2021-09-05 187 瀏覽
我同朋友想食呢間西班牙菜好耐架喇,每次放工黎都冇位,今次終於食到!不過小店座位有限,想食嘅話記得要提前book位啊💛黎食西班牙菜又點可以唔叫蛋餅?睇佢好似好細咁,但其實好有內涵🤣 外層係煎得好香嘅蛋,入面包住薯仔粒粒,口感豐富,又飽肚!切開仲會有蛋漿慢慢滲出黎🤤 配埋上面嘅忌廉醬,蛋餅嘅味道更加濃郁惹味,十分推介!西班牙海鮮飯當然又係必點嘅菜式啦!未上枱就已經聞到飯嘅香味,海鮮飯配有蜆、青口、蝦同魷魚,非常豐富!飯嘅口感硬硬地,粒粒分明,而且非常入味,好想一直再食,真係一試難忘🤤我地仲叫左churros做甜品,雖然唔係好大條,但份量啱啱好!食落比較硬但脆,肉桂糖令味道更甜,不過肉桂味較啖,如果想再甜啲仲可以點朱古力醬,真係十分邪惡😈呢日我地冇飲酒,就叫左virgin sangria,佢係有汽嘅雜莓汁,味道非常清新🍹

西班牙薯仔蛋餅

西班牙海鮮鍋飯