓自助午餐。

日式刺身
海鮮
芒果蝦沙律
香煎鱸魚
水果盤
cappuccino
題外話/補充資料: 送上枱之美食全部一人食兼好細份。因不想浪費食物原故而每碟都好細份。
2020-03-22
cappuccino
  • 白汁芝士通粉
  • 馬來喇沙
  • Mövenpick雪糕
柏景餐廳的自助餐一向很受歡迎,不過最近因為疫情的關係要暫停,但原來不吃自助餐也可以單點選餐,menu上面也有一些素食之選。餐點都特別採用本地水耕蔬菜,味道有保證之餘,最近還有外賣八折的優惠,買回辦公室或回家開餐更安心。柏景餐廳位於皇家太平洋酒店園景翼2樓,裝修高貴大方,設落地大玻璃,環境都唔錯。它的餐點以多國料理為主,中式、西式、日式、泰式應有盡有,素食選擇雖然唔算特別多,但每個國家的料理都總有一款,而且份量十足,以酒店價位來說都幾抵食。 素菜米紙卷 HK$125 想吃大量蔬菜的話,越南米紙卷就是很好的選擇,餐廳現在使用本地水耕蔬菜,吃起來更是天然健康。我本來以為吃米紙卷會悶,但它入面除了包菜之外,原來還有牛油果、米粉和豆腐,配搭爽口的青瓜蘿蔔,吃起來非常有層次。那個醬汁也令我很驚喜,用白醋、蜜糖、醬油和檸檬汁幾樣簡單材料,吃起來很清爽跟蔬菜很搭,開胃得來也不會太酸。 扒雜菜芝士墨西哥卷 HK$145很有氣勢的墨西哥卷,入面塞滿烤過的蔬菜,包括生菜、意大利櫛瓜和彩椒等,還有芝士條提味呢!蔬菜吃起來很香口,不過我覺得餅皮太厚了一點,另外切細卷一點會比較方便拿著吃。 香辣茄醬蒜片長通粉 H

素菜米紙卷 HK$125

扒雜菜芝士墨西哥卷 HK$145

香辣茄醬蒜片長通粉 HK$135

看起來簡單的番茄長通粉,出乎意料地非常好吃!番茄醬是大廚用大量番茄熬製,入面加了蒜片和一點辣椒提味,吃起來又香又鮮美,這種醬汁塞滿長通粉中間就最療癒了。

素菜蘭度豆芝士漢堡包 HK$135

你沒看錯這裡是一個漢堡的份量,兩塊素扒一樣用扁豆製作,大廚將部分扁豆打成泥部分切碎,做成素扒再拿去炸。中間吃起來其實有點像綠豆餅或粽子的口感,非常實在的營養,而且吃一塊都幾飽,可以點一個漢堡兩個人分食。其他配料還有豆腐、牛油果、意大利櫛瓜、生菜、番茄和醃小黃瓜。

泰式青咖哩雜菜配絲苗白飯 HK$125

看起來有點水水的淡綠色青咖喱,入口都幾夠味,以椰汁的甜味為主,帶些微辣意,入面是各種時令蔬菜和杏鮑菇,都真係有泰國風味。

士多啤梨雪芳蛋糕 HK$40/件、芒果椰子蛋糕 HK$40/件

現在在柏景餐廳也可以吃到餅房的蛋糕,這兩款賣相都很迷人吧。後面的是芒果+椰子慕絲蛋糕,下面一層杏仁蛋白餅還有餅底,整個結構很複雜,非常多種口感層次。粉紅色的是酒店餅房著名的雪芳蛋糕,除了士多啤梨還有芒果味、藍莓和竹炭等口味,也可以原個訂回家當生日蛋糕。雪芳蛋糕吃起來非常柔軟,入口即溶充滿幼滑感,微酸的士多啤梨令整體味道清爽,一不小心就一口接一口吃了一件。
2020-03-09
2020-07-30 18 瀏覽
呢個係我6月尾,疫情比較安靜時既一次BUFFET體驗.話說呢個2020, 真係好少出去食飯, 一方面擔心, 一方面都冇咩心情偶然發現ROYAL PACIFIC BUFFET做緊SPECIAL DISCOUNT, 50% OFF,就急急俾錢決定訂左LUNCH BUFFET記得落訂時訂既係放題形式,你落單佢送上黎但到我臨去食果陣,佢已經改成自助形式,要自己出去夾野啦好彩,當時疫情真係平淡D...因為真係好...多...人...涷海鮮要排隊, $2XX/head黎講有長腳蟹都滿足,不過其他海鮮都好淡味牛好食熱野食好廣東菜,最好食係燒菠蘿中間開始食甜品,雪糕+waffle係全日美味之最encore牛,仲見到海蔘!雪糕係movenpick, 不過其他甜品好難食
呢個係我6月尾,疫情比較安靜時既一次BUFFET體驗.

記得落訂時訂既係放題形式,你落單佢送上黎
但到我臨去食果陣,佢已經改成自助形式,要自己出去夾野啦
好彩,當時疫情真係平淡D...

因為真係好...多...人...

牛好食

熱野食好廣東菜,最好食係燒菠蘿

中間開始食甜品,雪糕+waffle係全日美味之最

encore牛,仲見到海蔘!

雪糕係movenpick, 不過其他甜品好難食
$292.6
疫情下所有食肆晚市都禁堂食, 由晚餐轉戰Afternoon Tea, 皇家太平洋酒店嘅柏景餐廳做開buffet,疫情關係,控制人流之下轉做afternoon tea set。Openrice有 coupon, 悠然下午茶8折優惠無需打印出嚟夠環保。全場幾百個位,如果得你一枱客人,呢啲簡直係富豪嘅表現。都明白咁嘅生意,服務員當然係少啲,所有咩需要都要大聲啲叫唔該找人😵以為冇客就係hea住嚟做?其實就算得你包場,都絕無氣欺場。賣相認真漂亮。high tea必備英式鬆餅,配cotton cream同埋橙jam味道合格。賣上可愛嘅迷你漢堡西瓜做嘅蛋糕, 賣相漂亮,味道就……芒果加乳酪布甸配曲奇,呢個有驚喜,估唔到都幾夾。青瓜肉麥包三明治,賣相一般,又有啲清新感覺,可惜麵包又點硬。PS. 喺星期六weekend,兩個人酒店high tea,食到飽鹹甜點連咖啡全齊,坐最靚嘅玻璃轉角位,望住九龍公園樹景加繁華都市景,還可眺望到少少維港對岸嘅大廈,都係270連加一, 唔只係講緊好唔好食,係講緊又幾超值。食物賣相=(滿分20) 18食物味道=(滿分20) 15服務質素=(滿分20) 15裝修整潔=(滿分

全場幾百個位,如果得你一枱客人,呢啲簡直係富豪嘅表現。

休閒下午茶tea set

賣上可愛嘅迷你漢堡

西瓜做嘅蛋糕, 賣相漂亮,味道就……

芒果加乳酪布甸配曲奇,呢個有驚喜,估唔到都幾夾。

食物賣相=(滿分20) 18
2020-07-18
休閒下午茶tea set
  • 休閒下午茶teaset
2020-07-14 28 瀏覽
疫情期間好耐冇外出用餐,見疫情開始緩和並放寬至可最多8人用餐,便找尋各酒店優惠,不是第一次食柏景餐廳,每次都覺得這裡價錢合理,質素及服務都理想,見今次又有恒生信用卡優惠,所以又再來一次。用餐前幾天收到通知餐廳會由放題改為自助餐形式,雖然不能試放題水準,但小朋友可以自己出去攞食物就開心過坐定定齋食。每次出去攞食物,要緊記戴口罩😷,職員都可會提醒。食物質素依然合格,飲品選擇好多,除左咖啡茶,又有各款罐裝汽水及果汁,最鍾意仲有熱雪梨茶。甜品方面都合格,每樣細細件唔怕太飽又可以試多幾款。雪糕雖然有movenpick, 但不是杯裝雪糕,是由職員”筆”雪糕,這方面感覺不太衞生。整體來說,以大約3百幾蚊人位星期六用餐,算不錯。
整體來說,以大約3百幾蚊人位星期六用餐,算不錯。
2020-06-27
信用卡優惠
2020-07-13 41 瀏覽
第一次食放題式(任點任食)嘅自助餐,幾正喎,又無話要限時2個鐘,寫紙落單衛生好多既,又唔洗等好耐,整好左就有侍應攞埋黎,至於飲品,就要自巳去攞既,但餐廳都有要求客人要帶返口罩先可以出去,攞甜品都係一樣,只要同甜品師傅講想要乜,佢就會係個櫃度攞比你,每位仲有一次性既刺身同燉湯送,都係一次幾好既體驗👍🏻由於只能上傳12張相,大家參考下啦人頭贈送刺身,凍盤,燉湯👍🏻帶子炒鮮奶😋蜜餞牛舌😋烤美國西冷牛肉😋

人頭贈送刺身,凍盤,燉湯👍🏻

帶子炒鮮奶😋

蜜餞牛舌😋

烤美國西冷牛肉😋
2020-07-06 61 瀏覽
好耐冇黎食過下午茶自助餐,見到而家疫情有好轉,所以特登book咗星期六去柏景餐廳食悠然下午茶,當打電話去訂枱嘅時候,職員通知我哋悠然下午茶係一個tea set,而唔係自助餐。原來佢哋冇做Tea buffet好耐啦。反正未試過,又想試吓,所以就book咗3點15分兩位high tea.. openrice 訂座仲有八折優惠添,真係好抵。星期六日收費係$298兩位用,嘢食都會比星期一至五多,有6款鹹點7款甜品,但價錢亦貴左30蚊。當日去到,見到職員拎住一塊雲石版,上面放滿晒食物,仲有個彩虹棉花糖蛋糕,真係好靚。整體來講食物同環境都唔錯,但真係好希望佢哋可以開返自助餐。

優惠券
2020-06-16 557 瀏覽
很平的自助午餐,相對尼講可以貴返D,比返D水準,蟹腳不是自助任食,每人只有一隻,其它食物也不好味,品種又小,只有甜品及雪榚,窩夫,最好,服務態度是好的,以前冇特價是好的,改善吓。