朋友話未食過韓國菜, 於是前幾日去開利園做facial, 就約朋友去試下呢間啦.事先已經睇過食評, 訂定位,所以都心裡有數去食.去到呢, 見到環境幾好, 招呼都可以,不過侍應冇主動介紹特式食品, 同埋冇主動介紹一客肉同一套餐的烤肉的區別,等我明左套餐抵食少少後, 又唔介紹套餐裡面有乜東東,樣樣野都要我問到足先得, 太被動.龜背烤肉加水係傳統正宗做法, 唔怪咖 (前面有幾位朋友話怪... ^^"),我細細個食韓式燒烤, 以至去到南韓食都係一樣.肉類我地兩個人, 都算化身食肉獸啦,叫左一客 黑豚肉, 一客鹿肉套餐, 一客鮮魷, 一客帶子,以黑豚肉最出色!! 肉質腍夾嫩口, 味道腌得剛好,相當好味, 早知唔要鹿肉或鮮尤而食多佢一客... 呵呵,鹿肉好耐冇食過, 中等啦, 好似食牛肉咁, 味腌得太咸少少,鮮魷其實幾好食, 但係龜背燒起鮮魷時有少少難度, 因為尤魚卷起後,會中間難熟, 周邊易焦, 如果改為厚身的墨魚扒就會very very good,!! 唔記得寫意見俾佢添!! 帶子中等啦, 好大隻, 好厚身, 不過唔夠鮮甜, 應該係急凍之故.另外叫左個海蜇做前菜, 加上其中一客套餐有三個小涼

朋友話未食過韓國菜, 於是前幾日去開利園做facial,
就約朋友去試下呢間啦.
事先已經睇過食評, 訂定位,
所以都心裡有數去食.

去到呢, 見到環境幾好, 招呼都可以,
不過侍應冇主動介紹特式食品,
同埋冇主動介紹一客肉同一套餐的烤肉的區別,
等我明左套餐抵食少少後, 又唔介紹套餐裡面有乜東東,
樣樣野都要我問到足先得, 太被動.

我細細個食韓式燒烤, 以至去到南韓食都係一樣.
肉類我地兩個人, 都算化身食肉獸啦,
叫左一客 黑豚肉, 一客鹿肉套餐, 一客鮮魷, 一客帶子,
以黑豚肉最出色!! 肉質腍夾嫩口, 味道腌得剛好,
相當好味, 早知唔要鹿肉或鮮尤而食多佢一客... 呵呵,

!! 唔記得寫意見俾佢添!!

另外叫左個海蜇做前菜, 加上其中一客套餐有三個小涼菜,
都幾好味呀~
套餐包一個白飯, 一碗蘿白湯, 三個小涼菜, 一份烤肉, 同一客單烤肉差三十蚊左右,
都抵食ge.

因為唔太清楚份量, 所以我仲額外叫左一個熱菜,
係d 豆呀, 菇呀, 魚肉制品呀, 帶子呀炒炒埋的,
一般啦. 下次唔要佢.

仲有一個迷你人蔘雞湯, 幾好味喎, 兩個人剛好, 唔會太多.

下次兩個人食的話, 我會建議order份量 :
一客迷你人蔘雞湯,
一個烤肉套餐 (最好係要黑豚肉啊!)
另外加兩份烤肉 / 海鮮

就夠了.

另外我地仲一人叫左一客飲品.

所以埋單七百幾.

過程當中侍應大哥成日唔記得加水, 鍋邊好黑啊~

但係抽風做得幾好, 在鍋邊環形抽風, d味未升上來就抽走左, 幾好~