2024-01-25 175 瀏覽
Dinner Teppanyaki Set$1480前菜三點靜崗高糖度蕃茄配淡雪鹽:鮮甜多汁。靜岡溫室白粟米:粒粒晶瑩飽滿。鱈魚白子:將辣椒蘿蔔蓉,加埋酸汁食,開胃。南非鮑魚:size 有半隻手掌咁大,鮑魚軟嫩有嚼勁。野生大虎蝦:蝦肉爽口彈牙,師傅特別將蝦頭裡面既蝦膏製作成醬汁,與蝦身一起烹煮,口感好rich。香煎銀鱈魚:師傅將銀鱈魚皮煎得香脆並作為裝飾,充滿美感又好食。香草牛油帆立貝:帆立貝新鮮好味,配上自家醃漬既海苔和三文魚子,口感極佳。美國頂級牛肉:牛肉好厚切而且牛味十足,肉汁豐富,滿滿既幸福感。西班牙豚肉:師傅控制既火候啱啱好,所以份外juicy。炒什菜:芽菜仔、冬菇、秀珍菇、韭菜,配上自家製醬汁,香口但不辣,十分惹味。鹿兒島櫻花蝦炒飯:飯炒到金黃色,每口都食到櫻花蝦,仲有蟹肉、蛋絲、紅蘿蔔絲、洋蔥、蔥花,好足料。季節吸物大蜆清湯:大蜆味道鮮甜,湯底好飲又暖胃。自家製綠茶奶凍,加左紅豆蓉,味道甜糯。總結,師傅對食材同擺盤都好講究,係我哋食過最滿意既鐵板燒。
Dinner Teppanyaki Set$1480

前菜三點
靜崗高糖度蕃茄配淡雪鹽:鮮甜多汁。
靜岡溫室白粟米:粒粒晶瑩飽滿。
鱈魚白子:將辣椒蘿蔔蓉,加埋酸汁食,開胃。

南非鮑魚:size 有半隻手掌咁大,鮑魚軟嫩有嚼勁。

西班牙豚肉:師傅控制既火候啱啱好,所以份外juicy。

季節吸物
大蜆清湯:大蜆味道鮮甜,湯底好飲又暖胃。

自家製綠茶奶凍,加左紅豆蓉,味道甜糯。

總結,師傅對食材同擺盤都好講究,係我哋食過最滿意既鐵板燒。

• 大蜆清湯
  • 鹿兒島櫻花蝦炒飯