2023-03-18
~ 辣椒板麵 ($78)🍝其實我都間唔中會去食下星馬菜,但呢個真係第一次見🤓。感覺有少少似老鼠粉但係用咗類似刀削麵質感咁嘅麵🧐,口感煙韌d都幾夾😝。入面有冬菇,蛋🍳,炸蒜等加埋黑醬油同辣🌶️都幾惹味。不過口味就比較濃,本身食得清淡嘅可能會覺得有少少咸😅。~ 叻沙($78)🍜呢個可以揀米粉,油麵或者粗米粉😗,我就揀咗粗米粉黎試下🤓。感覺完全係米線黎😂,第一次食叻沙唔係配參參嘅我都係prefer參參多d😜。配料都係有蝦🦐,魚蛋,豆卜,蛋🥚,湯底夠濃味,比平時嘅較辣🌶️。~ 咖椰爆漿 ($68)🥪呢個係咖椰多士嘅升級邪惡版😈。除咗有咖央醬同牛油🧈外仲多咗花生🥜醬、Nutella 同煉奶,上面仲有美祿粉鋪面😎。食入口真係唔同醬係個口到爆炸💥,岩哂我呢d鐘意食甜野嘅人😋。不過因為我地有2碗麵,所以作為甜品食都真係好滯😅。如果下午茶加杯飲品應該好正。~ 辣椒蟹肉醬配炸饅頭($98)🥯發現叫嘅全部都係澱粉😅,唔怪得知食到我地2個咁飽🤣,但menu望到真係好吸引🥹。蟹肉醬比咗好多😌,食落都幾香但比想像中冇咁辣。炸饅頭炸得好鬆軟,但個人都係鐘意甜食多d😂。~美祿爆炸($58)🥤作為資深嘅朱古力愛好者🍫,我都
~ 叻沙($78)🍜
~ 咖椰爆漿 ($68)🥪
~ 辣椒蟹肉醬配炸饅頭($98)🥯
~美祿爆炸($58)🥤
作為資深嘅朱古力愛好者🍫,我都飲過好多美祿xx😂。呢間係最濃郁嘅🥇,飲到最尾都唔會淡但又唔係死甜👍🏻。上面仲有美祿粉同波波鋪面,仲加咗塊餅乾,增加口感,小朋友應該會好鐘意👧🏻。
~班蘭奶茶($30)🧋
朋友就冇我咁癲全部都係甜😂,班蘭味都好出,增加咗奶茶嘅香味都幾特別😙。