2021-07-20 551 瀏覽
Bookmark咗好耐嘅Mother of Pizzas,因為只接受三人或以上嘅訂位,聽講walk-in要排隊排好耐,唔鍾意排隊嘅我拖咗好耐終於嚟咗食。星期六大概6:15pm嚟到,排前面有四張枱,排咗大概半個鐘先入座。餐牌有多款pizza同意粉選擇。我哋兩個人叫咗一個13吋pizza同蒜蓉包。由於pizza係即叫即製,所以都等咗十五分鐘先有得食。首先上枱嘅係媽媽香蒜焗麵包,一上枱就聞到勁香蒜味。表面鋪滿Mozzarella芝士,芝士份量多有拉絲效果。每片麵包都好多蒜蓉好足料,食落有部份蒜比較生,所以有少少辣,非常惹味。想味道再豐富啲可以蘸蕃茄醬一齊食,蕃茄醬味道偏酸夾埋食感覺無咁膩。Pizza口味有多款選擇,好多款都好吸引!而且可以揀一半一半雙拼,價錢會收取較貴嘅口味。Pizza分為六塊,每塊都好大好多料。餅底薄,邊位就厚啲,批邊食落煙韌有咬口愛的夏天 Summer of Love 1967有菠蘿、肉丸、谷巴火腿同意大利肉腸,面頭淋咗帶有辣椒味嘅蜜糖。Pizza加菠蘿根本就好好味,同蕃茄醬底係個好好嘅配搭,再加上餐廳用嘅係新鮮菠蘿,而非罐頭糖水菠蘿,食落帶點爽口又清新。谷巴火腿同意大利

媽媽香蒜焗麵包

愛的夏天1967  &  超級撒亞人肉腸

愛的夏天1967

愛的夏天 Summer of Love 1967有菠蘿、肉丸、谷巴火腿同意大利肉腸,面頭淋咗帶有辣椒味嘅蜜糖。Pizza加菠蘿根本就好好味,同蕃茄醬底係個好好嘅配搭,再加上餐廳用嘅係新鮮菠蘿,而非罐頭糖水菠蘿,食落帶點爽口又清新。谷巴火腿同意大利肉腸帶鹹香,但味道唔會過鹹

超級撒亞人肉腸

另一半係超級撒亞人肉腸 Pepperoni Super Saiyan,同樣係蕃茄底,配上pepperoni、mozzarella cheese同意大利羊奶芝士,仲有羅勒葉。食落啖啖pepperoni同香濃芝士味,比較重口味。鍾意食香草嘅我稍嫌羅勒葉太少,如果多啲就更好。

最後蒜蓉包食唔晒打包拎走,第二日焗返熱食都一樣咁好味
下次會再去試下其他口味嘅pizza。
媽媽香蒜焗麵包
愛的夏天1967  &  超級撒亞人肉腸