2022-10-25
✦ Gin “Muma”Muma 來自意大利🇮🇹帶著一種地中海的味道,混合六種植物,有洋甘菊、檸檬、肉桂等等,味道清爽👍🏻✦ Gin “Ki No Tea” Ki No Tea 來自日本🇯🇵 與京都宇治老茶舖一堀井七茗園合作,從奧之山茶園精選出優質的茶葉而製成的Gin,帶有上甘甜香味😍✦ Hokkaido Scallop 主廚採用梅酒與奶油烹調帶子,帶子熟透度剛剛好,非常嫩滑。伴碟有蒜頭與青豆,連平時不吃青豆的我們配上奶油牆汁,將所有青豆通通都吃掉了。✦ Wagyu Beef Tartare 和牛他他配脆米餅😍主廚採用了泡菜蛋黃醬配搭和他牛牛,第一次試呢款醬汁配搭,又幾特別。中間加了流心蛋黃,令和牛他他入口更嫩滑。✦ Toothfish 推介必食西京燒鱈魚柳🤩白雪雪嘅鱈魚,魚皮煎得好脆身,肉質極滑口,好香嘅魚油味又帶點日式風味。✦ Wagyu Hanger Steak 和牛封門柳配搭羊肚菌醬,伴碟迷你小紅椒。封門柳肉質好軟腍,配搭特調的羊肚菌醬汁,好出色。✦ Truffle Mac and Cheese 推介必食Side Dish”烤焗松露通心粉”一上枱已經香噴噴,芝味十足,仲有拉絲效
✦ Gin “Ki No Tea”
✦ Hokkaido Scallop
✦ Wagyu Beef Tartare
✦ Toothfish
✦ Wagyu Hanger Steak
✦ Truffle Mac and Cheese
推介必食Side Dish”烤焗松露通心粉”
一上枱已經香噴噴,芝味十足,仲有拉絲效果,食埋呢個side dish好滿足
✦ Coconut & Manga Salsa
賣相好精緻的甜品,香濃又滑口嘅椰汁糕配清甜芒果醬,伴碟仲有朱古力碎及脆米粒粒,口感豐富。