2019-03-06 62 瀏覽
今日同幾位朋友去銅鑼灣 shopping, 行到夜晚肚餓要搵嘢食。大家都想打邊爐,所以我哋一行幾人就去左米走雞打個靚邊爐。入到食店,感覺舒服,環境開揚,座位寬敞。而食店的湯底有很多選擇,我哋就點了蕃茄粟米湯底。食物方面,各款食物質素都有水準。牛肉紋理分明,脂肪分佈均勻,一淥就熟,牛香易嚼,美味可口。此外,雲吞大大粒,非常足料。餡料豐富且彈牙可口,表現不賴。白鱔片爽脆大片,打邊爐恩物。我哋亦叫了鯇魚片,與白鱔片各有特色,也都好好食。至於豆腐,我欣賞食店用布包豆腐,豆腐質地會較實,打邊爐唔容易散。烏冬提供稻庭烏冬,真材實料,彈牙滑溜。滑雞片估唔都真係好滑易嚼,雞肉質素幾高。蔬菜係女生至愛,份量合宣,而且蔬菜洗得乾淨,食落非常放心。食店職員服務殷勤,態度積極,對食客有禮貌。整體感覺非常舒服,我下次一定會再嚟。

此外,雲吞大大粒,非常足料。餡料豐富且彈牙可口,表現不賴。

烏冬提供稻庭烏冬,真材實料,彈牙滑溜。

滑雞片估唔都真係好滑易嚼,雞肉質素幾高。
蔬菜係女生至愛,份量合宣,而且蔬菜洗得乾淨,食落非常放心。