2022-05-27 311 瀏覽
有時當你行入一間餐廳,第一個感覺或多或少feel到餐館的氣氛或食物對唔對路。呢間餐廳比我嘅感覺就似自己在泰國自助遊、行到攰見到街角一間不顯眼的地道小餐館諗住坐低醫肚飲杯嘢,意外發現食物很用心煮兼且老闆幾nice Thai Style Oyster Shooter 泰式生蠔 > 生蠔新鮮、配料味道唔錯,一啖一隻舉杯吞下、爽Thai Style Chilli Minced Pork with Lettuce Warp正宗泰式生菜包 > 個人覺得呢個幾正,肉碎調味地道有層次,食到魚露、紅蔥頭、南薑、香茅、九層塔、檸檬葉等配料嘅香味,肉末爆得惹味帶少少辣,用咬落颯颯聲的新鮮生菜包嚟食感覺清爽,依家天氣咁悶熱食呢味會開胃啲Chicken in Green Curry青咖哩雞煲 > 青咖哩甜中帶微辣有椰香,內裏乾坤包括嫩滑雞件、茄子豆角香菜香料等,配佢哋嘅薄餅一齊食。剩低啲汁唔好嘥、撈麵或飯又可添多幾碗Crepes 薄餅> 濃濃椰油香未必個個啱,我就覺得幾香且口感酥脆鬆化,4片有啲唔夠喉

Thai Style Oyster Shooter
泰式生蠔

> 生蠔新鮮、配料味道唔錯,一啖一隻舉杯吞下、爽

正宗泰式生菜包

Chicken in Green Curry