2016-01-04 229 瀏覽
今日系沒有目的的情况下去左 hollywood plaza 逛逛。 見累累地就去左越棧食個下午茶。下午茶比我想像中出色!味道好而且分量同晚市一樣多!值得寫篇食評來贊一贊!香茅豬扒湯檬,豬扒醃得好好味也很香,雖然浸係湯裏面也唔會變淋,有五件左右,湯檬裏有芽菜和生洋蔥䓤,個湯底都好味道,質素很不錯,very good!餐茶叫左咸檸七,味道正常好味,因爲沒有很多冰,所以唔會太淡。香茅雞翼湯檬,雞翼也是醃得好味好香,仲有3隻!湯底同上,好味道!my favourite!餐茶叫左熱檸蜜,用的是蜂蜜而唔係菜蜜, 個人認爲蜂蜜好味過菜蜜,good!牛肉撈檬,因爲我中意撈檬,個湯系精髓,酸酸辣辣好醒胃,好味道!牛肉串拼豬頸肉(小食),牛肉串有點噥,味道正常,唔錯!總括而然,這餐系意外驚喜,用下午茶的價錢食到晚市的質素和分量,抵贊!!
牛肉串拼豬頸肉(小食),牛肉串有點噥,味道正常,唔錯!
2015-12-05