2015-02-18 1004 瀏覽
頭盤六小碟,六種內有冷有熱。岩晒我家中唔食生冷野既老人家。豆腐好似好簡單但其實好考心機。因豆腐唔易上漿,一定要隔干水,同埋冇得快一定要一粒粒放,但又唔慢得,因為數量多放到最尾一粒時,第一粒就好易過火,但黎碟好平均。令外有碟係雲耳伴蟲草花都好胃特別。香矛胡椒蝦, 蝦炸得夠干身,而外脆內軟,不減肉汁。仲有糕添,香矛味遍滿全虾。而胡椒炸得夠晒身。唔小心咬到都有香不辣,最後我覺得就算唔識拆蝦既都唔怕。因為啲 壳脆到食埋都得,而不失鮮味發財好市大利, 本人麻麻地蠔豉。所以不評,但鮑汁加上豆苗,滑而不油翡翠珊瑚蚌炒玉帶,帶子比較大隻。而當中難入味既密豆都十分入味。入味得離海鮮又處理得唔咸。而個翅所用既應該係雞湯。入口十分濃厚,把口罩住。飲到停唔到。其他就唔講住。整體連價錢相比每位約450元因我黎之前都知多名人黎,但食黎啲野黎講唔係話貴我覺得90分冇走雞
其他就唔講住。
整體連價錢相比每位約450元
因我黎之前都知多名人黎,
但食黎啲野黎講唔係話貴
我覺得90分冇走雞