2022-08-07 554 瀏覽
將荒廢嘅澡堂改建成cafe有新意之餘又滿足到時下韓國年輕人打卡呃like嘅欲望😍同樣地 將同一idea搬來香港亦毫無懸念受到相機食先嘅香港市民歡迎😆新沙洞澡堂 呢間韓式cafe就係咁樣喺長沙灣誕生了星期日到訪 店鋪在開門營業後不久已經坐滿了七成客人 12點幾更坐滿了近9成 可見其吸客威力當日所見 亦不只是年輕女子來訪 也有不同年齡層嘅男男女女 相信因為店舖坐落住宅區域 故令其顧客層相當廣闊可惜的是 最能打卡嘅澡堂位只有2張枱 好快就被人霸佔 當日有4位客人帶着2隻可愛嘅柴柴一同用膳 構成了一道美麗嘅風景 稍稍彌補了我沒法坐澡堂位嘅失落可能因為客人多嘅關係 嘢食上得比較慢我哋食咗👇🏻韓國醬牛肉窩夫($68)甜嘅croffle見得多 所以今次試下鹹嘅賣相有少少令人失望 因為冇醬 所以個窩夫都偏乾同埋無法引起食慾啲牛肉都幾多嘅 不過食落味道冇大驚喜炸甜薯拉絲芝士條($58)炸甜薯都幾好食 亦做到拉絲但味道好大路 甚至可以用好罐頭嚟形容 無法令人留低深刻印象不過隨小食附上嘅醬 我就覺得唔太襯味道偏濃 蓋過咗番薯嘅味蒜蓉豉油炸雞半份($88)都係嗰句 皮香脆 味夠濃但就係冇咩特別 價錢嚟講 2個
將荒廢嘅澡堂改建成cafe

已經坐滿了七成客人 12點幾更坐滿了近9成 可見其吸客威力

可惜的是 最能打卡嘅澡堂位只有2張枱 好快就被人霸佔

可能因為客人多嘅關係 嘢食上得比較慢
我哋食咗👇🏻

韓國醬牛肉窩夫($68)

甜嘅croffle見得多 所以今次試下鹹嘅

啲牛肉都幾多嘅 不過食落味道冇大驚喜
韓國醬牛肉窩夫

炸甜薯拉絲芝士條($58)

炸甜薯都幾好食 亦做到拉絲
但味道好大路 甚至可以用好罐頭嚟形容 無法令人留低深刻印象
不過隨小食附上嘅醬 我就覺得唔太襯
味道偏濃 蓋過咗番薯嘅味
炸甜薯拉絲芝士條

蒜蓉豉油炸雞半份($88)

都係嗰句 皮香脆 味夠濃
但就係冇咩特別