2019-01-28 258 瀏覽
同好姊妹係銅鑼灣睇完戲,大家不約而同想食日本嘢,行過見到尼間小店門口貼滿各大媒體得獎post, 於是誘發我地倆個最鐘意試新野嘅人推門入去魚生飯有好多選擇,可以叫set或自己拼,我就叫左個海之幸,朋友就自己拼海之幸有嘅赤蝦,鮮甜美味,大大隻呑拿魚腩肥美無比,魚脂豐富,咬一口,口腔已充滿吞拿魚獨有既魚油香味油甘魚,比目魚腩,鮮甜美味三文魚籽,大大粒,咬落卜卜脆松葉蟹拑,淡淡蟹味日本海膽,一個字形容,鮮!朋友就拼左牡丹蝦,三文魚腩,紫海膽,大大版原版上,鮮味十足,海膽控一定大愛套餐包括暖胃嘅味噌湯同埋新鮮嘅沙律,沙律菜配上酸酸嘅醬汁,不得不提,廚師自家醃製嘅小蕃茄,甜甜地加上蕃茄嘅微酸,咬落爽口,非常好食,必試之品有我最愛嘅Suntory生啤,立即叫杯黎清涼一番,生啤味唔濃,淡淡嘅小麥味,朋友就叫左信州蘋果梳打,佢形容入口好香蘋果味,甜度適中,配埋梳打,非常好飲店舖雖然細,但坐無虛席,一路食嘅期間,顧客不斷,証明食物真係有水準,價格頗高,但物有所值

海之幸有嘅赤蝦,鮮甜美味,大大隻
油甘魚,比目魚腩,鮮甜美味
三文魚籽,大大粒,咬落卜卜脆
松葉蟹拑,淡淡蟹味
日本海膽,一個字形容,鮮!