餐廳: 海饌 - 海鮮牛扒餐廳 (Fashion Walk)
資訊:

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🐮 𝗛𝗼𝗹𝗹𝘆 𝗖𝗼𝘄 𝐵𝐸𝐸𝐹𝐶𝐴𝑇𝐼𝑂𝑁 @ 🌟 Coast Seafood & Grill 海饌 - 海鮮牛扒餐廳《👽食神大媽化身牛魔王》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Classic Oxtail Consommé HKD 95 🍲Beef Deluxe Suite HKD 680 🐂- Grilled Angus Beef Short Ribs Tacos- Crispy Fried Beef Fingers with Sriracha Mayo- 24-hour Sous Vide Angus Beef Cheeks Pappardelle- Classic Beef Steak Tartare with Crispy Taco- Galbi- jjim (Korean Braised Beef Short Rib)Classic French Apple Tart with Vanilla Ice-cream HKD 105 🍎Tropical Sunset HKD 60 🍸Gold Punch HKD 60 🍹.👽 大媽今次

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
Beef Deluxe Suite HKD 680 🐂
Tropical Sunset HKD 60 🍸
Gold Punch HKD 60 🍹
👽 大媽今次黎到呢間位於銅鑼灣,將地中海飲食特色,混合意大利南部、法國同西班牙新鮮原味烹調風格嘅餐廳 😃 但唔好一聽到呢幾個國家就以為係食海鮮呀,出其不意,餐廳期間限定推出一個牛魔王餐牌,一齊同大家度過一個豐盛嘅BEEFCATION 😱❤️

Beef Deluxe Suite

作為期間限定嘅特別推介,餐廳專門有一份BEEFCATION嘅餐牌。大媽花多眼裡實在選擇困難症,樣樣都想試,好彩經理介紹,原來有一個重點推介牛魔王拼盤叫做「豪華牛肉套房」(個名好搞笑呀 😂)係一次過包曬咁多款牛牛美食架,比單獨叫每一款划算好多,同埋可以一次過試曬咁多款,一於就揀呢款啦!

Beef Deluxe Suite

🍲 打頭陣係法式牛尾清湯,非常鮮味呀!同埋餐後都無覺得口渴,絕對真材實料唔係靠味精 😋

Classic Oxtail Consommé

接住落黎就係主角牛牛盛宴啦,大大盤,包括:

🌮 烤安格斯牛助肉墨西哥卷餅

🥩 脆皮美國牛助條配是拉差蛋黃醬

🍝 24小時慢煮美國牛面肉配蛋關麵

🥙 法式韃靼牛肉配墨西哥脆餅

🍖 傳統燴韓式牛肋骨
Grilled  Corn

結果係,兩個人食唔曬要打包呀,足見份量有幾多啦 😱 同埋除左Tartare有需要啄碎,其他四款都係大大舊牛肉,而唔係碎濕濕咁上!感覺就好似係大大舊牛腩牛肋肉用四種唔同烹調方法處理,但每一種口味都好似主菜咁大舊,完全唔會覺得好似咬落唔夠喉咁架!😝 大媽就最鍾意脆皮美國牛助條,唔好以為炸就好老,裡面肉質竟然係保持嫩架,神奇 🤩 另一款超推薦就係韓式牛肋骨,絕對唔係薄切切得骨頭嗰類,而係超厚切拼埋有成塊扒咁大塊,仲要好入味好嫩!

🍎 唯一可以挑剔就係個甜品,呢個蘋果撻真係有點失望,一來調味麻麻,同埋烘得過龍,蘋果太薄,餅底也做得唔好。下次一定要試另一款彌補呢個遺憾。

🌟 呢個牛魔王大餐淨係供應到5月31日架咋,所以記得儘快去嘆牛牛盛宴啦 😃
⛱ 如果同三五知己一齊去,仲可以要求坐戶外位置,因為餐廳設有一個露天開揚嘅威士忌吧,有成三十幾款世界各地佳釀,一路嘆美食一路暢飲不二之選呀 🍻

Tropical Sunset & Gold Punch

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
📍 銅鑼灣Fashion Walk食街加寧街9-11號華高大廈地下C及D舖
📲 +(852)2576-8650

Classic Oxtail Consommé