其實知道有呢間野好耐, 不過都未有機會食過, 又聽過唔係間間都咁好食, 不過今次tea time, 入黎試一轉, 初時諗住食隔離既米線, 但好多人, 仲要等位, 後尾入左呢度, 得一個客, 坐低見到有tea set, 因是日是星期日, 比平日的tea set貴十蚊, 都唔緊要喇, 都仲算平, 大約$28-3x一個set. 我叫左泰式牛腩金邊粉+熱香茅薑蜜, 我朋友叫左泰式雞絲金邊粉+凍青檸水, 另加無骨鳳爪首先講下我個牛腩金邊粉, 湯濃, 牛腩淋, 唔痴牙, 不過多左舊大約有一蚊銀圓周大既肥膏浮面, 我相信無人鐘意成舊食落肚, 而個香茅薑蜜....麻麻地, 只係飲到香茅味, 飲唔到薑味, feel都feel唔到薑果種辣, 同埋得個甜囉, 不過香茅即係lemongrass, 好似平時點香薰既味, 唔係人人接受吞落肚我個fd個雞絲金邊粉, 清湯底, 雞絲都淋, 好似海南雞既肉質咁, 白雪雪架, 都幾正, 而佢個凍青檸水又係得個甜字囉另外個無骨鳳爪好似"業"得唔夠耐, d汁唔夠入味, 好一般

首先講下我個

我個fd個

另外個
無骨鳳爪好似"業"得唔夠耐, d汁唔夠入味, 好一般
2009-03-15
  • 牛腩金邊粉