2022-09-10 755 瀏覽
我哋算係常客,鍾意幫襯呢間係因為佢哋個主廚雲師傅好。今日經OpenRice訂位。去到先知原來雲師傅放假,那位帶位嘅K經理呢,首先嚟過咩都唔關佢事?話說我只不過問咗一下雲師傅今日唔喺度嗎?呢位K經理呢就阿吱阿咗講雲師傅放假有私人野我哋都決定唔到。OK明白師傅要放假冇所謂!都搵我哋喺OpenRice訂位嘅Booking嘅時候呢同樣嘅呢K經理耍太極話OpenRice嘅Booking有陣時唔準,佢見唔到我嘅Booking!我從來喺OpenRice訂枱未試過話唔見Booking嘅,咁我首先以為自己老人癡呆唔記得咗訂枱啦,即刻開OpenRice show俾佢睇,但佢都仍然阿吱阿咗話OpenRice嘅Booking唔準確,我同朋友兩個只可以互相反白👀!跟住俾咗位我哋坐係餐廳中間,我哋係頭兩個到餐廳坐嘅客人。跟住陸陸續續另外兩組客人都到咗啦,斟茶阿姐俾咗第三組同第二組客人水都冇俾我哋茶水,唔緊要啦可能見唔到我哋坐正喺餐廳中間掛?吩咐阿姐比茶水阿姐即刻送到!未正式食嘢之前呢位為K經理再繼續喺我側邊念經!我帶咗支酒係準備下一次雲師傅喺度嘅時候飲嘅,叫呢位K幫我保存住,佢不斷喺我耳邊吱吱浸浸,大概我嘅理解係
我哋算係常客,鍾意幫襯呢間係因為佢哋個主廚雲師傅好。
今日經OpenRice訂位。
未正式食嘢之前呢位為K經理再繼續喺我側邊念經!我帶咗支酒係準備下一次雲師傅喺度嘅時候飲嘅,叫呢位K幫我保存住,佢不斷喺我耳邊吱吱浸浸,大概我嘅理解係唔方便呀唔得呀咁上下啦!跟住我叫佢打俾雲師傅睇吓點,並且要求佢唔好再喺我耳邊吱吱浸浸,因為真係好Q煩。未見過一個咁同餐廳倒米嘅經理,我朋友同我差啲想起身就走啦!

食嘢方面同埋環境就不嬲都保持非常之好嘅水準,所以非常值得抵讚!

我同朋友食到接近尾聲,見到有兩位女士大概兩點多到餐廳,唔知發生咩事見到其中一位女士不斷同K先生爭論,只係隱約聽到K先生的態度仍然咁大支野!

最後我同朋友點了兩杯咖啡,阿姐帶住兩杯咖啡經過K先生後邊,點知K先生截住阿姐要俾我哋嘅兩杯咖啡佢側邊兩位女士,阿姐面有難色, 並且告訴K兩杯咖啡係我哋嘅,但K一意孤行,點知佢身邊兩位女士話「我冇要咖啡喎!」K即刻唔識得反應!其實最樣衰嘅唔係杯咖啡俾我先定係比側邊兩位女士先,又或者K唔想我哋飲咖啡,最樣衰嘅係成個過程俾我同朋友都親眼目擊!而呢位K亦都知道我哋親眼目擊,因為中間佢堅持要比咖啡側邊兩位女士嘅時候,佢睇住我望住佢!真係未見過咁唔識大體嘅所謂經理!

希望餐廳可以更加提升服務質素,教下一啲所謂經理對客人態度好啲,唔好同間餐廳倒米啦,同埋做啲鬼鼠野唔好咁明顯俾個客見到!識做啲咪生意好啲囉!