2025-07-11
店內橫裝走日式木系風格,地方企理感覺乾淨淨舒服,有屏風可以間成獨立房間。以中環6百幾蚊晚餐又可同朋友慢慢傾計慢慢食鐵板燒,真是不錯得的選擇,下次要早少少訂枱講明坐鐵板燒長枱,可以一路欣賞師傅煮嘢食了😍我們點了高級廚師發板套餐(十一品)$688再另叫了清酒慶祝一番,十一品幾夠豐富,亦一定食得飽🤣 最尾個飯直頭食唔晒添😅 這裡擺盤精緻用心,店員有禮又細心,每一道菜都會介紹一下。🔸️招牌沙律 ~ 挪威煙三文魚包住新鮮爽脆有機菜沙律菜,上面加咗黑魚子作點綴,旁邊放了意大利黑醋,香草醬供選擇,酸酸地幾開胃。🔸️前菜 ~ 漬醃洋蔥,酸酸地好開胃~ 三文魚蓉配牛油果他他要先食,三文魚蓉內有三文魚粒配合牛油果中和三文魚的油膩感,口感很清新感覺。~ 三文魚面珠配漬昆布,第一次食三文魚面珠似啫喱又有軟骨口感,不覺有腥味整體感覺不錯😋🔸️魚子醬蘭王溫泉蛋 ~ 半熟蘭王蛋嘅香味配上白松露,黑魚子,清爽青瓜絲攪勻感覺很美妙。🔸️刺身一品 ~ 鯛魚刺身味道鮮美~ 魚子配法國生蠔,整個擺盤都很精緻,生蠔新鮮肥美配埋三文魚子的咸味更增風味。🔸️鐵板海鮮兩品,我們選了不同的菜色一起分享 ~ 慢煮鮑魚煮得剛好,不會太熟仍很柔軟有嚼
🔸️前菜
~ 漬醃洋蔥,酸酸地好開胃
🔸️刺身一品
~ 鯛魚刺身味道鮮美
🔸️鐵板海鮮兩品,我們選了不同的菜色一起分享
~ 慢煮鮑魚煮得剛好,不會太熟仍很柔軟有嚼勁
~ 帶子面層海膽醬令外焦香內嫩滑好好味
~ 白鱔肉質肥美帶油脂感,鱔皮燒到脆卜卜可口
~ 虎蝦配上自家制龍蝦汁,鮮味得嚟又彈牙
🔸️鐵板料理
~美國安格斯牛肉薄燒卷 ~ 安格斯牛肉片包住香蒜香蔥,牛肉軟嫩
~宮城厚切黑豚扒 ~ 黑豚肉燒得很香,配埋香蒜芥末一起食香得嚟有嚼勁
🔸️菊花白豆腐麵豉湯
豆腐切成菊花瓣很巧手😍
🔸️黑松露海鮮炒飯 ~ 炒飯粒粒分明,好香黑松露味,上面佈滿超多的蟹子魚子,份量多到見唔到飯🤣撈埋一齊食超滿足🤩
🔸️甜品
~ 柚子雪芭配紅豆爆珠,柚子雪芭口感十分清新少甜,紅豆爆珠幾特別,爆後粒紅豆係入面