招聘中
$70-$80
時薪
$19,000
月薪
餐廳: 香江花月 (利舞臺廣場)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
國泰會員用餐消費最高可賺取HKD4=3里數。受有關條款約束。
條款及細則:
  • 會員每次可賺取「亞洲萬里通」里數之消費額上限為港幣10,000元。
  • 會員凡於國泰夥伴餐廳用膳,每消費港幣4元可賺取2里數。
  • 渣打國泰Mastercard®客戶可享餐膳里賞(每港幣4元賺取2里數)及基本餐飲類別之合資格簽賬獎賞( 每港幣4元賺取1里數),即合共每港幣4元賺取3里數。
須受其他條款及細則約束
依間位於銅鑼灣既餐牌主打火鍋同點心,將50年代既香港情懷融入於食物及裝修上,餐廳仲有一間房間好多波波好似去左teamlab咁,打卡一流!《粉紅夢幻套餐》粉紅牛乳玫瑰鍋北海道全脂牛乳配日本玫瑰同木瓜做湯底,乳香濃厚帶玫瑰香,賣相仲好靚😍粉紅墨魚滑第一次見粉紅色既墨魚滑,充滿少女心🩷墨魚滑加左火龍果,口感好爽滑太極兩儀紅酒浸安格斯牛配黑松露牛乳浸梅花豬肉片,牛肉油脂分佈平均,食落去會有淡淡紅酒味,肉質嫩滑七彩餃子 七色丸自家製餃子同手打丸有吾同既餡料同味道,色彩繽紛,我自己最鍾意黑松露餃子同鹹蛋黃丸🥰台灣鴨血鴨血切得好厚實嫩滑,配埋辣辣地既醬油食更加入味,值得一提既係佢既麻醬好濃稠,好重花生味要試下!琥珀誘惑粉紅色玫瑰花以番石榴為底,再加奇異果汁,橙汁同菠蘿汁,飲落去帶果香好清新奇幻歷險想影signature既打卡飲品一定要叫依杯😝豆奶加忌廉梳打加奇異果飲落去味道清爽香甜,效果好靚😍

《粉紅夢幻套餐》

台灣鴨血

琥珀誘惑

奇幻歷險
2023-08-14
好開心好開心好開心,收藏咗好耐嘅《香江花月》我終於去到喇,生日飯梗係要有啲gimmick,雖然我覺得係有啲overpriced,但起碼食物質素ok,唔係好睇唔好食,不過服務就差啲啲,同埋環境太暗,打卡位又未如佐敦店。🥢美顏花膠雞鍋 $238👑👑👑👑呢個價錢唔好以為如圖有一隻雞,實質係半隻雞,煲一陣店員會代剪件,雞唔太大隻但肉質嫩滑,湯頭非常濃郁,大家都忍唔住飲咗兩碗,其他配料有花膠仔、冬菇同蟲草花,尚算足料。🥢香江拼 $798👑👑👑👑我當初就係比呢個拼盤吸引咗,實在太浮誇喇!基本上每枱都會叫,份量大概2-3人,有8款牛/唔同部位,有安格斯肥牛、手切肥牛、牛柳粒、牛白肉、黑柏葉、牛脷、牛小腿、牛心頂,每款牛都唔錯,墊底嘅菜我哋都無嘥照淥埋嚟食。🥢即炸響鈴 $58👑👑👑一客6件即叫即炸,但口感跟出面賣的沒分別。🥢七彩餃子 $108👑👑Menu無介紹七彩餃子餡料,只食到有素菜餃同梅菜豬肉餃,而餃子皮比較厚。🥢白鱔片 $98👑👑👑一客有6塊,鱔片新鮮又夠厚,不過就細塊咗啲。🥢三菇淥菌 $98👑👑👑其實唔止三種菇,有六種份量只足夠2-3人。🥢原條野生竹笙 $88👑👑👑👑竹笙真係火鍋拍檔,完全將雞

🥢美顏花膠雞鍋 $238👑👑👑👑

🥢香江拼 $798👑👑👑👑

🥢即炸響鈴 $58👑👑👑
一客6件即叫即炸,但口感跟出面賣的沒分別。

🥢七彩餃子 $108👑👑

🥢白鱔片 $98👑👑👑
一客有6塊,鱔片新鮮又夠厚,不過就細塊咗啲。

🥢三菇淥菌 $98👑👑👑
其實唔止三種菇,有六種份量只足夠2-3人。

🥢原條野生竹笙 $88👑👑👑👑
竹笙真係火鍋拍檔,完全將雞湯吸收晒,好味指數爆燈。

🥢皇帝菜 $48👑👑👑
夠新鮮份量比較合理。

🥢手工墨魚丸 $88👑👑👑👑
一客6粒,好有墨魚味又彈牙。

🥢竹蔗茅根 (酌) $108👑👑👑
🥢醬油 $25x5👑👑👑👑

五人共消費:$1797 (pink pink promotion 主餐牌食品有85折)
2023-08-10
2023-08-16 586 瀏覽
平時我一向好少打邊爐 但如果打嘅話 我就淨係去呢到打邊爐😏雖然呢間鋪頭嘅火鍋唔會令人生XX 但佢的確有佢十分吸引之處😋一入到去就擺左部咁有格調嘅車 想唔打卡都唔得啦!門口旁邊仲有間打卡專用房 想睇入邊有咩嚟到就知😆餐廳嘅火鍋食物都幾多選擇 但最勁係佢哋仲有自己嘅Bar台可以整唔同嘅特别cocktail!!!每款都好吸引🙈醬料都有好多選擇,可以自己慢慢揀而我地今次就叫左個辣汁花蛤鍋🥘唔好以為佢只係個湯底 佢入邊超足料 每隻花蛤都好大隻好新鮮!而且個辣度啱啱好 唔會太搶!香江拼🐮•鐘意食牛嘅嗌呢個就冇錯!入面有齊幾鐘唔同嘅牛部位 一次過滿足晒幾種願望😏我最欣賞係佢嘅安格斯牛柳粒同埋黃喉牛柳粒就算煮完都唔會好難咬 仲好重牛味而黃喉就好乾淨爽口!🫶🏻香芳幻🍹•最後配埋佢哋嘅signature Cocktail就prefect我叫呢杯較為creamy啲 大人細路都啱飲👍🏻而且仲幾有層次 又唔會太甜🙈-雖然食完本人唔識發光 但成個氣氛同環境都好有格調 好啱一班人慢慢食下野傾吓偈👍🏻
平時我一向好少打邊爐 但如果打嘅話 我就淨係去呢到打邊爐😏

一入到去就擺左部咁有格調嘅車 想唔打卡都唔得啦!

門口旁邊仲有間打卡專用房 想睇入邊有咩嚟到就知😆

醬料都有好多選擇,可以自己慢慢揀

而我地今次就叫左個辣汁花蛤鍋🥘
而且個辣度啱啱好 唔會太搶!

香江拼🐮

我最欣賞係佢嘅安格斯牛柳粒同埋黃喉
牛柳粒就算煮完都唔會好難咬 仲好重牛味
而黃喉就好乾淨爽口!🫶🏻

香芳幻🍹

我叫呢杯較為creamy啲 大人細路都啱飲👍🏻
而且仲幾有層次 又唔會太甜🙈
2023-07-26 1451 瀏覽
自從生日食過係佐敦分店香江花月晚市,聽朋友推介後一直想去銅鑼灣呢間,佢話呢度主打老香港🇭🇰主題嘅分店,所以放假同屋企人黎飲個下午茶。蒸選點心三色混醬腸有白色綠色同埋橙黃色嘅腸粉,全部都好柔軟同埋好滑,混醬都好好食🤤!煎炸點心紅袍荔枝外邊好似有啲米通嘅鬆脆口感,內層係奶黃醬餡料,因為啱先新鮮出爐,所以外脆內軟,賣相一流!特式蒸點杏汁金魚餃金魚餃用鮮蝦做餡。賣相好似幾尾在魚塘暢泳的小魚,蝦餃皮薄,餡料新鮮。杏汁提升左菜式嘅香滑口感!迷你鴛鴦飯紅色同綠色嘅反差配搭,綠色係蛋白翠玉瓜同埋雞白肉,有少少乾瑤柱。綠色嗰部份就用翠玉瓜嘅顏色打汁。紅色係用紅色嘅火龍果同埋蝦,用火龍果嘅汁煮紅色嘅部份,加添健康元素,又帶清甜果香。環境:餐廳光線明亮,空間感十足,有懷舊風既電單車做打卡位,另外有一個小型Team Lab 打卡鏡房。氣氛:靜靜地飲個茶,適合一班人一齊去食下午茶🫖,叫精緻點心,又或者閠蜜情人拍拖好去處。

蒸選點心

下午茶
  • 杏汁金魚餃
  • 紅袍荔枝
  • 迷你鴛鴦飯
火鍋店裝潢用足心思,以Team Lab同懷舊做主題,充滿懷舊氣息。一進店內就見到Team Lab可以打卡,店中間放有一部安裝左側車嘅舊式電單車同舊式相機🥰火鍋店主打精緻配料及多款打卡嘅鍋底,視覺效果十足!店員們嘅服務很好,殷勤有禮,你有需要時舉手示意都會即時留意到你🥰一坐下,店員隨即奉上每人一杯welcome drinks,今日係雪梨茶,入口清甜滋潤,杯底有一條小金魚裝飾,好精緻。火鍋店設有醬料自助區,設置左係2個位置,唔使客人迫埋一齊去攞醬料,醬料區旁邊放左雞公碗同多款醬料,可以慢慢選擇。黑蒜豬骨鍋 $328微微香甜嘅黑蒜配上香濃乳白色嘅豬骨湯底,有3大舊豬骨,好足料,味道好濃郁,上枱後趁未放食材落火鍋先喝一碗湯,味道鮮甜。香江拼 $798(安格斯肥牛・手切肥牛・牛白肉・牛心頂・牛小腿・牛脷・牛柳粒・黑柏葉)這個打卡度非常高,以牛嘅唔同部位拼成一個環形拼盤圍住火鍋,安格斯肥牛更加拼湊出立體花花,送上枱時已非常眼bling bling🤩口感嫰滑嘅安格斯肥牛同手切肥牛牛味都好濃郁;牛白肉油而不膩;牛心頂第一次食,口感鮮嫰爽脆;牛小腿甘香美味;牛脷軟嫰又juicy;牛柳粒軟腍;黑柏葉爽口彈

welcome drinks

黑蒜豬骨鍋 $328

黑蒜豬骨鍋

香江拼 $798
口感嫰滑嘅安格斯肥牛同手切肥牛牛味都好濃郁;牛白肉油而不膩;牛心頂第一次食,口感鮮嫰爽脆;牛小腿甘香美味;牛脷軟嫰又juicy;牛柳粒軟腍;黑柏葉爽口彈牙👍

七色丸 $108
(鹹蛋黃・蟹籽・青咖哩・紅咖哩・南乳・椰芋・黑松露)
用一個木架上枱,每格放住唔同味道嘅墨魚丸,粒粒都爽口彈牙,每一隻顏色一種味道,調味夠濃郁,最喜歡鹹蛋黃味,因為本身自己都鍾意食鹹蛋黃😂

桃花緣 $88
自家製桃肉啫喱,配上新鮮日本桃肉、乳酸同梳打汽水,口感豐富,而店員仲會整個桃味煙燻氣泡係杯上,味道豐富又清新,好透心涼。

香芳幻 $88
用上紅桑莓汁、菠蘿汁同乳酪,面頭仲有忌廉,果香嘅味道融合乳酪,可以解膩👍
桃花緣,香芳幻

✨️火鍋醬料 $25@
2023-07-18
welcome drinks
黑蒜豬骨鍋
桃花緣,香芳幻
5天前 18 瀏覽
餐廳位於銅鑼灣利舞臺廣場21樓,一出電梯就見到餐廳高級且美麗的裝潢,整個格局非常適合打卡。侍應安排我們坐窗邊,窗外的市景一瞰無遺,超讚!姬松茸鮮竹卷,有別於一般酒樓的鮮竹卷,口感比較軟淋,腐皮包著肉粒,蝦及松茸。連湯中也有幾片姬松茸,十分足料。木魚絲XO醬炒蘿蔔糕,滿滿的木魚絲令這道蘿蔔糕充滿日本風情!蘿蔔糕咬落鬆軟,並非死實多粉的質感,加上滿滿的XO醬,十分惹味。飛魚子鰻魚燒賣十分特別,燒賣皮有別於常見的黃色,而是綠色的! 燒賣十分彈牙,滿滿的肉上面還加上鰻魚塊,別樹一格又美味。迷你鴛鴦炒飯比想像中大碟,3個人食都足夠。醬汁是紅肉火龍果的紅配上青菜的綠,造成強烈的視覺衝擊,十分特別,別處大概不會吃到。飯面鋪滿蝦粒,飯底用蛋炒香,一口一口吃著非常滿足。餐廳還有一個燈光打卡位,光顧的朋友切勿錯過。
餐廳位於銅鑼灣利舞臺廣場21樓,一出電梯就

見到餐廳高級且美麗的裝潢,整個格局非常適

合打卡。侍應安排我們坐窗邊,窗外的市景一

瞰無遺,超讚!

姬松茸鮮竹卷,有別於一般酒樓的鮮竹

木魚絲XO醬炒蘿蔔糕,滿滿的木魚絲令這

道蘿蔔糕充滿日本風情!蘿蔔糕咬落鬆軟,

並非死實多粉的質感,加上滿滿的XO醬,十分惹味。
飛魚子鰻魚燒賣十分特別,燒賣皮有別於

造成強烈的視覺衝擊,十分特別,別處大概不

會吃到。飯面鋪滿蝦粒,飯底用蛋炒香,一口一口吃著非常滿足。
餐廳還有一個燈光打卡位,光顧的朋友切勿錯

過。
2023-09-15 44 瀏覽
今日行開銅鑼灣經過利舞臺就肚餓,諗住就順便上去搵吓有咩食因為食晏時間,周圍都多人諗住高啲樓層,睇吓有冇邊啲食肆坐得舒服啲結果就發現原來,呢度有午市點心食估唔到呢度火鍋外仲有午市點心食啊真係!一路都淨係知佢呢間嘢有火鍋,仲幾精緻。即管試吓佢啲點心,點心好食,又好睇。都叫有擺盤。我哋叫咗個黃金柚子蛋散 (夠柚子味同唔太甜)仲有個麻辣鼎皇牛肉薯粉鍋 (幾辣,如果唔係好食得辣就建議叫其他飯麵。食得辣嘅就好正。)加個鰻魚燒賣 (雖然上面嘅鰻魚好似好細粒,不過咬入燒賣,同平時食嘅真係唔同。唔會覺得好似好豬肉同麵粉咁)我最鍾意原來綠色嘅腸粉係芫荽味呢度仲環境舒適坐得一啲都唔迫。好多打卡位🤣影到唔捨得停手,見佢呢度仲放咗好多古董相機,如果鍾意相機嘅人應該都幾值得一嚟睇睇。有機會要再試埋火鍋
今日行開銅鑼灣
經過利舞臺就肚餓,諗住就順便上去搵吓有咩食
因為食晏時間,周圍都多人
諗住高啲樓層,睇吓有冇邊啲食肆坐得舒服啲
結果就發現原來,呢度有午市點心食
估唔到呢度火鍋外仲有午市點心食啊真係!
一路都淨係知佢呢間嘢有火鍋,仲幾精緻。
即管試吓佢啲點心,
點心好食,又好睇。都叫有擺盤。
我哋叫咗個黃金柚子蛋散 (夠柚子味同唔太甜)
黃金柚子蛋散
麻辣鼎皇牛肉薯粉鍋
鰻魚燒賣

我最鍾意原來綠色嘅腸粉係芫荽味
三色腸粉

呢度仲環境舒適坐得一啲都唔迫。好多打卡位🤣

有機會要再試埋火鍋

2023-09-06
黃金柚子蛋散
麻辣鼎皇牛肉薯粉鍋
鰻魚燒賣
三色腸粉
  • 三色混醬腸
2023-09-13 31 瀏覽
🍽 Dinner💰 ~HK$500pp (dinner, 10% service charge)This is one of my recent favorite hotpot place to go. They have a lot gimmick inside the restaurant like motorbike and very IG -able. They even get a room with a lot of mirror and different of color inside for customers to take cute pictures. Aside to the environment, I love the food as well. For the soup base, we ordered Squab and Yunnan Mushroom soup. The Squab is very cute that biting red dates😂😂For the main. we ordered a meat platter with beef
🍽 Dinner

This is one of my recent favorite hotpot place to go. They have a lot gimmick inside the restaurant like motorbike and very IG -able. They even get a room with a lot of mirror and different of color inside for customers to take cute pictures. Aside to the environment, I love the food as well. For the soup base, we ordered Squab and Yunnan Mushroom soup. The Squab is very cute that biting red dates😂😂For the main. we ordered a meat platter with beef and pork. They presented it with a rose and they put some red wine sauce in it, We ordered 🌈 rainbow dumpling platter and fishball platter. Very colorful indeed including green, blue, red color LOL Lastly, we ordered two non-alcohol drink. One glass was called Fantasy Adventure which included kiwi jelly, fresh kiwi, cream soda and soy milk. Another glass was called Garden Mansion which included Blueberry, apple juice, marshmallow cake and fresh fruits. Very refreshing drink to consume after a full meal! Overall, a great place to chill with friends after work, Comfy and decent place to go!
2023-09-08 82 瀏覽
成日見到呢間好靚嘅餐廳好想去食😍😍 今日終於入咗去 環境真係非常舒服 座位好闊落😌而且服務都好好🥰 醬料係自助形式嘅 有超多款式應有盡有😚辣汁花蛤鍋 我哋就揀咗辣汁花蛤鍋 湯底香濃又辣辣地 而且有好多花蛤 好入味😋😋太極兩儀 呢個肉類拼盤真係好精緻😍 牛肉非常之嫩 仲幾厚添呀 味道非常之香入口即溶嘅口感🤤🤤另外豬肉都非常爽口 油脂均勻 非常高質👍🏼七彩餃子真係超靚嘅餃子 七彩顏色😍 有唔同類型嘅菜肉餃 亦都有粟米餃🤩 而且都幾足料㗎!七色丸主要係墨魚丸 或者黑松露丸😋 咬落都好彈牙爽口 睇得又食得🥰一帆風順呢個係秋葵蟹籽墨魚滑 都幾特別呀呢個配搭😋 秋葵上面壤咗墨魚滑 食落幾清新又健康🤩台灣鴨血鴨血就建議一早放入去 食嘅時候口感又滑又入味😍 花花綠綠成個花盤咁嘅樣啊😍😍有好多款式嘅蔬菜 而且非常新鮮 🤩琥珀誘惑呢度玫瑰花真係夠晒吸引 打開上面嘅細碟仲有煙噴出嚟㗎😍😍 跟住可以倒果汁落去 朵花會浮喺面 超級靚呀🤩 而且果汁都好香濃 啱晒打邊爐飲呀!香芳幻呢杯都好靚 有菠蘿汁同紅莓汁喺入面😚 飲落又會唔會太甜 配合邊爐都好適合🥰

辣汁花蛤鍋

太極兩儀