2022-08-21 24 瀏覽
成日喺IG見到呢間頗有名氣嘅Pancake Senmon😚今日終於有機會嚟拜訪🤘🏻餐廳裝潢充滿日式風格🎏感覺就像置身於日本🇯🇵配上精緻又美味嘅甜品🎂相當適合鍾意打卡嘅朋友📸🌸春雪 • 初開($128)相當IGable嘅Pancake🤩上面舖滿奶香味十足嘅厚忌廉同香甜紅莓果醬💥進食前將蛋糕套拎起👀忌廉同紅莓果醬傾瀉而出👏🏻呈現出鮮花盛放嘅感覺💐絕對係色香味俱全嘅必試系列💁🏻‍♀️🥞紫薯Mont Blanc班戟($148)➿班戟:抹茶味➿雪糕:焙茶味班戟外貌非常澎湃🥳紫薯蓉堆成一個小山丘🍠味道香甜口感富有特色💋中間係香濃抹茶味班戟同軟滑焙茶味雪糕🍨令人相當滿足💓☕️焙茶富士山($48)焙茶富士山造型相當吸引🏔以手工發打方法製作出焙茶奶蓋🙌🏻綿密奶泡充滿濃厚茶香😺再將奶蓋同香滑牛奶攪勻🥄更可同時品嘗兩種層次嘅味道💃🏼誠意推介⚡️🍵抹茶富士山($48)賣相同樣出色嘅抹茶富士山🙆🏻‍♀️抹茶奶蓋濃郁帶回甘🔥配上特濃日本牛奶🍼口感綿密👄細緻幼滑🤭抹茶控絕不能錯過🎊

🌸春雪 • 初開($128)

🥞紫薯Mont Blanc班戟($148)
➿班戟:抹茶味
➿雪糕:焙茶味

☕️焙茶富士山($48)
🍵抹茶富士山($48)