2025-04-29
🇪🇸長沙灣超高質西班牙小店🌟 必食封門牛柳、西班牙紅蝦短麵🤤𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁 ☰ ᴍᴇɴᴜ 𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁🥖•𝗣𝗮𝗻 𝗰𝗼𝗻 𝗧𝗼𝗺𝗮𝘁𝗲• $𝟰𝟮 西班牙鮮蕃茄橄欖油多士🍅🍞 一向係我嘅最愛🤤 新鮮蕃茄蓉配脆多士,簡單嘅配搭,但味道清新又滿足,非常適合做開胃小吃☺️🥣•𝗚𝗮𝘇𝗽𝗮𝗰𝗵𝗼• $𝟲𝟴 呢個西班牙蕃茄凍湯有驚喜,質感偏杰身好多蕃茄肉,超足料! 會有麵包脆脆、雞蛋碎同充滿鹹香嘅鯷魚🤤 份量都唔少,但係我一個人都飲晒😚🥩•𝗛𝗮𝗻𝗴𝗲𝗿 𝗦𝘁𝗲𝗮𝗸• $𝟭𝟲𝟴 封門牛柳賣相超吸引,非常粉嫩五成熟😍 肉味香濃,仲配上鷹嘴豆嚟,整體賣相同味道成正比,冇嘢挑剔好滿足🤤🦐•𝗖𝗮𝗿𝗮𝗯𝗶𝗻𝗲𝗿𝗼 𝗙𝗶𝗱𝗲𝘂𝗮• $𝟯𝟰𝟴 今次主要係想嚟試吓佢嘅西班牙紅蝦短麵,果然冇令我失望🤤 首先賣相又係非常吸引有一隻紅蝦,然後配上蒜香蛋黃醬🧄同香草醬🌿 店員會將蝦頭膏、兩款醬均勻地撈入短麵👩🏻🍳老實講,雖然服務好好,但係其實我會想直接食個蝦頭🥹🦐🫶🏻 不過整體味道都非常好! 一開始擔心短麵會過份吸汁然後會好鹹,但係絕對冇! 充滿濃濃嘅蝦膏香味+蒜香味,但係絕對唔會死鹹👍🏻
🥖•𝗣𝗮𝗻 𝗰𝗼𝗻 𝗧𝗼𝗺𝗮𝘁𝗲• $𝟰𝟮
🥣•𝗚𝗮𝘇𝗽𝗮𝗰𝗵𝗼• $𝟲𝟴
🥩•𝗛𝗮𝗻𝗴𝗲𝗿 𝗦𝘁𝗲𝗮𝗸• $𝟭𝟲𝟴
🦐•𝗖𝗮𝗿𝗮𝗯𝗶𝗻𝗲𝗿𝗼 𝗙𝗶𝗱𝗲𝘂𝗮• $𝟯𝟰𝟴
老實講,雖然服務好好,但係其實我會想直接食個蝦頭🥹🦐🫶🏻 不過整體味道都非常好! 一開始擔心短麵會過份吸汁然後會好鹹,但係絕對冇! 充滿濃濃嘅蝦膏香味+蒜香味,但係絕對唔會死鹹👍🏻 其實份量唔係好多🙊 一個人當一餐正餐吃絕對食得晒😆
⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆
🐽 Overall : 9/10