2023-06-26
去銅鑼灣行街,同朋友走咗去滾度打邊爐🍲,真心超高質!打邊爐湯底最重要,小編極力推介佢哋個湯底原隻龍蝦花甲海鮮煲,雖然要$498一煲,但係超足料,可以四個人享用,裏面係龍龍嘅龍蝦湯,再加新鮮即劏嘅龍蝦🦞+蟹🦀️+蝦🦐+花甲,首先職員會喺面前去爆下啲洋蔥同埋牛油,然後再用酒去煮嗰啲海鮮,最後再補上龍蝦湯去煲一煲佢,個湯超好飲,未打邊爐之前都已經飲咗兩三碗🤣,海鮮超新鮮,好大隻好鮮甜!未打邊爐之前,仲食咗個金甲脆魚皮,即係鹹蛋黃魚皮,超級邪惡😉,仲要加埋啲辣椒🌶️,超正!打邊爐最緊要有肥牛,今次我哋就叫咗個即日得突制新鮮街市肥牛,黑松露餃,沙嗲牛肉洋蔥餃🥟,凍豆腐,萵筍,同埋生菜🥬,炸芝竹,手打蝦滑新鮮街市肥牛,肥牛油脂分布好平均,而且好有牛味,黑松露餃,裏面有淡淡的黑松露香,再配上龍蝦湯,就變咗更高層次,至於出面好少見嘅沙嗲牛肉洋蔥餃,小編就覺得好特別,沙嗲牛肉再加洋蔥🧅,有少少食上癮嘅感覺,至於凍豆腐,同炸枝竹就可以吸收晒龍蝦湯嘅精華,正😍,手打蝦滑都好有彈牙爽口