2022-11-06
香江花月,相信大家唔陌生,火鍋我都食左好幾次👍水準都好keep到,今次我就去左cwb店就唔係打邊邊,就係試佢地既點心😀😅佢地既點心好精緻:🔻混醬腸粉望到有三隻唔同嘅顏色,真係好colorful,入面嘅產品有三隻口味:分別係芫茜 南瓜同原味👍芫荽腸粉都真係第一次食,佢味道未到好出,感覺幾特別 😀不過個人覺得醬料方面多咗少少有啲重口😅😅😅🔻黑白天鵝就咁聽個名都已經feel到好優雅🤗佢係甜點嚟嘅,黑白天鵝賣相超精緻👍👍整到栩栩如生🤸白天鵝係紅豆餡,而黑天鵝裏邊係杏霜蓉🤗對於我係唔鍾意食杏霜嘅人,我食咗一啖頂唔順,已經畀咗朋友食😅我個人嚟講都幾鍾意食佢紅豆餡🙃好味道,個皮都整得好鬆脆😀🔻魚湯金魚餃入口好似水餃咁,個人覺得個皮厚咗少少😅但係賣相絕對係100分,佢做到好似啲魚仔喺度游水咁🐟🔻碧綠蟹肉蛋白炸雀巢呢個淨係聽個名都覺得好大牌場,拎嚟打卡絕對一級棒❤️擺盆靚唔在話下,佢用啲菜切到一朵朵花咁🪷之後下面就係油炸過嘅面,就加個芡喺上面,有啲似平時我哋出麵食嘅肉絲炒麵嗰種口感👍👍👍📍香江花月 (利舞臺廣場)銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場21樓
🔻混醬腸粉
🔻黑白天鵝
🔻魚湯金魚餃
🔻碧綠蟹肉蛋白炸雀巢
📍香江花月 (利舞臺廣場)
銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場21樓