有朋友嚟我公司湊我去食Lunch, 一經介紹之下先發現工作附近有間環境唔錯既文青Cafe Shop, 舖頭名叫" Contrast"門口Keep住都有人排隊,我同朋友等咗大概15分鐘就座底,地方算幾闊落好座。飲品方面沒有太大驚喜,都是一般普通cafe shop都會有既咖啡跟花茶。嘢食方面都係無咩特式嘢食,一般西餐沙津、多士、意粉、意大利飯、All day breakfast咁樣。最後我同朋友兩個人叫咗「All day breakfast」、「墨魚汁扁意粉伴蟹籽」,兩杯Ice Americano。All day breakfast唔算特別豐富,最好食經已係個Charoal Toast。其他正常發揮!,意粉方面,賣相影相都唔錯。擺盤都幾靚仔。但味道都係一般無咩驚喜,可能咁岩叫唔中餐廳最有特式既嘢食!咖啡方面,因為我平時都係好鍾意飲Americano, 所以我自己對於Americano用豆既味道會比較高。而呢間餐廳既 Americano我就真係覺的好麻麻,首先佢無得選擇nutty 定 Fruity呢個經已差少少,加上我自己口味比較喜歡飲nutty,但呢度既Americanno係Fruity

咖啡方面,因為我平時都係好鍾意飲Americano, 所以我自己對於Americano用豆既味道會比較高。而呢間餐廳既 Americano我就真係覺的好麻麻,首先佢無得選擇nutty 定 Fruity呢個經已差少少,加上我自己口味比較喜歡飲nutty,但呢度既Americanno係Fruity口味。所以真係唔係我杯茶。

以上踪合而言,環境我覺得唔錯既,食物就普普通通未見特式,咖啡就唔太岩我自己口味喇!
Ice Americano
All Day Breakfast
墨魚汁扁意粉伴蟹籽
題外話/補充資料: 唯個好笑位既就係如果食飯既就盡量唔好座中間矮枱,因為會比較食得吃力
2021-04-07