𝑻𝒂𝒑𝒂 𝑹𝒐𝒐𝒎 - 銅鑼灣西班牙菜體驗🇪🇸最近先知原來銅鑼灣鵝頸橋附近有一間西班牙餐廳,離遠已經俾門口嘅霓虹燈吸引住,好似時光隧道咁。餐廳環境舒適,食物方面都幾有驚喜😋🐖烤煎慢煮西班牙黑毛豬鞍架 𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐒𝐥𝐨𝐰 𝐂𝐨𝐨𝐤𝐞𝐝 𝐈𝐛𝐞𝐫𝐢𝐜𝐨 𝐏𝐨𝐫𝐤一上菜已經聞到好香!唔講唔知黑毛豬原來係可以7成熟食。切開啲肉係有少少粉紅,肉質非常軟腍。調味啱啱好,啲薯仔都好香口好好食,食下食下好快成碟已經清曬。🤭🐙烤煎原隻八爪魚腿𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐎𝐜𝐭𝐨𝐩𝐮𝐬 𝐋𝐞𝐠呢個同前菜薄切嗰款八爪魚好唔同,熱嘅八爪魚再爽身啲,燒得好香亦保持到八爪魚嘅鮮味,非常不錯!🍳西班牙薯仔蛋餅𝐓𝐨𝐫𝐭𝐢𝐥𝐥𝐚 𝐝𝐞 𝐏𝐚𝐭𝐚𝐭𝐚蛋餅蛋香濃郁,入面係流心㗎一切開啲蛋汁同薯仔粒即刻流曬出嚟,好creamy。呢道菜絕對係當晚我嘅最愛!🤤🐙薄切慢煮八爪魚 𝐒𝐥𝐨𝐰 𝐂𝐨𝐨𝐤𝐞𝐝 𝐎𝐜𝐭𝐨𝐩𝐮𝐬 𝐂𝐚𝐫𝐩𝐚𝐜𝐜𝐢𝐨八瓜魚薄片都幾爽口彈牙,酸酸甜甜非常開胃。🧀凍切拼盤 𝐂𝐨𝐥𝐝 𝐂𝐮𝐭𝐬 𝐏𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞𝐫不過不失,我個人幾鍾意佢有紅酒燴梨,爽口得嚟都幾特別。🌶西班牙小青椒 𝐏𝐚𝐝𝐫𝐨𝐧 𝐏𝐞𝐩𝐩𝐞𝐫𝐬小青椒分量都幾多,
𝑻𝒂𝒑𝒂 𝑹𝒐𝒐𝒎 - 銅鑼灣西班牙菜體驗🇪🇸

🐙烤煎原隻八爪魚腿𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐎𝐜𝐭𝐨𝐩𝐮𝐬 𝐋𝐞𝐠

🍳西班牙薯仔蛋餅𝐓𝐨𝐫𝐭𝐢𝐥𝐥𝐚 𝐝𝐞 𝐏𝐚𝐭𝐚𝐭𝐚

八瓜魚薄片都幾爽口彈牙,酸酸甜甜非常開胃。

🧀凍切拼盤 𝐂𝐨𝐥𝐝 𝐂𝐮𝐭𝐬 𝐏𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞𝐫
不過不失,我個人幾鍾意佢有紅酒燴梨,爽口得嚟都幾特別。

🌶西班牙小青椒 𝐏𝐚𝐝𝐫𝐨𝐧 𝐏𝐞𝐩𝐩𝐞𝐫𝐬
小青椒分量都幾多,不過就有少少油同有啲大件。🙈

🍫炸西班牙油條𝐂𝐡𝐮𝐫𝐫𝐨𝐬
Churros即叫即炸好香脆,點埋朱古力醬一齊食好正😋

整體嚟講食物都好有水準,幾適合同一班朋友一齊嚟食飯。👍🏻有機會我都會再返嚟試下其他菜式😋
烤煎慢煮西班牙黑毛豬鞍架
烤煎原隻八爪魚腿