唔知解釋…不如直接比張圖大家參考一下…仲頹過兩餸飯…講真,個湯既味道唔算太差!但係碗河粉入面啲餸小得可憐…啲餸少都唔緊要,仲要擺得好樣衰…收工諗住去個安落飯,翻屋企抖下。河粉送到嚟,望落去都已經冇食慾…$58蚊…真心食過麥當勞或者兩餸飯仲好…除非大家去其他地方食飯要排隊等位,如果唔係都唔建議喺呢度食。
唔知解釋…不如直接比張圖大家參考一下…
仲頹過兩餸飯…
講真,個湯既味道唔算太差!
但係碗河粉入面啲餸小得可憐…
啲餸少都唔緊要,仲要擺得好樣衰…
收工諗住去個安落飯,翻屋企抖下。
河粉送到嚟,望落去都已經冇食慾…
$58蚊…真心食過麥當勞或者兩餸飯仲好…
除非大家去其他地方食飯要排隊等位,
如果唔係都唔建議喺呢度食。
特別牛河
特別牛河
2024-01-08 189 瀏覽
夜晚諗住簡簡單單食碗粉,所以就入咗呢間越南粉餐廳。可能因為未夠6pm, 餐廳冇乜人,坐得幾舒服😌。打開menu, 見到一碗巨型嘅粉:卓越河,話適合2人食,就叫咗😂揀咗湯檬🍲,有牛肉、牛腩、牛扎肉、越式扎肉、牛脷同雞絲。份量好夠,其實可以3個人share都得。個餐有跟2杯飲品,我哋再加咗碗生菜,埋單唔洗$160(唔洗加一)。今時今日香港唔係好多地方晚餐做到呢個價😏咁就簡單一餐啦😊溫馨提示:餐廳只係收八達通或現金咋💵
夜晚諗住簡簡單單食碗粉,所以就入咗呢間越南粉餐廳。

2024-01-07
2024-01-06 140 瀏覽
黎到鑽石山行街,食下野,周圍都比想像中少人,但因為喉嚨痛,只好食啲清淡啲,揀左河粉食🍲餐廳環境:坐位一般🤭但店員好趕咁😂係咁話要我哋坐埋一邊,吾好霸住啲位,服務態度真係一般般🙈🙈食物方面:豬扒撈檬粉豬扒一向好食😆配埋配料加醬汁,撈埋一齊食永遠冇失望🤩🤩豬扒大大塊,好抵食👍🏻👍🏻生牛肉湯河啲餸好多,個牛腩汁都幾香濃👍🏻河粉都好多,一個人食吾哂😂😂雞絲豬扒湯河雞絲真係麻麻,因為好「鞋」,都係叫豬扒好食啲😂😂😂河粉好食,配埋個湯底,小朋友食左好多👍🏻👍🏻仲叫左4串串燒🤭🤭喉嚨痛都食完先痛喇😂😂串燒真係吾錯,叫左牛同羊😂牛真係必叫👍🏻👍🏻

餐廳環境:

食物方面:

豬扒撈檬粉

生牛肉湯河
啲餸好多,個牛腩汁都幾香濃👍🏻河粉都好多,一個人食吾哂😂😂

雞絲豬扒湯河

• 生牛肉湯河
  • 香茅豬扒撈檬
2023-12-05 118 瀏覽
黎到鑽石山行下就順便搵野食,食午餐,越棧好耐無食過就食下啦,點知呢一餐你係非常失望的一餐。點了,咖哩雞紅米飯,係失望既味道。個紅米飯雖然係份量ok 飯勉強都叫熱不過咖哩雞飯係唔好味,咖哩汁稀之餘咖哩味都唔夠濃。另外雞份量真係比較少只有三舊,薯仔都係 2,3舊,成個餐食完都覺得唔係好飽。而且味道都係比較失望。。。雖然地方環境都算尚可,服務都算可以既但食物質素真係比較差而且份量唔大,價錢五十幾六十而食呢個質素就唔值了。

如題,中秋只得一人,食個面就番屋企是旦去左呢間,唔知點解特別少人的,正,唔鍾意太吵雜😆😆叫左個$56香茅豬扒+雞絲河,黎到嚇左下,比想像都大碗唔小,食完飽飽的滿足,然後去行下感受中秋一人之境,正!~
如題,中秋只得一人,食個面就番屋企

是旦去左呢間,唔知點解特別少人的,正,唔鍾意太吵雜😆😆

真係聽到大家話呢間嘢態度差我就放心啦。先唔講我個friend係呢問嘢食碗面都可以食出隻螞蟻,而且某個女員工 (望上去係四五十歲,身型肥肥哋)態度仲要極差 !專登收多我兩杯嘢飲錢,仲喺度同我詏,好似教我做人咁。唉好啦,最後佢發現佢錯啦,原來真係收多錢,佢就將個獲掟畀其他員工,喺度鬧佢哋打錯單。到最後仲要好唔啹我,喺度串我喎!如果唔係我強硬啲,我都真係畀佢厄錢啊!大家,真係,離呢間嘢遠啲,真係有幾遠得幾遠。人生第一次寫食評居然係因為呢種事 !我唔明點解呢間嘢允許啲態度咁差嘅員工對住啲客!唔識開餐廳嘅話其實可以喇喇臨執咗佢
真係聽到大家話呢間嘢態度差我就放心啦。先唔
講我個friend係呢問嘢食碗面都可以食出隻螞蟻,
而且某個女員工 (望上去係四五十歲,身型肥肥

唉好啦,最後佢發現佢錯啦,原來真係收多錢,佢
就將個獲掟畀其他員工,喺度鬧佢哋打錯單。到最

大家,真係,離呢間嘢遠啲,真係有幾遠得幾遠。
因為屋企附近冇越南餐廳, 今日特意去Hollywood 越棧買外賣撈檬。滿懷希望以為有美味的檬, 汁又俾大大包。 一倒倒了半包, 怎知吃不出味道, 只有微酸和辣。 以為是沉淀了在底, 再攪拌再倒, 仍然很淡! 感覺中伏。其實不用俾太大包汁, 有真才實料, 夠味就可。 為何要破壞我們期待的‘’美食‘’。大家沒必要也別要光顧, 以免失望!希望大家慎入, 這個回到家才發現令我十分憤怒, 但實在沒可能特意回去追究吧!這真是一次很差的外賣經驗!

2023-05-13
8 分鐘 (外賣自取)
  • 沒有
唔好去,唔好去,兄弟姊妹們千祈唔好去,貼錢買難受!食唔夠半個鐘老闆娘就開始趕客走,每一枱客都係,等嘅客又唔係多,趕客技倆無所不用。我啱啱食完最後一啖,老闆娘就極速收碗,之後用塊臭到飛起嘅布抹枱。唔夠一分鐘,就想收埋我只飲咗一半嘅椰汁冰,之後同個同事講呢度有張4位枱,但我未走喎???之後老闆娘夾硬隊塊防疫板喺我哋4人枱中間,我同佢講我哋幾個重未走喎,你咁做想點呢?佢話之後拆做2張2位枱……雖然我有教養,但面對如此無禮之徒實在忍無可忍,我一下無影手就將塊防疫板拆下,還番俾老闆娘,但佢居然反攻將塊板放喺我背囊張櫈度😳埋單睇番張單,由入坐到走都係半個鐘多啲,我同老闆娘講話你塊防疫板整污糟我個背囊,佢重大聲話睇唔到。一直以為越棧係大集團管理,但經過今次恐怖經歷我懷疑有啲店係特許經營。如果你有緣睇到呢篇食評,呢間店千祈唔好去,除非你鐘意食住走。第一次寫食評,實在忍不住,間嘢差到一個點。五個字,差差差差差差差差……
唔好去,唔好去,兄弟姊妹們千祈唔好去,貼錢買難受!

同朋友SHOPPING完,諗住搵個地方食個午餐。大家都想食越南料理,剛好鑽石山有越棧,諗都唔使諗就快快行去。幸好只係等一陣,職員就已安排入座。枱與枱之間較迫,感覺肥少少都唔知點算咁......這餐廳唔使掃QR CODE,職員有餐牌遞上給我們看看。1️⃣越式粉包(半份)。$30🔎好似越來越難找到這種食物,可惜這裡整得只是一般。2️⃣春卷(1條)。$18🔎春卷比粉包出色。3️⃣湯粉。$58 🔸胡椒豬肉 - 湯金邊粉🔎一見到胡椒豬肉既反應係....黑咗啲喎!不過食落還算可以。4️⃣三色冰(跟餐加$4)🔎天氣有點熱,飲凍野好爽呀!
同朋友SHOPPING完,諗住搵個地方食個午餐。
幸好只係等一陣,職員就已安排入座。
枱與枱之間較迫,感覺肥少少都唔知點算咁......
這餐廳唔使掃QR CODE,職員有餐牌遞上給我們看看。
1️⃣越式粉包(半份)。$30
🔎好似越來越難找到這種食物,可惜這裡整得只是一般。
2️⃣春卷(1條)。$18
🔎春卷比粉包出色。
3️⃣湯粉。$58
🔸胡椒豬肉 - 湯金邊粉
4️⃣三色冰(跟餐加$4)
🔎天氣有點熱,飲凍野好爽呀!
2023-04-07
2023-03-31 272 瀏覽
今日攞位,個啊姐叫我係門口等,係門口等左陣,連續睇住兩對後過我黎既客黎攞位,個啊姐就即時俾左枱佢地。我見唔對路就問啊姐話我等左段時間啦喎。🤔點知個啊姐鬧返我:「嗌左你又唔入!講咩?」我心諗,我一路企係門口你又望到我,我又冇戴耳機,你有嗌我點會唔知?然後就駁返佢話:「我一路企係門口邊有嗌我?😵‍💫」最癲既係個啊姐無啦啦發惡大聲鬧:「你唔好咁大聲,你收聲!出返去等!」呢下真係著左,你自己做錯左野唔認屈落我到都算,自己大聲又話人大聲之餘,仲鬧我收聲。唔好話客唔客,就算係普通人你都唔會無啦啦喝人「你收聲」啦下話?嬲到震即刻走左人。呢間餐廳既態度之差真係前所未見!!😡

點知個啊姐鬧返我:「嗌左你又唔入!講咩?」

嬲到震即刻走左人。呢間餐廳既態度之差真係前所未見!!😡

2023-03-31
2023-03-24 217 瀏覽
11:33落單我哋好正常咁嗌嘢食,嗰阿姐唔知抽左邊條根,係咁催我哋快啲,間鋪唔多人,但佢又好趕咁,洗唔洗啊我哋嚟食飯唔係嚟受你氣,好地地咩都無做過要受你氣,我真係食唔落呢啖氣,我哋慢少少就走鬼左,我哋又無嗌成5分鐘,1分鐘都無啊姐😀第一次食以後都唔會再食,都會叫身邊嘅人唔好食
2023-03-24
2023-02-23 230 瀏覽
早幾日同家人去荷李活越棧食下午茶我同一位中年短頭髮嘅女侍應講 叫佢比三杯水我哋佢當時好大聲講,話我哋冇+1服務費然後指住個角落頭位, 叫我自己斟當時附近嘅食客都望住個侍應大家都O晒嘴當時我同我阿媽一齊費事同佢嘈交 嚇親老人家如果唔係我實鬧爆佢我同佢講話, 你使唔使咁現實啊佢就冇理我 真係想問吓嗰位中年短頭髮嘅女服務員有+1嘅話會有啲咩服務冇+1又會做啲咩 唔做啲咩真係想問吓越棧係咪冇+1服務費就要咁嘅態度對啲客人服務嗰欄都想填零
早幾日同家人去荷李活越棧食下午茶

我同一位中年短頭髮嘅女侍應
叫佢比三杯水我哋
佢當時好大聲講,話我哋冇+1服務費
然後指住個角落頭位, 叫我自己斟

當時附近嘅食客都望住個侍應

大家都O晒嘴

當時我同我阿媽一齊
費事同佢嘈交 嚇親老人家
如果唔係我實鬧爆佢

我同佢講話, 你使唔使咁現實啊
佢就冇理我

服務嗰欄都想填零

2023-02-20
  • 生牛肉湯河
2023-02-01 210 瀏覽
之前已經覺得佢難食兼污糟 ~見佢裝修咗~ 即管去試一試睇下有沒有改進~ 點知非常失望~ 叫咗豬扒湯檬同咸檸七~ 豬扒冇味兼厚~ 咸檸七即頭似清水加少許七喜~ 諗住起碼有樽橙色醋可以提升返碗湯檬粉~ 點知連呢個都難食咗得個酸味~ 真係唔會再返轉頭幫襯😡😡 激氣得滯~連相都冇影早走早著~
2022-12-18 364 瀏覽
📍鑽石山荷里活廣場 越棧📍喺鑽石山荷里活廣場行街,行到差唔多,搵個地方食啲野!越棧都係一個幾好嘅選擇,幾十蚊一碗粉,地方有幾好坐!✨雞絲河粉 $50湯底好香濃,河粉嫩滑好食。✨特別牛河 $56有牛肉,扎肉,牛肚等料,都豐富!
2022-12-09 203 瀏覽
今天luchtime的時候,和朋友在荷里活廣場找東西吃,突然覺得天氣冷冷的,想吃湯粉,結果想起這一間。香茅鷄翼湯河x2每次必點的,因爲本人十分喜歡是鷄翼。他們的鷄翼炸得好脆,又好香,完全唔會乾噌噌,當咬落去,果啲鷄汁流黎,超級好味。河粉就正常發揮,沒咩特別。呢一間的姐姐好有禮貌,當不知道要食咩好,,啲姐姐會推薦邊個好吃。十分有禮貌,重會提醒你唔好帶漏野!

香茅鷄翼湯河x2
河粉就正常發揮,沒咩特別。