2022-10-12 60 瀏覽
好耐無食過呢個價錢,但係又咁高質既燒肉啦🤩🤩呢間熊本都係誤打誤撞發現😝😝絕對要分享一下😉佢哋既裝修充滿日本🇯🇵動漫風,有我好細個有睇過既男兒當入樽🤭充滿年代感,令我好似返返去以前咁☺️而且佢哋坐位既空間感都好舒服,唔會好逼👍坐低之後店員勁細心講解套餐包含既食物、落單程序及推介必試食物等等..服務態度一流💯👍我地最後決定點熊本精選放題$278(平日:$258),再另加$38(每位)任食澳州M5和牛🤤🤤🤤🤤真係諗唔到可以任食和牛加$38咁平😱一開始佢哋會先奉上一碟幾款和牛及鹿兒島日本🇯🇵豚肉俾我地試吓先☺️試完就可以根據個人喜好再次落單,相當貼心👍和牛油脂分佈比例好靚,輕微網燒一下,即刻可以食用🤤入口即溶,充滿牛味😝😝另外仲有兩款牛推介必點,包括牛肩胛肉及護心肉都係必點之一🙌🙌呢兩款肉都係較厚切,牛肩胛肉肉質超級嫩滑護心肉超juice及好重牛味👍👍🤭除咗肉類,佢哋都有好多前菜、小食、炸物等等…我仲要推介大家必點清酒煮蜆,因為蜆肉非常新鮮,入口勁清甜;另外仲推介大家試吓蟹肉薯仔沙律🥗我哋仲點左一碗味素飯及生菜🥬配肉食😋 基本上都唔怕無其他嘢食令你唔夠飽☺️至於飲品方面佢哋選擇就唔算太多,不過有我想

護心肉超juice及好重牛味👍👍🤭

除咗肉類,佢哋都有好多前菜、小食、炸物等等…

至於飲品方面佢哋選擇就唔算太多,不過有我想飲既茶及其他飲品,而且我都係想食飽多過飲飽🤭🤭呢間我絕對會再encore,因為CP值太高分啦🥰🥰

📌 熊本燒肉 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道477-481號3樓

#teamhappyfoodies #thefoodieinitiative #globaleats #thefoodiesinternationalchat #foodiesinternationalchat #yummy #日式燒肉 #燒肉控 #熊本燒肉 #必試之選 #和牛 #燒肉放題 #任食和牛 #美食推介 #銅鑼灣美食 #cwbfood
2022-10-08
  • 澳洲和牛