今日去左長沙灣既和味館度飲茶,好耐無去茶樓飲茶喇和味館好大間,前身係新光黎既,新裝修無耐,地方夠大,唔會好逼,飲茶地方真係算坐得好舒服而且有好多食物選擇添我地嗌左「百搭午茶套餐」「燒肉飯加油菜」「蜜汁叉燒」「蟹籽燒賣皇」同「鮮竹牛肉球」「百搭午茶套餐」就走抵食實惠路線既我就叫左魚肉釀茄子加埋北菇棉花雞,魚肉釀茄子既茄子整得夠林加埋好香既魚肉,係意料之外既好味至於北菇棉花雞既雞好滑同有雞味,最突出係個魚肚,吸收左醬汁同埋雞菇味等等,有多重享受「燒肉飯加油菜」組合絕對係cp值爆表,夠平,而且質素好高,燒肉皮脆肉嫩,飯又夠大碗好值得嗌「蜜汁叉燒」係咁又樣入面最好食既,肉身燒得好好,而且半肥瘦,加埋薄薄的蜜糖,唔會太甜「蟹籽燒賣皇」好大粒,肉味好出,而且唔貴,cp值算唔錯喎「鮮竹牛肉球」嘅牛肉打得好好,食落去牛味係咁湧出黎,加埋喼汁,真係perfect match呀
今日去左長沙灣既和味館度飲茶,好耐無去茶樓飲茶喇
而且有好多食物選擇添

「百搭午茶套餐」就走抵食實惠路線既

「蟹籽燒賣皇」好大粒,肉味好出,而且唔貴,cp值算唔錯喎

2019-08-14
  • 蜜汁叉燒